About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Evert Beyers
Evert Beyers
4 jaren geleden

Beste,
Het is inderdaad een verwarrende materie. Zo is het voor mij niet duidelijk wat het verschil is tussen een ETF bv. iShares Nasdaq 100 UCITS (genoteerd op de beurs in Amsterdam) en iShares Nasdaq 100 UCITS Hedged (voor zover die bestaat..). Wordt in het eerste geval de dollar ook niet ‘gehedged’? Bovendien, wat moeten we verstaand onder ‘gehedged’?
Dank voor uw reactie en met veel waardering voor uw artikels.

Tom
Tom
4 jaren geleden

Ik heb ooit een excel gemaakt met de return van USD/EUR per jaar, zie hier een jpg daarvan: http://oi64.tinypic.com/oupnci.jpg

Zoals je kan zien daalde de dollar tov de euro tussen 2002 en 2004 maar liefst -45% !!

Kijk je naar de afgelopen 10 jaar dan heeft de USD zeker de prestaties van veel mixfondsen geboost die hoofdzakelijk VS aandelen in port hebben zoals First Eagle en Franklin, maar op diezelfde fondsen zou je veel verloren hebben tussen 2002-04, begrijp je?

Geen idee of het dan beter is van te hedgen of niet als je dat weet.

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x