About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

10
Reageer op dit artikel

avatar
5 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Al Fonds (Marc Person)dirkAl FondsFrankyLucas Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
dirk
Gast
dirk

Waar kan ik de Excel file voor het bereken van het rendement terugvinden of downloaden?

Franky
Gast
Franky

Volgens mij zit er nog één foutje in. De formule moet volgens mij =ROUND(E5*(D5/$D$34);0) zijn. Als je dit niet gaat afronden zit ook de tijd mee in de berekende datum, wat afwijkingen geeft op het geannualiseerd resultaat.

Franky
Gast
Franky

Al Fonds, dit is straf. Ik ben bezig met het aanpassen van uw Excel naar mijn noden. Ik wil namelijk mijn bijstortingen gewoon als nieuwe lijnen invoeren en op basis van deze lijnen toch een globaal overzicht krijgen per fonds (als hij klaar is zal ik hem eens doorsturen). Het geannualiseerd resultaat is de enige berekening die ik nog moet maken. Ik was juist op de site om uw email te zoeken, omdat ik toch wat vragen had bij uw berekening van het geannualiseerd resultaat, toen mijn oog viel op dit artikel. Is dit toch niet het antwoord dat ik… Lees verder »

Lucas
Gast
Lucas

Ik heb de formule in mijn portefeuille ondertussen aangepast, deze was bij mij ook fout en werkt nu perfect. Zeer handig die fondsenportefeuille, één minpuntje, het jaarlijks rendement klopt enkel als je het fonds meer dan een jaar in je bezit hebt.(zie beheer fondsenportefeuille deel 1 bij kolom Q) Als iemand hier een oplossing voor heeft mag men mij dit gerust laten weten.
Misschien een uitdaging voor de specialisten.
Mvg, Lucas

Peter
Gast
Peter

Heel hartelijk bedankt voor de correctie, Al Fonds!
Sorry voor mijn vasthoudendheid die je misschien wel heeft geërgerd, maar uiteindelijk nodig bleek. 😉

Bedankt voor alle gepresteerde uren om deze website te maken tot wat ze is.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be