About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

5
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
evitaDe kleine spaarderAnnRobokatLeon Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
evita
Gast

Ik koop niks meer bij een grootbank. Ik vertrouw dat niet meer.

De kleine spaarder
Gast
De kleine spaarder

Zoals bij een andere bank die vanuit Frankrijk wordt bestuurd, worden alle producten aangeleverd vanuit Frankrijk. Daar kan men dan personeel opzetten (tewerkstelling), zoveel winst aftappen als men wenst en dan het Belgisch filiaal het tegen een commissieloon in de markt laten zetten.
Maakt dat Belgisch filiaal dan toch nog winst, dan sluizen ze die winst (2 miljard euro vandaag in de krant) weer terug naar Frankrijk.
Dat maakt de Franse banken supersterk en wat doen ze met dat kapitaal: waarschijnlijk nog meer Belgische banken overkopen.
Politiekers stop die uitverkoop toch!

Leon
Gast

Weeral een puur realistische en dus zeer goede analyse. Onvoorstelbaar dat een grote vogel als BNPP zich durft te sieren met dergelijke rommelfondsen. Hoeveel mensen hebben ze hiermee opgescheept, vooral toen men enkel nog huiseigen fondsen kon kopen. Hiermee snijden ze toch in hun eigen vlees (imagoschade) en gaan de klanten lopen. Als ongeveer 85% van alle fondsen niets waard zijn, waarom neemt de toezichthouder dan geen maatregelen om de oningewijde spaarder te beschermen voor deze vorm van afzetterij (zie Strafwetboek). Hoogtijd om alle rommel op te kuisen. Gelukkig bestaat MK! Beste dank.

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

De vraag is in hoeverre de toezichthouder zich van dit probleem bewust is. Alles hangt immers af van hoe je de prestaties van fondsen meet. Met de manier waarop banken dat doen, het bekijken van de meest recente periode van 3, 5 of 10 jaar, komt dat niet direct naar boven. De toezichthouder heeft nu zelfs regels uitgevaardigd dat de banken de prestaties op die manier moeten meten en in brochures zetten. Enig alternatief is verboden. Wij bekijken dat anders: wat zijn de rendementen van beleggers die op een willekeurig moment zijn ingestapt (en dus niet exact 3, 5 of… Lees verder »

Ann
Gast
Ann

Zoals al meer gezegd (geschreven) heb ik me in april (net op het hoogtepunt) ook laten vangen voor gelijkaardige dakfondsen van dezelfde uitgever… En helaas met een heel groot bedrag. Mijn verlies is nog steeds -7,50%.
Toen ik, als leek, de papieren bekeek, de grafieken zag, en vooral het rendement op 1, 3 en 5 jaar, dan ga je overstag. Want vergeleken met de magere opbrengst van spaarboekjes, ging dat mijn appeltje voor de dorst worden.
Nu weet ik wel beter.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be