About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

16
Reageer op dit artikel

avatar
6 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
PhjoAl FondsKoencostaadejeAnn Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
costaadeje
Gast
costaadeje

Heeft iemand positieve ervaringen met een transfer van effecten naar Medirect? Graag reacties…ik overweeg nl. een transfer van Deutsche Bank naar Medirect.

Koen
Gast
Koen

Heeft gewerkt, al is er wel een hele tijd overgegaan (geen idee of dat aan MD of aan overdragende bank lag) en effecten kunnen via MD enkel nog worden verkocht (niet bijgekocht) gezien zij deze zelf niet aanbieden. Maar transfer zelf heeft dus gewerkt (en netjes meegeteld voor “vers geld” actie bij MD)

Phjo
Gast
Phjo

@costaaadeje Mag ik weten waarom je besloten hebt om weg te gaan bij DB

Ann
Gast
Ann

In april vorig jaar heb ik me laten verleiden om dakfondsen te kopen bij mijn bank. Nu wil ik die verkopen, omdat ze heel slecht uit de screening komen, en ik ook met een groot verlies zit.
Nu blijkt plots dat ik ook uitstapkosten moet betalen. Dit was nog niet het geval toen ik ze kocht (heb ik expliciet naar gevraagd). Ondertussen heeft mijn bank me wel op de hoogte gebracht van allerlei kosten die ze her en daar gaan invoeren, maar geen woord over uitstapkosten bij de verkoop van fondsen e.d.
Valt hier iets aan te doen ?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

In feite zou dat ergens in hun officiele documentatie moeten vermeld staan. Als dat nergens publiek vermeld staat, kunnen ze dat niet zomaar doen.

juluscesar
Gast
juluscesar

gaat het hier niet op beurstaksen ?

Ann
Gast
Ann

Nee, het gaat om nieuwe kosten die ze voortaan gaan aanrekenen. Via de uittrekselprinter ben ik al over heel wat nieuwe kosten ingelicht (en die briefjes heb ik nog allemaal), maar dus niet over deze.
Meestal staat er bij dat je bij niet akkoord x-aantal weken de tijd hebt om je aangekochte items te verkopen zonder dat deze nieuwe kosten aangerekend worden. Maar als je van niets weet, is dat dus moeilijk.
Ik ben in alle geval niet van plan om deze kosten zomaar te betalen, maar of dat gaat lukken, vrees ik.

Ann
Gast
Ann

Als ik het goed begrijp, als beginnend belegger, wordt de waarde van een fonds afgeroomd door het kostenpercentage, waardoor je een lagere NIW/NAV krijgt en dus ook een lager rendement.
Alleen de instapkosten zijn nog bijkomend.
Is mijn redenering correct ?

En hoe zit het met de roerende voorheffing ? Wordt die elk jaar afgehouden ? Of alleen als je ze verkoopt ? Toen ik jullie leerrijke site nog niet ontdekt had, heb ik me bij mijn bank fondsen (eigenlijk Fund of Fonds, heb ik pas ontdekt) laten verkopen met Roerende Voorheffing.

Geo
Gast
Geo

Ok hiermee weet ik nu zeker dat ik het zoeken naar iets dergelijks mag stoppen….. of……blijven zoeken
naar wat je nodig hebt, enfin je begrijpt wel wat ik bedoel.
Dank voor de hulp
Geo

Geo
Gast
Geo

Al Fonds Ik heb echt niet de pretentie om met Bloomberg in zee te gaan hoor . De bedoeling was alleen maar om als starter op zoek te gaan naar een site waar je de nodige gegevens vind van ALLE Belleggingsfondsen , om de dagelijkse standen te controleren en liefst met een interactieve chart. Morningstar en nog een andere die ik hier niet mag noemen denk ik, komen hiervoor in aanmerking maar die hebben die interactieve chart niet, of wel niet alle fondsen wat vervelend is , al zoekende ben ik dan op Bloomberg gevallen die dan het bovengenoemde probleem… Lees verder »

Geo
Gast
Geo

Al Fonds Als beginnend bellegger in fondsen leer ik stilaan de knepen van het vak !!! via Uw zeer leerzame bijdragen. U schreef : Daarom dat ik al verschillende malen heb gewezen op de Isincode: als die verschilt heb je niet alleen een verschillend soort fonds ( distribitie- of kapitalisatiefond, genoteerd in USD, in EUR of een andere munt ) maar dikwijls ook een andere kostenstructuur. Fouten die ik inderdaad ook al gemaakt heb. Mijn probleem is echter dat ik mijn fondsen het liefst controleer via Bloomberg voorbeeld in Bloomberg:Threadneedle Investment Funds ICVC – European Smaller Companies Fund heeft als… Lees verder »

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be