About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
Tiziano
Gast
Tiziano

Leuk artikel over de spreiding van je spaarcenten, maar hoe bekijken jullie dan de spreiding van je portefeuille zelf m.b.t mixfondsen, sector-, thema-, en regio-, obligatie-, indexfondsen enzovoort.. hoeveel % moet de kern zijn en welke soort fonds(en) is/zijn het beste om als kern te gebruiken? Ik heb zelf al enkele meningen gehoord van mensen die opperen dat indexfondsen de kern van je portefeuille moeten zijn aangevuld met maximum 10% opportuniteitenfondsen (lees: sectoren, thema’s) en dat de -verdeling obligaties – aandelen tussen 75-25 en 50-50 in welke richting dan ook zou moeten liggen (afhankelijk de marktsituatie), ben mijn portefeuille aan… Lees verder »

jempi
Gast
jempi

Beste ben aan het lezen en kom aan de links 3 jaar horizon https://www.mijnkapitaal.be/screening/aanraders/fonds-selectie-3-jaar-april-2012/ en dan de andere 5 https://www.mijnkapitaal.be/screening/op-5-jaar/fonds-selectie-5-jaar-april-2012/.7.10 jaar . Maar als ik klik kom ik op de https://www.mijnkapitaal.be/ ipv op de 3 jarige, 5 jarige fondsen enz

Luc
Gast
Luc

Bij het opbouwen van een portefeuille zijn er nogal wat verschillen inzake transactiekosten, instapkosten en/of makelaarsloon die het rendement van kleinere aankopen sterk beïnvloeden. Bij Rabobank betaal ik geen of weinig kosten. Zijn er nog goedkope mogelijkheden?

Met vriendelijke groeten,

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be