About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

19
Reageer op dit artikel

avatar
10 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Al FondsJ. JonesAl FondsCarlGeert Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
J. Jones
Gast
J. Jones

Beste, bedankt voor de duidelijke site, zeer informatief. Heb je al overwogen om de VAR te includeren in je excell? Dit kan extra inzicht geven in een buy or sell reco. Bijvoorbeeld: bijkopen als de waarde 2 StDev gezakt is, verkopen als de waarde 2 StDev gestegen is.

Carl
Gast
Carl

Ik zou dit gegeven van stoploss wat willen concretiseren naar mijn eigen situatie: ik heb 6 mixfondsen die een wat eigen variatie zijn van zaken die voorgesteld werden op de sites van Deutsche Bank, Rabobank en hier (met dank daarvoor ! Dit behoort in mijn ogen echt wel tot één van de beste sites aangaande dit onderwerp op het net …). Allemaal verschillende fondsbeheerders met goeie resultaten over de laatste zeven jaar en de financiële crisis behoorlijk goed doorstaan in 2008 en elk met een weging van zowat 15% van het totaal. Daarnaast heb ik voor 10% Aberdeen Asian Small… Lees verder »

Xavier
Gast
Xavier

Wat betreft het “mijnkapitaal kernfonds”, is het daar ook de bedoeling om te verkopen bij het raken van de stoploss op 90% van de waarde?

Luc
Gast
Luc

Goedemiddag,

Ik heb voor het eerst een fonds dat minder goed presteert volledig verkocht met een klein verlies.
Verdwijnt dat van de Excel-tabel of maak ik bij voorkeur een lijn Cash in negatief?

Met dank voor antwoord,

Luc

phase
Gast
phase

Tip: Op http://www.trustnetoffshore.com kan je ook je portfolio beheren, ik gebruik deze persoonlijk reeds een tijdje omdat ik enkele fondsen in bezit had die niet op de Belgische Morningstar stonden, en die ik ook op geen andere sites kon terug vinden voor portfolio beheer. Deze site biedt onder andere alerts per e-mail. Nadat uw portfolio is ingegeven, kan je per lijn verschillende alerts instellen o.b.v. de prijs, bvb. wanneer de prijs 5% lager noteert, of 10%, of een hogere prijs, of gewoon wanneer een bepaald prijspunt bereikt is. Je kan zo periodiek je trailing stop loss limieten herberekenen op de… Lees verder »

alain
Gast
alain

Laat me even doorgaan op hoe ik denk dat je de datum gebruikt. Ik kan natuurlijk volledig fout zijn. Je past de datum aan als je een gedeelte van het fonds bijkoopt omdat anders je GEANNUALISEERD RENDEMENT van het fonds niet meer klopt. Dat kan ik volgen. Als je een dividend krijgt uitbetaald maandelijks / jaarlijks en je verlaagd enkel de aankoopprijs, dan klopt het GEANNUALISEERD RENDEMENT toch niet meer. Want een dividend dat vandaag is uitbetaald, trek je van de aankoop prijs af. Maar als je de datum niet aanpast heeft dit toch effect over de volledige termijn. Dit… Lees verder »

alain
Gast
alain

Je zou op het invulblad “aanpassen datum” een negatief bedrag kunnen invullen als tweede. Ik zie dat dan de datum naar voor schuift in de tijd ipv naar achter.

Zou dit een mogelijkheid kunnen zijn?

Alain
Gast
Alain

Je schrijft: “Ik wou ook nu al meegeven dat ik bij een verkoop het aantal verkochte eenheden aftrek in het vak in kolom F en dat ik het gerecupereerde bedrag aftrek in kolom D” maar je past de datum niet aan.

Dit heeft toch effect op het jaarlijkse rendement. Idem met je opmerking in hoofdstuk 5 waar je schrijft dat je de dividenden in kolom D aftrekt.

Dien je de datum dan ook niet aan te passen?

fradaems
Gast
fradaems

Je schrijft “Ik heb tot hiertoe nog geen fondsen waarbij het bedrag in kolom D negatief is geworden” … Versta ik dat correct: je doet uitgebreid onderzoek m.b.t. fondsen, maar je hebt tot hiertoe nog geen winst gemaakt met ook maar één fonds? Of je hebt nog nooit alle aantallen van de fondsen terug verkocht, maar tot hiertoe enkel een gedeelte ervan?

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be