About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Reageer op dit artikel

7 Reacties op "Allianz Dynamic Multi Asset Strategy 50"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
mark
Gast

Bedankt voor die interviews. Stel gerust maar meer kritische vragen. 😉

Kunnen jullie soms eens een interview doen met Degroof Petercam bvb over hun Balanced Conservative fonds: http://www.morningstar.be/be/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=F0GBR055CK&tab=1

Ik vind dat best goed maar vraag mij af hoeveel strategie daarachter zit of dat ze gewoon een 40/60 mix netjes aanhouden en dat dan dit resultaat geeft met ook weinig volatiliteit.

Als je toch met hen kan spreken, eventueel ook over hun Petercam Balanced Medium Risk fonds als kan. Alvast bedankt.

mark
Gast

Hoeveel % zat dit fonds netto long in aandelen op 31 aug? Als ik de samenstelling hierboven bekijk is dat al 67,8% global equities + 14,4% EM equity + 6,6% private equity. Tesamen geeft dat maar liefst 88,8% equity en lees nergens iets over short posities. Beetje veel voor een 50 fonds, niet? Ze hebben in die reeks ook een 75 en 25 fonds dus die 50 zou balanced moeten zijn.

Kan je mij eventueel de laatste factsheet die jullie hebben eens doormailen want vindt die nergens op hun site of M* wat beetje vreemd is.

Jos F.
Gast

Hallo,

In Nederland zijn de NN Dynamix Mix fondsen erg populair. Van defensief I en gemiddeld III tot agressief V.

Hebt u een mening over deze fondsen en zijn ze in België verkrijgbaar?

Hartelijk dank en mijn complimenten voor uw bijzondere website.

Jos F.

Robokat (Carl De Ridder)
Editor

Dit zijn fondsen die specifiek voor de NL markt bedoeld zijn. We gaan die dus nooit in Belgie zien opduiken.

Het heeft dan ook weinig zin om deze fondsen te gaan screenen.

mark
Gast

Bij Binck kan je soms aan die NL fondsen geraken. Geloof wel dat die alles moeten uitkeren dus dubbele belating daarop is dan niet echt voordelig. Had wel gehoord dat ze in NL bepaalde belasting gingen afschaffen maar ken de details niet.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be