About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

11
Reageer op dit artikel

avatar
4 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
RobokatNatalieAl FondsdfterDarts Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Natalie
Gast
Natalie

Vond gisteren thinketf.nl en ben best wel enthousiast over hun filosofie en meerbepaald de veiligheid die ze blijkbaar bieden wat je bij andere etf’s – 2008 in gedachte – niet hebt. Zelfs veel fondsen bvb die van KBC gebruiken ofwel swaps en doen aan security lending. Ik vermoed dat dit bij de grote fondsen zoals in jullie mixer en flexer niet anders zal zijn, want hun KIID voorwaarden laat het toe. Ik bedoel dit: “Erkenning en veiligheid Wij maken hoogwaardige Exchange Traded Funds (ETF’s) tegen lage kosten. In onze ETF’s vermijden wij tegenpartijrisico door de combinatie van fysieke replicatie van… Lees verder »

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Natuurlijk, als de wereld invalt, dan liggen we er allemaal onder.
Ik vraag mij af of wij wel moeten wakker liggen van dat security lending. Men gaat zo maar geen aandelen uitlenen aan eender welke passant. Bovendien krijgen ze daar ook een vergoeding voor die dan misschien weer een voordeel wordt voor de belegger?
Ons idee: tracht je over die interne keukens met spitstechnologie maar eens een oordeel te vellen…

Natalie
Gast
Natalie

Als je zelf een aandeel koopt van bvb Nestlé dan zal bij een bankencrisis dat aandeel mss tijdelijk dalen maar je blijft dat aandeel in dat bedrijf wel in handen houden. Als je in een fonds of tracker zit dat in Nestlé belegt via een swap, is nog maar de vraag of je bij een bankencrisis je geld terug zal krijgen. De collateral die ze in ruil vragen zijn vaak obligaties van banken, dus dat kan je wel degelijk volledig verliezen, ook omdat bij een volgende bankencrisis men eerder een “bail in” dan “bail out” zal toepassen, waarbij dus obligaties… Lees verder »

Natalie
Gast
Natalie

Wat ik nog wou toevoegen.. ik geloof niet dat bij een volgende bankencrisis gans de wereld om zeep zal zijn wat sommige populisten denken.. er zullen net zoals in 2008 terug winnaar en verliezers zijn.

dfter
Gast

@robocat weer een heel interessante blog post. 🙂 Ik heb ergens horen waaien dat bij dividenden van aandelen bvb een aandeel dat op de CAC 40 noteert. Dat het mogelijk is om een bepaald formulier in te vullen en hier kan je een gedeelte van de tax die word in frankerijk terug kan recuperen. Geld deze regel ook ETFs?

Darts
Gast
Darts

Ik heb een som in deze obligatietracker belegd.
iShares Euro High Yield Corporate Bond UCITS ETF (EUR) | IHYG ISIN: IE00B66F4759
http://be.ishares.com/nl/rc/stream/pdf/false/publish/repository/documents/fl/download_belgium/factsheet_markit_iboxx_euro_high_yield_befl.pdf

Ik heb de indruk dat wanneer ik hem toets aan de criteria in het artikel beschreven, hij er vrij goed uitkomt.

Vergelijkingen tussen trackers die dezelfde index volgen lijkt mij niet gemakkelijk te vinden.

de Jonge
Gast
de Jonge

Bij het samenstellen van een berenvelletje door middel van etfs short op de Amerikaanse beurzen (deze staan het hoogst) had ik volgend lijstje samengesteld. ETF Name Ticker Benchmark Index Short QQQ PSQ Nasdaq-100 Short Dow 30 DOG DJIA Short S&P 500 SH S&P 500 UltraShort QQQ QID Nasdaq-100 UltraShort Dow 30 DXD DJIA UltraShort S&P 500 SDS S&P 500 UltraPro Short QQQ SQQQ Nasdaq-100 UltraPro Short Dow 30 SDOW DJIA UltraPro Short S&P 500 SPXU S&P 500 Ik vermoed dat er hier geen dividenden worden uitgekeerd, dus is er geen probleem met dubbele fiscaliteit. Maar ik vind hierover geen sluitende… Lees verder »

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be