About the author

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tiziano
Tiziano
8 jaren geleden

Leuk artikel over de spreiding van je spaarcenten, maar hoe bekijken jullie dan de spreiding van je portefeuille zelf m.b.t mixfondsen, sector-, thema-, en regio-, obligatie-, indexfondsen enzovoort.. hoeveel % moet de kern zijn en welke soort fonds(en) is/zijn het beste om als kern te gebruiken? Ik heb zelf al enkele meningen gehoord van mensen die opperen dat indexfondsen de kern van je portefeuille moeten zijn aangevuld met maximum 10% opportuniteitenfondsen (lees: sectoren, thema’s) en dat de -verdeling obligaties – aandelen tussen 75-25 en 50-50 in welke richting dan ook zou moeten liggen (afhankelijk de marktsituatie), ben mijn portefeuille aan het herverdelen maar kom zoveel informatie tegen dat ik niet meer weet van welk hout pijlen maken..

Tiziano
Tiziano
8 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Ja je hebt gelijk al fonds, heb nu een aantal fondsen geselecteerd maar twijfel nog over de verdeling voor het moment is het 60% large caps en 40% thema’s en sectoren met ongeveer 33% gespreid over 3 regio’s dit voelt an sich wel goed aan maar twijfel nog over die 40% thema’s en sectoren

Redactie
8 jaren geleden
Antwoord aan  Tiziano

Professionele beleggers en beheerders maken er hun dagtaak van om een goede allocatie te maken, en zelfs voor hen is dat geen eenvoudige opdracht.

Wij zijn er de afgelopen jaren steeds meer en meer van overtuigd geraakt dat je dat als particuliere belegger bijna onmogelijk zelf een gefundeerde samenstelling kan maken uit sectoren, regio’s, thema’s enz. Tenzij je daar bijna een dagtaak van maakt en alles op de voet volgt. Anders blijft het bij “een gevoel” (zoals je zelf zegt: het “voelt” goed aan), maar is dat een solide basis om veel geld mee te beleggen? Of soms omdat je ergens iets leest, maar wie geloof je dan en wie niet.

Pas op, zo’n doe-het-zelf portefeuille doet het meestal prima in omstandigheden zoals nu, maar dat is omdat bijna alles sowieso stijgt. Maar je zou even goed doen met enkele heel brede wereldwijde fondsen en met veel minder moeite (en misschien minder beleggingsplezier?).

jempi
jempi
8 jaren geleden

Beste ben aan het lezen en kom aan de links 3 jaar horizon en dan de andere 5 jaar . Maar als ik klik kom ik op de https://www.mijnkapitaal.be/ ipv op de 3 jarige, 5 jarige fondsen enz

Robin
Robin
8 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Betekent dit dan dat de fondsen opgenomen in het mixerfonds evenzeer kunnen dienen voor zij met een beleggingshorizon van een drietal jaar?

Luc
Luc
11 jaren geleden

Bij het opbouwen van een portefeuille zijn er nogal wat verschillen inzake transactiekosten, instapkosten en/of makelaarsloon die het rendement van kleinere aankopen sterk beïnvloeden. Bij Rabobank betaal ik geen of weinig kosten. Zijn er nog goedkope mogelijkheden?

Met vriendelijke groeten,

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

10
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x