About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jempi
jempi
6 jaren geleden

Als ik lees is het starten met kleine bedragen! Maar wat en hoeveel mag men storten in een fonds uit de mixer. BV als men een redelijke som vrij krijgt via een termijn! En als ik goed begrijp zoveel mogelijk soorten kiezen uit deze mix!

Vince
Vince
8 jaren geleden

als ik kijk naar de info bij de fondsen, zie ik een minimaal instapbedrag staan? is dat het bedrag dat ik minimaal moet spenderen aan dit fonds?

Geert
Geert
7 jaren geleden

Hey Al,

Misschien een domme opmerking, maar toen ik van slag wou gaan met jou gids bij mijn huidige bank (keytrade). Bleek dat alle fondsen die jij momenteel aanraad, een minimum aankooporder van 300 Euro nodig hadden. Dit zorgt ervoor dat deze oefening/les/tijdverblijf wel bijzonder duur wordt, als ik over meer dan 5 fondsen zou willen spreiden.
Is dit fenomeen van dusdanig hoge instapkosten, eigen aan 2013, mijn bank, of aan je huidige selectie ? Ik weet dat deze vraag waarschijnlijk getuigd van zeer grote onwetendheid, maar ik zit dan ook nog maar aan les 3 🙂

Alvast bedankt voor je visie hierop.

Mvg,

Geert

Wolfke
Wolfke
8 jaren geleden

Als ik een order wil ingeven krijg ik met de ISIN de keuze uit 2 mogelijkheden. Aankopen op XERTA Frankfurter Floor, hier betaal je makelaarskosten en beurstaksen. Of aankopen via Fundsettle, hier betaal je instapkosten. Wat is het verschil? Welk is de beste aankoop. Zijn er via Xetra dan geen instapkosten?

joinke
joinke
9 jaren geleden

merci!

joinke
joinke
9 jaren geleden

iemand enige ervaring et Binck en/ of rabobank? Welke rekenen kosten aan?

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x