About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

10
Reageer op dit artikel

avatar
6 Comment threads
4 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Robokat (Carl De Ridder)VictorLucRobokatTomBelgium Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Victor
Gast
Victor

Men geeft aan dat de screening maar een eerste stap is in de selectie van goede fondsen en verwijst naar een inhoudelijk onderzoek dat reeds vroeger zou behandeld zijn. Kunt U aangeven in welk artikel(s) dit is opgenomen. Dank bij voorbaat.

Luc
Gast
Luc

Ik wil absoluut geen afbreuk doen aan dit artikel noch aan het idee dat erachter zit. Hier zit duidelijk een strategie en systeem achter. Dus “chapeau”. Maar dat doet mij denken aan wat banken voor hun klanten doen. Concreet voorbeeld: Deutsche Bank heeft een “Best Advice” selectie. Hun beleggersteam selecteert voor hun klanten de aanbevolen fondsen. Ik neem aan dat ze ongeveer een studie doen zoals jullie hier aanreiken. In hoeverre mogen we ons baseren op die “Best Advice” lijst van Deutsche Bank? We mogen toch aannemen, hoop ik, dat men niet speciaal enkel die fondsen in de etalage zet… Lees verder »

TomBelgium
Gast
TomBelgium

Ik ben pas nieuw in de beleggingswereld en heb net de twee cursussen doorgeworsteld wat reuze interessant was. Aangezien ik graag wil starten met één en ander te beleggen, heb ik de screening methode doorgenomen en de XLS bekeken. Ik heb gesorteerd op hoogste AV5 (gemiddeld jaarlijks rendement de laatste 5 jaar) en daarbinnen op percent. Daarna nog eens op VAR. Ik krijg dus zo de hoogst renderende fondsen met minste aantal verlies (PERC 100 of in de buurt) en minste volatilileit. Ik krijg dan enkele fondsen bovenaan met hoge rendementen (LU0048621477, LU0108459040, …) maar ook met redelijk hoge VAR… Lees verder »

Kevin
Gast
Kevin

Super!

Forbin2
Gast
Forbin2

In dit voorbeeld geef je aan om niet meer te beleggen in obligatiefondsen..
Onze mixer bevat verschillende fondsen met een hoog gehalte aan obligaties.
Is het nu niet verstandig om een bijsturing te doen van de mixer en de obligatiefondsen afbouwen?
Wanneer het vet van de soep is de rug keren naar deze fondsen is volgens mij toch niet verkeerd?
Hoe zien jullie dit?

jempi
Gast
jempi

Mooie les! Héél begrijpelijk. Thanks

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be