About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Reageer op dit artikel

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Abonneren op
Ann
Gast
Ann

Nu de rentes op spaarboekjes historisch laag staan (en wellicht is de bodem nog niet bereikt), en hier niet direct verandering in gaat komen de eerste jaren, vroeg ik me af of het nu misschien toch niet interessant is om een termijnrekening voor 5 jaar te nemen.

lamberbee
Gast
lamberbee

Heel interessante blog, ben er ook maar eens aan begonnen.
Op dit moment de spaarcenten ook wat gedifferentieerd … maar kan altijd beter.

Bedankt voor sharen Robokat, blij dat ik mee op de kar ben gesprongen

lop
Gast
lop

Hopelijk leer ik nog iets bij. Ik denk het wel. In elk geval doe zo voort !

Al Fonds
Gast
Al Fonds

Ik sluit me aan bij Robokat. Je vastpinnen op één product is nooit goed. Volgens mij mag ( eigenlijk moet ) ook een zeer defensieve belegger ( die wel voldoende tijdshorizon heeft ) ook beleggen in meer volatiele producten ( ik vermijd het woord risico ) om die zwakke periodes te overbruggen. Natuurlijk met de nodige voorzichtigheid en hier ook weer niet alles tegelijk. Nu gaan beleggen in vastrentende producten op zeer lange termijn aan historisch lage rentevoeten is vragen om moeilijkheden. Als je nog obligaties in portefeuille hebt met hoge rentevoeten, dan kan het ook interessant zijn om te… Lees verder »

lop
Gast
lop

Akkoord dat het beter is om te wachten tot je een hogere rente krijgt. Maar als jij uw laatste termijnrekening geopend hebt in 2008 dan moet je ook rekenen dat je ander spaargeld op uw spaarrekening minder opbrengt. Als je de beste huidige rendementen vergelijkt betekent dit 0,56% netto per jaar dat u wacht. U wacht dus al 4 jaar dat maakt 2,24% verschil of verlies . Als je rekent zoals in mijn geval op een termijnrekening van 10 jaar maakt dat ik eigenlijk een rendement heb van 3,784% netto op jaarbasis.Of met andere woorden jij moet vandaag dan een… Lees verder »

DirkVV
Gast
DirkVV

Waarschijnlijk is er een foutje in Al Fonds z’n reactie geslopen. 100.000 Bef is zo’n 2.500 euro en geen 25.000euro. Da’s imers 1 miljoen oude Belgische frankskes.
Voor de rest niets aan te merken op jullie beider blogs. Bedankt om jullie kennis met ons te willen delen. Doe zo voort!

Al Fonds
Gast
Al Fonds

Ik had het al gezien maar je kan er niet meer aan om correcties aan te brengen.

Al Fonds
Gast
Al Fonds

Onze grootouders kenden de kasbons ook al. Zij spaarden meestal op een spaarboekje tot ze voldoende hadden om er een te kopen: meestal van 100.000 BFr ( zo’n 2.500 euro (update) ). Ze wachten niet tot een bepaalde datum, maar kochten ze als ze voldoende hadden voor de volgende. Eigenlijk geen slecht idee, want zo krijg je een portefeuille kasbons waarbij er regelmatig vervaldagen zijn en je een regelmatig inkomen genereert. Misschien om er eentje bij te kopen of gewoon om op te doen…

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be