About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

13
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
RobokatAl FondsKoenAnnJean Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Koen
Gast
Koen

Ik begrijp jullie beslissing, vanuit het voorzichtigheidsprincipe.
Is er nog een tussenoplossing denkbaar, dat de MKQ10 enkel wordt berekend voor die lijnen waar de volatiliteit “aanvaardbaar” of “niet zeer hoog” is, en dat het voor die lijnen toch getoond kan worden?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

MKQ berekenen voor een periode zonder crash is per definitie een verloren zaak omdat het hele concept gebaseerd is op de maximale drawndown.

In het verleden hebben we ooit een berekening gemaakt volgens een ander principe en dat MKQbis genoemd. Misschien kan ik collega Al Fonds eens motiveren om die berekening terug onder het stof uit te halen, want die gaf wel redelijke resultaten over kortere periodes.

Jean
Gast
Jean

Als ik toch enkele kanttekeningen mag maken. Fondsen die na 2008 zijn gestart worden min of meer ‘ gediskwalificeerd’; zij zijn inderdaad niet door dat dal gegaan, maar zo worden ook kwalitatief uitstekende fondsen van na 2008 per definitie niet voor vol aanzien. Maar ondertussen hebben we in 2011 toch ook een slecht beursjaar gehad (en 2016 is ook al niet fameus). Dat zit wel mee in de cijfers van de jongere fondsen. Dus een vergelijking vanaf 2010 heeft volgens mij toch wel zin. Impliciet zeg je ook dat mensen (en fondsmanagers) niet leren uit hun fouten (van in 2008)… Lees verder »

Steven
Gast
Steven

Jullie site is zeer leerrijk en ik ben blij te lezen dat jullie rekening houden met kritiek. Keep up the good work!

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be