About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

4
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
KarlaE10NE (niet E10)Robokat (Carl De Ridder)Piet Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Karla
Gast
Karla

Voor veel beleggers is het belangrijk om te begrijpen waarin ze beleggen. Sites zoals Morningstar laten toe dwars door de praatjes van de fondsbeheerders te kijken. Fondsbeheerders kunnen verwachtingen hebben ivm hun effecten (“defensieve” aandelen, “groei” aandelen, futures die inzetten op de stijging van de aandelen, of juist omgekeerd inzetten op een daling. ) M* laat toe de effecten op hun echte economische waarde te evalueren en vergelijken. Gebaseerd op de info van de fondsenbeheerder zelf (98% levert direct data aan M* – nog nooit iets gezien dat ouder is dan een maand) laat M* toe om een korrekte vergelijking… Lees verder »

E10NE (niet E10)
Gast
E10NE (niet E10)

Het was ongetwijfeld voor menig fondsenbelegger interessant om hieraan nog eens te worden herinnerd; waarvoor dank

Piet
Gast
Piet

De vragen die jullie stellen zijn goede vragen; men moet zomaar niet geloven wat op het internet verschijnt! Hier zijn een reeks antwoorden op jullie vragen: Op hun websitepaginas staat voor elk fonds altijd duidelijk de datum van de gegevens. – portfolio info: typisch eind van de maand – performance data: typisch dagelijks; behalve voor fondsen die niet dagelijks hun waarde berekenen, dan kan het 1x/week zijn, en voor beursgenoteerde effecten krijg je updates tijdens de dag. “Nearly all data is collected directly from the source—not just from public filings. More than 98% of fund companies send portfolio information directly… Lees verder »

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be