About the author

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Natalie
Natalie
8 jaren geleden

Vond gisteren thinketf.nl en ben best wel enthousiast over hun filosofie en meerbepaald de veiligheid die ze blijkbaar bieden wat je bij andere etf’s – 2008 in gedachte – niet hebt. Zelfs veel fondsen bvb die van KBC gebruiken ofwel swaps en doen aan security lending. Ik vermoed dat dit bij de grote fondsen zoals in jullie mixer en flexer niet anders zal zijn, want hun KIID voorwaarden laat het toe.

Ik bedoel dit: “Erkenning en veiligheid

Wij maken hoogwaardige Exchange Traded Funds (ETF’s) tegen lage kosten. In onze ETF’s vermijden wij tegenpartijrisico door de combinatie van fysieke replicatie van de te volgen index en het niet uitlenen van de onderliggende effecten. Daarnaast wordt dividendlekkage uitgesloten voor Nederlandse beleggers door middel van de Nederlandse fiscale status van de ETF’s. Deze combinatie van voordelen heeft ons enkele mooie Awards opgeleverd.

Onze structuur is geheel in lijn met de wettelijke scheiding van beheer en bewaring, zoals ingesteld door de AFM via de Wet Financieel Toezicht (Wft). De structuur is zo ingericht dat een faillissement van de beheerder, ThinkCapital Asset Management B.V., de waarde van beleggingen in ThinkCapital ETF’s NV niet beïnvloedt. Wel zo veilig dus.”

Wat vinden jullie van Think ETF? Lijken ze jullie betrouwbaar(der) dan andere ETFs?

Enig nadeel.. hoeveel extra belasting ga je betalen want ze zijn wel Nederlands. Heb nog niet gekeken of ze kapitaliseren.

Graag jullie mening waarvoor dank.

Redactie
8 jaren geleden
Antwoord aan  Natalie

Natuurlijk, als de wereld invalt, dan liggen we er allemaal onder.
Ik vraag mij af of wij wel moeten wakker liggen van dat security lending. Men gaat zo maar geen aandelen uitlenen aan eender welke passant. Bovendien krijgen ze daar ook een vergoeding voor die dan misschien weer een voordeel wordt voor de belegger?
Ons idee: tracht je over die interne keukens met spitstechnologie maar eens een oordeel te vellen…

Natalie
Natalie
8 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Als je zelf een aandeel koopt van bvb Nestlé dan zal bij een bankencrisis dat aandeel mss tijdelijk dalen maar je blijft dat aandeel in dat bedrijf wel in handen houden.

Als je in een fonds of tracker zit dat in Nestlé belegt via een swap, is nog maar de vraag of je bij een bankencrisis je geld terug zal krijgen. De collateral die ze in ruil vragen zijn vaak obligaties van banken, dus dat kan je wel degelijk volledig verliezen, ook omdat bij een volgende bankencrisis men eerder een “bail in” dan “bail out” zal toepassen, waarbij dus obligaties van financiele instellingen kunnen worden gebruikt om de boel te redden, maar jij bent dan wel dat geld kwijt.

Zijn er eigenlijk fondsen in jullie mixer/flexer waarvan jullie weten dat zij risico beperken zoals Think ETF dit doet?

Natalie
Natalie
8 jaren geleden
Antwoord aan  Natalie

Wat ik nog wou toevoegen.. ik geloof niet dat bij een volgende bankencrisis gans de wereld om zeep zal zijn wat sommige populisten denken.. er zullen net zoals in 2008 terug winnaar en verliezers zijn.

dfter
9 jaren geleden

@robocat weer een heel interessante blog post. 🙂 Ik heb ergens horen waaien dat bij dividenden van aandelen bvb een aandeel dat op de CAC 40 noteert. Dat het mogelijk is om een bepaald formulier in te vullen en hier kan je een gedeelte van de tax die word in frankerijk terug kan recuperen. Geld deze regel ook ETFs?

Darts
Darts
9 jaren geleden

Ik heb een som in deze obligatietracker belegd.
iShares Euro High Yield Corporate Bond UCITS ETF (EUR) | IHYG ISIN: IE00B66F4759

Ik heb de indruk dat wanneer ik hem toets aan de criteria in het artikel beschreven, hij er vrij goed uitkomt.

Vergelijkingen tussen trackers die dezelfde index volgen lijkt mij niet gemakkelijk te vinden.

de Jonge
de Jonge
9 jaren geleden

Bij het samenstellen van een berenvelletje door middel van etfs short op de Amerikaanse beurzen (deze staan het hoogst) had ik volgend lijstje samengesteld.

ETF Name Ticker Benchmark Index
Short QQQ PSQ Nasdaq-100
Short Dow 30 DOG DJIA
Short S&P 500 SH S&P 500

UltraShort QQQ QID Nasdaq-100
UltraShort Dow 30 DXD DJIA
UltraShort S&P 500 SDS S&P 500

UltraPro Short QQQ SQQQ Nasdaq-100
UltraPro Short Dow 30 SDOW DJIA
UltraPro Short S&P 500 SPXU S&P 500

Ik vermoed dat er hier geen dividenden worden uitgekeerd, dus is er geen probleem met dubbele fiscaliteit. Maar ik vind hierover geen sluitende info.

Een Europese uitgever van etf short op s&p of nasdaq heb ik niet kunnen vinden.

Suggesties?

de Jonge
de Jonge
9 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Bedankt voor de waarschuwing. Na enig opzoekwerk weet ik nu dat dit soort etfs gemaakt zijn voor daytrading en door dagelijkse correcties van de beheerder een negatief effect hebben op de lange termijn. Jammer wel, daar ik een product zoek om op lange termijn short te gaan. Turbo’s en speeders leken me ook al niet geschikt door te grote hefbomen en stop losses. Bestaat er dan geen product om short te gaan op lange termijn?

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

11
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x