About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

10
Reageer op dit artikel

avatar
5 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Al FondspvgAl Fondsjules cesarE10 Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
pvg
Gast
pvg

Auteur van bovenstaand artikel over Bestinver vergelijkt appelen met peren. Bestinver Internacional is een fonds dat hoofdzakelijk in Europese aandelen belegt, terwijl Carmignac Investissement hoofdzakelijk in aandelen uit de VS en de opkomende markten belegt. Ik ben degene die Bestinver op het andere forum onder de aandacht bracht.

E10
Gast
E10

prima analyse

JM
Gast
JM

Het mixerfonds is inderdaad wat saai. Maar dat is geen negatieve eigenschap in deze. Wat ik mij wel afvraag: maakt het veel verschil uit of je nu met 3 of 6 mixfondsen werkt? Eventueel aangevuld met een paar sattellieten…en dan komen we weer bij het kernfonds. Ik blijf eerder voorstander van dit laatste concept. De kans is groot dat mits voldoende lange horizon beter presteert dan het mixerfonds. Die horizon, daar wringt het schoentje bij velen denk ik. Niemand ziet graag zijn portefeuille in het rood staan.

juluscesar
Gast
juluscesar

Bedankt voor de analyse.

Zelf heb ik al langer twee Spaanse aandeeltjes lopen, naast nog wat andere zuid-Europese, om mee te gaan in de eventuele relance aldaar. Eén van die Italiaanse aandelen zojuist verkocht omdat het volgens de analisten weerom op zijn hoogste punt staat die het opnieuw kon halen binnen economische context aldaar.
Ben het dus eens dat er ook van de Iberian versie van dit fonds geen wonderen meer te verwachten zijn.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be