About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
Jens
Gast
Jens

Ik heb mij al meermaals dezelfde vraag gesteld bij het beheer van de volatielere fondsen. Zelfs wanneer de grafiek stijgend is, zijn er correcties van meer dan 10% te zien. Zie bv. HSBC Turkey Equity. Eind januari – februari verliest het fonds ong. 15%. De regel consequent toepassen betekent dus verkopen. In maart zie je het fonds echter weer herstellen naar zijn oorspronkelijk niveau. Misschien zou je andere stoplossniveaus moeten hanteren naargelang het soort fonds. Een obligatiefonds dat 10% daalt zegt immers meer dan een aandelenfonds met dezelfde daling.

Jhn
Gast
Jhn

Ik heb nog een heel klein beetje van dat world gold en wacht ook op het goede moment om bij te kopen.
Wat ik wel gedaan heb is, deze terug gekocht: BlackRock Global Funds – World Mining A2 (EUR)
Deze leeft terug op, heel voorzichtig (lees: 100 euro) per evaluatie koop ik bij. Mocht ik zien dat die echt vertrokken is, zet ik eventueel meer in. Dit soort fondsen kunnen de kers op de taart zijn, niet?

Koene77
Gast
Koene77

Beste AlFonds, Bedankt voor deze initiatiecursus; ik probeer mijn eerste stappen te zetten in de wereld van de fondsen. Ik heb volgende vragen: – De methode van het beheer via stop-loss is interessant. Zet je echter voor de volatielere fondsen (langere beleggingshorizon) de drempel ook op 90%? Ga je dan niet relatief vaak verkopen, terwijl die fondsen nadien wellicht toch terug stijgen? Mijn buikgevoel zegt om de drempel dan wat lager te leggen. – In tijden van economische crisis à la 2008 kan ik me inbeelden dat een groot deel van de fondsen onder de stop-loss drempel terechtkomen. Koop je… Lees verder »

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be