About the author

HKDS

In de jaren 90 ontdekte ik dat ik meer rente op mijn spaarrekening kon krijgen bij een andere bank dan mijn huisbank. De volgende stap in de zoektocht naar meer rendement was het overhevelen van spaargeld naar kasbons en obligaties. Door vervolgens mijn beleggingshorizon te verruimen en op zoek te gaan naar beleggingen voor onbepaalde tijd, ben ik bij fondsen terechtgekomen. Dit paste perfect in mijn filosofie van spreiding over verschillende activa.

Related Articles

21
Reageer op dit artikel

avatar
5 Comment threads
16 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Al FondshkdsPaulguleforbin 2 Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Paul
Gast
Paul

Wat hier volgens mij wel ontbreekt is het feit dat je op de rechter kolom transactie kosten hebt wanneer je wil in en uitstappen, alsook roerende voorheffing bij het afsluiten ! Dit heb je niet in de linker kolom.

Koen
Gast
Koen

Wat zijn de voordelen van een tak 23 levensverzekering voor vermogensplanning i.p.v. rechtsreeks te beleggen in fondsen ?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Als je in Vlaanderen woont, dan zijn er sinds kort geen voordelen meer inzake vermogensplanning. De Vlaamse belastingdienst aanvaard tak21/23 constructies in dit kader niet meer. Ondanks dat men dan ‘schenkbelasting’ betaalt, moeten de erfgenamen toch nog de volle pot betalen. Een streep doorheen de rekening van velen.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Het antwoord is vrij simpel: geen!
Je kan inderdaad een begunstigde bij overlijden aanduiden in het contract, maar je kan evengoed eigenhandig een testament opstellen en daarin bepalen aan wie de effectenrekening toekomt na jouw overlijden. In beide gevallen kan je gevallen hebben waar het zonder problemen verloopt en in beide gevallen kan je procedures zien opstarten door mensen die zich tekort gedaan voelen. In mijn lange loopbaan de beide meegemaakt.
Successieplanning is geen voorrecht voor de verzekeraars.

forbin 2
Gast
forbin 2

Toegegeven dat verpakkingen geld kosten, maar niet te vergeten dat de gewone spaarder met weinig ervaring praktisch geen inzicht heeft op de enorme keuze van beleggingsfondsen. Dat Argenta hier een mogelijkheid aanbied om te beleggen in een eigen soort van mixer is volgens mij niet zo een slecht idee om te beleggen in fondsen waar men zelf nooit de keuze op zou maken. Zelf heb ik bij Argenta een belegging lopende op Life Family Business en op Life Responsible Growth. De rendementen zijn niet echt slecht te noemen, resp.30% en 36 % op jaarbasis. Kwestie van niet altijd alles in… Lees verder »

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

OK, ik wil je redenering nog volgen. Eén keer verpakken in een dakfonds om een combinatie van fondsen bij elkaar te vinden, het zou nog meerwaarde kunnen hebben. Maar 5 niveau’s diep?

Wat zou jij zeggen als ze in een winkel je boodschappen 5 keer in een steeds grotere doos verpakken en daar dan ook nog geld voor vragen? 😉

forbin 2
Gast
forbin 2

Inderdaad Robo, in de winkel zou ik dit nooit doen.
Omdat ik in dit geval enkel zie naar het totaalrendement vind ik dit niet zo erg..
Het zou een heel ander verhaal geweest zijn als ik op het verkeerd moment had aangekocht, maar dat is toch bij elk fonds zo het geval?
Het kan niet genoeg gezegd worden, gespreid instappen is een gouden regel.

kulderzipken
Gast
kulderzipken

“Misschien heb ik geluk gehad om in te schrijven op 16/03/2014.” De allesbepalende factor, die niets met de Argenta te maken. Jouw Argentamakelaar heeft één maand later aan andere mensen hetzelfde aangeboden en die mensen kijken nu tegen een put aan. Doe echter op dezelfde dag, dezelfde instap in dezelfde fondsen zonder de Argentasaus en je hebt vandaag 32%-38% winst. Nu verwaarloosbaar maar wanneer je binnen 10 jaar op een normaal rendement bent terecht gekomen van 4-6%, maakt de extra sprong tot 6-8% een wezenlijk verschil. Het feit dat je hier komt lezen en reageert, betekent volgens mij dat je… Lees verder »

forbin 2
Gast
forbin 2

Volledig eens met je reactie, de ¨saus¨ van Argenta hoeven we niet te betalen als we zelf het onderzoek doen waar de bank zijn beleggingen onderbrengt.
Door rechtstreeks te beleggen in de onderliggende waarden sparen we de verpakkingskosten uit, maar volgens mij wringt daar het schoentje, voor de gewone belegger zoals mezelf is het niet zo eenvoudig om een analyse te maken door te graven in de bijgevoegde documenten van zulks fonds.
Waarschijnlijk is dit de reden waarom er nog steeds van zulke fondsen worden verkocht..

Kevin
Gast
Kevin

Mijn vriendin heeft voor 30.000 euro belegt, ik zei haar om voor het Mixerfonds te kiezen maar ze vertrouwde het niet. Argenta zei haar dat ze maar beter bij hen konden beleggen in een dakfonds.

Zij heeft eind april ingetekend en is behoorlijk kwaad op Argenta.

gule
Gast
gule

Als ze in april in de mixer had gestapt had ze ook rood gestaan, en had jij de schuld gekregen :-). Daar zijn de tak23s van de banken dus goed voor, nu ligt de schuld bij de bank en is de huisvrede bewaard 😉

Loekie
Gast
Loekie

uitermate geschikt voor mijn zoontje: die is momenteel gelukkiger met het mooie inpakpapier dan met de inhoud van het cadeautje…

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be