About the author

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jens
Jens
10 jaren geleden

Ik heb mij al meermaals dezelfde vraag gesteld bij het beheer van de volatielere fondsen. Zelfs wanneer de grafiek stijgend is, zijn er correcties van meer dan 10% te zien. Zie bv. HSBC Turkey Equity. Eind januari – februari verliest het fonds ong. 15%. De regel consequent toepassen betekent dus verkopen. In maart zie je het fonds echter weer herstellen naar zijn oorspronkelijk niveau. Misschien zou je andere stoplossniveaus moeten hanteren naargelang het soort fonds. Een obligatiefonds dat 10% daalt zegt immers meer dan een aandelenfonds met dezelfde daling.

Jhn
Jhn
10 jaren geleden

Ik heb nog een heel klein beetje van dat world gold en wacht ook op het goede moment om bij te kopen.
Wat ik wel gedaan heb is, deze terug gekocht: BlackRock Global Funds – World Mining A2 (EUR)
Deze leeft terug op, heel voorzichtig (lees: 100 euro) per evaluatie koop ik bij. Mocht ik zien dat die echt vertrokken is, zet ik eventueel meer in. Dit soort fondsen kunnen de kers op de taart zijn, niet?

Koene77
Koene77
10 jaren geleden

Beste AlFonds,
Bedankt voor deze initiatiecursus; ik probeer mijn eerste stappen te zetten in de wereld van de fondsen.
Ik heb volgende vragen:
– De methode van het beheer via stop-loss is interessant. Zet je echter voor de volatielere fondsen (langere beleggingshorizon) de drempel ook op 90%? Ga je dan niet relatief vaak verkopen, terwijl die fondsen nadien wellicht toch terug stijgen? Mijn buikgevoel zegt om de drempel dan wat lager te leggen.
– In tijden van economische crisis à la 2008 kan ik me inbeelden dat een groot deel van de fondsen onder de stop-loss drempel terechtkomen. Koop je ook dan consequent het fonds terug als het nog 10% verder gedaald is? Opnieuw voor de volatielere fondsen: gebeurt het dan niet dat je hetzelfde fonds verschillende keren na elkaar verkoopt en terug koopt?
Of is de selectie op die manier opgebouwd dat bovenstaande slechts in een heel beperkt aantal fondsen voorkomt?

– Begrijp ik het goed dat als een fonds niet meer verschijnt in jouw kwartaalupdate, en ik het verkoop als het onder de stop-loss drempel gaat, je aanraadt om dit niet terug te kopen bij verdere daling?

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x