About the author

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Redactie
10 jaren geleden

Jhn, bekijk het zo: Tak21-Fondsen ( echte obligatiefondsen ) zitten op een berg obligaties die zij tijdens de vorige maanden gekocht hebben: dwz met niet zo hoge intrestvoeten. Als de rente weer zou aantrekken ( maar verwacht nu niet onmiddellijk terug hoge intresten ) dan krijg je minwaarden, zoals Robokat hier al een aantal keer heeft uitgelegd. Zolang die obligaties niet op eindvervaldag komen, zal je die dus moeten uitzweten.
Ik zie het zo: moest de rente terug gaan stijgen, dan gaan die verzekeraars hogere garanties moeten bieden of de klanten blijven weg. Daarvoor zullen ze nieuwe producten moeten starten, want dat gaat niet met die berg “oude” obligaties. De klanten die er al in zitten… ( ik moet er zeker geen tekening bij maken ? )

jhn
jhn
10 jaren geleden

maw is het beter de huidige generatie TAK21 links te laten liggen en wachten tot de vraagtekens rond de obligatiemarkt weg zijn om eventueel een nieuw contract aan te gaan.

jhn
jhn
10 jaren geleden

Ik ben nog eens in de TAK21 verzekeringen aan het snuffelen. Natuurlijk kom je direct bij deze terecht: Allianz Invest for Life Dynamic 3A (zie Spaargis voor meer info)
In 2012 haalde deze 3.6%, de voorbije jaren waren de scores ook prima.

Deze TAK21 bestaat nog maar 4 jaar, is dat te kort of is dat wel al een basis?

Jhn
Jhn
10 jaren geleden

Wanneer worden de rentes medegedeeld, is dat vrij vlug?
Eventueel in januari al of duurt dat tellen wat langer?

Paul
Paul
10 jaren geleden

Ben gistern naar mijn KBC om gesprek met mijn contactpersoon. Het contract van mijn Tak21 is sinds vorige maand vervallen, en valt nu naar een rente van 0,5%.

Zijn voorstel was dit contract te verkopen, en bij KBC-Life MI Interest in te stappen, die verbonden is op EUR swap rente. Ik vind de toetredingskosten te hoog (3%):
http://kbc-pdf.kbc.be/ng/feed/am/funds/fa/fa_BE6230888933_nl.pdf

Mier
Mier
11 jaren geleden

Als de marktrentes stijgen, kan het ook zijn dat de winstdeelname vergroot…Zo ging dat toch bij Ethias. Daar kreeg men in de periode dat het nog “goed” ging, diegenen met een lagere gegarandeerde rente een bonus die gelijk geschakeld werd met die van de hogere gegarandeerde rentes, die dan een kleinere bonus kregen, zodat uiteindelijk iedereen hetzelfde kreeg.

Montauriol
11 jaren geleden

En als je nog altijd in die tak21 zit (Ethias) : bijhouden of verder afbouwen ?
Het rendement is misschien nog tamelijk goed, maar om het nog eens 10 jaar bij te houden, denk ik dat het een mager beestje zal zijn, zeker indien we met een hyperinflatie gaan opgeschept zitten. Of vergis ik mij ?

kiwibanaan
kiwibanaan
11 jaren geleden
Antwoord aan  Montauriol

http://www.spaargids.be/sparen/sparen/ethias-first-spaarders-kunnen-beter-eerst-vergelijken.html

De mijne dateert van 2002 en blijft (tot nader order) nog steeds gegarandeerd 3.64% geven, dus zolang er geen beter alternatief komt (denk niet dat ik elders beter vind momenteel) … behoud ik die. Je kan die immers ten allen tijde verkopen (de termijn van 8 jaar is allang voorbij dus geen taksen/RV of uittredingskosten), ingeval er idd zeer hoge inflatie zou komen en er zich alternatieven met hoger rendement aanbieden …

Nu een andere Tak21 afsluiten en dan een hyperinflatie scenario … hmm heb daar niet zo’n zicht op. Robokat vermeldt hierboven dat ze mee evolueren met de marktrentes, maar zal van enerzijds de beheerder afhangen, voor t zelfde geld lanceert deze elk jaar een nieuwe Tak21 met hoger rendement en laat hij zn ‘oude’ op de lage rendementen staan … wordt hierboven ook vermeld … dus inderdaad een gouden tip indien je Tak21 beleggingen doet : spreiden !!!

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

12
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x