About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Reageer op dit artikel

14 Reacties op "Carmignac Patrimoine en de moeilijke tijden"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Kenny Latomme
Gast
Beste auteur, Ik ben Kenny Latomme en één van de vertegenwoordigers van Carmignac in België. Ik ben een grote voorstander van open journalistiek, maar sta er toch op om bepaalde correcties aan te brengen m.b.t. uw geschreven artikel. De redenen van de mindere prestaties van Carmignac Patrimoine die u opsomt, zijn correct, maar naar mijn mening is het wel belangrijk voor uw lezers om aan te geven dat uw bron niet alleen onze conferentie in Brussel was, want daar was Didier Saint-Georges niet aanwezig, maar u eveneens informatie heeft gehaald uit een mailing die we deze week hebben uitgestuurd. Deze… Lees verder »
LucF
Gast
De Carmignac Patrimoine en ook het uitkerend compartiment ervan presteren inderdaad ondermaats (d.w.z. vergeleken met andere fondsen van dat type slechter). Voor de kapitaliserende versie zie ik nu een YTD rendement van 0,27% en op één jaar geeft dat nu nog 1,60%. Als je dat vergelijkt met de beste spaarboekjes (netto: MeDirect 0,40, MoneYou 0,24 en andere 0,10) dan is dat maar een klein beetje meer voor nochtans veel meer risico. Vergeet niet dat als er ineens een crash optreedt, de CP de dalende trend gedwee zal volgen! Ik stelde al een vraag over CP aan mijn bankier maar tot… Lees verder »
LucF
Gast

Ook nog even meegeven dat Carmignac een goede site heeft met allerlei info over zijn fondsen.
Zie: https://www.carmignac.be/nl_BE/onze-fondsen

Hagi
Gast

Bruto wellicht. Is het enige fonds in de mixerportefeuille bij md waar er 1 percent insrapkosr w aangerekend

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be