About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Reageer op dit artikel

36 Reacties op "Argenta Fund of Funds (en alles over dakfondsen)"

Abonneren op
avatar
Sorteren op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Peter
Gast
Goed om deze update te zien. Dit lijkt te bevestigen wat velen zeggen over het rendement van beleggingen; nl dat er twee grote factoren een bepalende invloed hebben op het rendement: 1- percentage groei effecten (typisch aandelen) (die ook het risico bepalen) 2- kosten van de fondsen De verschillende Argenta fondsen hebben een aandelen % van resp 5%, 40%, 60% en 83%; De rangschikking van de Argenta fondsen volgt ook duidelijk deze verdeling. Gebaseerd op het aandelen% zou men kunnen verwachten dat de Mixer zich in het midden zou plaatsen. In werkelijkheid preseert de Mixer (met ~45% aandelen) beter dan… Lees verder »
LucF
Gast

Bedankt voor de interessante analyse.
Ik wil dakfondsen nu niet per definitie allemaal slecht beschouwen, jullie ongetwijfeld ook niet.
Er zijn er die het ook goed doen (denk ik tenminste).
Ik heb het dan in concreto over:

  • Private Invest Best Managers: BE0949073259 voor het uitkeringscompartiment;
  • NN L Patrimoinial Balanced: LU0119196268 voor het uitkeringscompartiment.

Beide fondsen zijn zeker ook geschikt voor “neutrale profielen” en de Best Managers zelfs voor defensieve (maar dan in beperkter mate weliswaar).

Het zijn per slot van rekening de rendementen die doorslaggevend zijn voor mij. En in veel mindere mate de kosten.

Ann
Gast

Maar er zijn er helaas ook andere die heel slecht zijn. Medio 2015 met een groot bedrag (min of meer gepusht) ingestapt, en ik moet er geen tekening bij maken : Verkocht met heel veel verlies. Toen ik enkele dagen geleden nog eens naar de koers wou kijken, bleken ze niet meer te bestaan. Zegt wel genoeg, zeker ?

LucF
Gast
Jammer. Ben benieuwd over welke fondsen je het precies hebt, maar als je dat liever niet schrijft: met alle begrip. Beleggen doet iedereen een beetje met vallen en opstaan. Iedereen maakt wel eens een fout, maar zo leren we hé. Je kijkt op deze site naar informatie, en je kan hier echt heel wat opsteken. Denk er vooral altijd aan om gespreid in te stappen in de tijd en over verschillende beleggingen. En natuurlijk reserve houden om te kunnen bijkopen als er een correctie zou komen! En het risico analyseren dat aan elke belegging verbonden is en afwegen of dat… Lees verder »
Ann
Gast

Het was een dakfonds van een grootbank, en meer ga ik er niet over zeggen.
Pas later, toen alles in dalende lijn ging, heb ik deze site ontdekt. Beter laat dan nooit !
Nu stap ik enkel nog gespreid in fondsen, en ben een groot aanhanger van GOGI.
Al zal het nog een tijdje duren eer die put terug gevuld is. Maar ik bekijk het nu vooral als leergeld. Als alles toen alleen maar had gestegen, had ik deze site nooit ontdekt, en had ik alles wat ik nu weet, niet geweten.

Al Fonds (Marc Person)
Editor

Men is nooit te oud om te leren.
Als men tachtig is, kan men nog leren met een stok gaan…

Al Fonds (Marc Person)
Editor

Beide fondsen (althans de Acc-varianten) zitten in mijn database. Je kan de screenings daarvan opzoeken en als een degelijke indicator gebruiken.

Koen
Gast

Zijn dit netto waarden of moet je hier nog de meerwaardetaks van aftrekken ?

moustache
Gast

Een zeer rendabel fonds. Voor Argenta wel te verstaan 🙂

Kevin
Gast

Is het mogelijk om deze nog eens te evalueren? Ik heb ze zelf eens tegenover mijn persoonlijke portefeuille gezet en moet zeggen dat de neutrale versie al bij al goed volgt.
Zij heeft de defensieve variant en de neutrale variant.

