About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
De kleine spaarder
Gast
De kleine spaarder

Zorg toch maar voor wat spreiding. Alhoewel C.P. blijft verbazen, toch nooit alle eieren in dezelfde mand. Je weet maar nooit.

luc1961
Gast
luc1961

@Al fonds : Ik ga nog wat CP bijkopen. Dit doe ik via het fundsavingsplan van Keytrade. De enige interessante belegging volgens mij in deze barre tijden

esweej
Gast
esweej

Ook deze grafiek komt mij als ‘wat heb ik eraan’ over. Ik kijk liever naar de fondsrendementen. Van Investis is bekend (ik neem dat aan obv de beleggingsstrategie uit verleden!) dat ongeveer 40% van de beleggingen in de US plaatsvinden, waaronder Apple. Patrimoine doet dat ook, maar belegt stevig in langlopende US treasury en Duitse Bunds. De vlucht naar US treasuries & Bunds is afgelopen jaar(jaren) fors geweest.En nog steeds. Een andere forse weging is die in mijn-/olieboeren Goldcorp en Anadarko. Ik neem aan dat de fondsmanagers die risico’s beter afdekken(?) dan enkel de euromunt. De rendementen staan nu onder… Lees verder »

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be