About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

22
Reageer op dit artikel

avatar
11 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
VictorAl FondsAl FondsFrankyjhn Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Victor
Gast
Victor

Volgens de literatuur ( het web) is het berekenen van het rendement een complex item. Zeker indien er gespreide aankopen en verkopen gebeuren. Voor de berekening bestaan er verschillende methodes met als meest vermelde de time weighted rate of return (TWR) en de money weighted rate of return. Bij deze laatste maakt men o.a. nog onderscheid tussen de modified Dietz methode en de internal rate of return ( IRR). Daarbij dient dan nog de MijnKapitaal methode bijgevoegd. Deze methodes geven het zelfde resultaat indien er geen bijkomende aankopen of verkopen plaats vinden. Ze geven wel een verschillend resultaat indien dit… Lees verder »

Victor
Gast
Victor

In de kolom ‘ datum’ ( kolom D van het Portfolio overzicht) staat er enkel een formule in rij 5 voor fonds A. Dienen in rijen 6 tot 15 ook geen formules ingevoerd voor de fondsen B tot K?

Victor
Gast
Victor

1. Voor wat dient het tabblad ‘datum bijstorten berekenen’ nog? Wordt deze datum al niet berekend op het tabblad van het betreffende fonds?

2. De berekeningen van de rendementen lijken me geldig voor het geval dat de gelden voor de bijstortingen maar beschikbaar komen op het moment van de bijstorting. Wat als de gelden al beschikbaar waren vanaf het begin? Op te lossen met een cash lijn bij te voegen?

jhn
Gast
jhn

Hallo Al!
Dit zocht ik, prima xls file, I love it 😉
Ik heb voor sommige fondsen ook al eens een aantal eenheden verkocht.
Ik neem aan dat je gewoon de Investering en NAV in negatief moet zetten, binnen het tab blad van het fonds zelf en vooraan de juiste NAV, die ik nu nog heb.
Het lijkt OK, maar wil het toch nog effe checken met u.
grt
jhn

golddigger
Gast
golddigger

Automatisch ophalen van de NAV’s???
Ben zeer benieuwd…

Kevin
Gast
Kevin

Bij mij sloopt er blijkbaar een probleem in.
Mijn rendement van mijn fonds staat op -98% volgens de Excel tabel, terwijl Keytrade +0,38% aangeeft.

belegger
Gast
belegger

ik ben ook wel benieuwd naar het automatisch ophalen van NAV.
ik test graag mee

Jens
Gast
Jens

Is het ook mogelijk om in de Excel rekening te houden met verkooptaksen? Bv. voor een obligatiefonds (kapitalisatie) het rendement verminderen met een uitstaptaks van 1% / 1,35% en 25% meerwaardebelasting?

Blackbelt
Gast
Blackbelt

Mijn strategie is simpel.

Als ik ineens over een groter bedrag beschik, dan koop ik in een keer, en telkens een ander fonds. Met wat er dan af en toe aan dividenden vrij komt, pf spaargeld, stort ik bij in mijn Keyplan.
Helemaal tot de laatste euro uit rekenen wat het oplevert doe ik noet meer. Ik ben overtuigd van mijn strategie, en dat volstaat voor mij.

Als je gewoon bijkoopt, dan zit je toch elke keer met instkosten. Zelfs al is dat maar 10€, op 1000€ is dat al een percent.

Franky
Gast
Franky

Knap werk Al Fonds! Je zit dicht bij de excel die ik u heb doorgestuurd (buiten het automatisch ophalen van de NAV’s en het bijwreken van de Stop-loss). Als je nu nog de kracht van tabellen en matrixformules leert gebruiken kan je dit nog verder verfijnen.

Toegegeven Matrixformules is voor de meer ervaren Excel-gebruiker, maar iedereen die Excel 2007 of hoger heeft moet echt de kracht van tabellen leren kennen. Je zult zien dat alles een stuk eenvoudiger en intuïtiever wordt.

Volgende linken kunnen u op weg helpen:
Tabellen (Enkel voor Excel 2007 of hoger!!!):
http://office.microsoft.com/nl-be/excel-help/een-excel-tabel-in-een-werkblad-maken-of-verwijderen-HA010013764.aspx
http://office.microsoft.com/nl-be/excel-help/rijen-en-kolommen-aan-excel-tabellen-toevoegen-of-eruit-verwijderen-HA010013765.aspx?CTT=5&origin=HA010013764

Matrixformules:
http://office.microsoft.com/nl-be/excel-help/matrixformules-richtlijnen-en-voorbeelden-HA010228458.aspx

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be