Kevin
Gast

Mijn vriendin heeft vorige week met enkele tienduizenden euro’s ingetekend op het Argenta fonds (zoals hier beschreven). Ik heb haar proberen te overtuigen om te gaan voor het MK Mixerfonds, maar ze vond het te omslachtig om een account bij MeDirect en Rabobank aan te maken.

Ik heb wat schrik dat ze geen rendement zal hebben na 3 jaar. Ik hoop voor haar dat ze zeker 2% netto-rendement haalt.
Is dit nog mogelijk in een dergelijk fonds?

Al Fonds (Marc Person)
Editor

Het hangt er vanaf in welk type ze heeft ingeschreven.
Ik beschik nog niet over een voldoende lange historiek, maar gezien de beurzen op dit ogenblik de pan uitswingen, lijken de rendementen eerder aan de bescheiden kant.

Al Fonds (Marc Person)
Editor
Je kan, zoals meestal gedaan wordt, een goede periode uitkiezen en dan die cijfers in je publiciteit vermelden om daarmee beleggers aan te trekken. Je zet er dan bij dat cijfers uit het verleden geen garantie zijn voor de toekomst (want je weet dat de cijfers eerder uitzonderingen waren). Ik moet toegeven dat het fonds eigenlijk nog te jong is om te screenen, maar ik heb toch al cijfers: Ik heb 43 periodes van 3 jaar berekend met een interval van een halve maand: voor het defensieve fonds kreeg ik daar gemiddeld 1,49% per jaar. Voor het neutrale fonds bekwam… Lees verder »
luc1961
Gast

Als je het fonds Argenta Fund of Funds – Dynamique vergelijkt met blackrock global allocation A2 eur. op 5 jaar heb je resp. 6,79% en 10,78%, wat een groot verschil is.

Blackbelt
Gast

Wanneer gat er nu een bank op,de proppen komen met een dakfonds van dakfondsen…

Nog eens het bewijs dat je niet bij je bank moet zijn voor goed advies. (Geen enkele bank dus.)
Ik heb aan Keytrade ooit advies gevraagd, en ze zijn daar duidelijk in. Ze geven geen advies, en willen dus duidelijk hun onafhankelijkheid bewaren.

Laat deze kelk van dakfondsen maar aan ons voorbijgaan. Goed artikel.

Voice
Gast

Kan er soms ook zo een grafiek t.o.v. de mixerfondsen gemaakt worden van “Argenta Fund Plan Patremoine”. Ik weet dat dit hier al aan bod is gekomen maar toen werd bij mijn weten geen grafiek gemaakt. Alvast bedankt.

kulderzipken
Gast

Liefste Ruben, gelieve de Heren Robokat en Fonds niet op het foute pad te brengen met uw suggesties.
😉

asterduc
Gast

Interessante artikel weeral.

De ‘deutsche invest I multi opportunities’ uit het mixerfonds zit voor minstens 51% in deelbewijzen van andere fondsen. Valt die dan ook niet onder de noemer ‘dakfonds’?

Geert
Gast

Welke (transactie)kosten zijn er eigenlijk gemoeid bij het kopen en verkopen van fondsen door zo’n dakfondsbeheerder? Beurstaksen zijn voor de “eindgebruiker” (dus alleen bij verkoop van het dakfonds door de belegger zelf), zijn er misschien nog andere transactiekosten voor institutionele beleggers, die niet van toepassing zijn de kleine belegger?

Ruben
Gast

Dus als wij met het Mixerfonds zelf manager zijn van ons eigen Dakfonds, dan moeten wij onszelf toch wel een beheerskost uitkeren voor onze moeite, niet 😉

Ruben
Gast

Net zo eentje als de KBC “Privileged Portfolio Protected” reeks van fondsen, volgens mij.
Enkel is die misschien nog erger want met het protection mechanisme dempt je nog meer rendement door safety nets in te moeten bouwen, en tevens belgt deze echt enkel in andere KBC fondsen (dus niet eens gerenomeerde fondshuizen)..

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be