About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

42
Reageer op dit artikel

avatar
6 Comment threads
36 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
Robokat (Carl De Ridder)costaadejeAl Fonds (Marc Person)vakBert Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
costaadeje
Gast
costaadeje

Blijkbaar is Carmignac Patrimoine eind vorige maand praktisch volledig in cash gegaan als we morningstar mogen geloven..los van het feit of je CP in je portefeuille moet houden of niet, zou dit geen teken aan de wand zijn dat ze een crash verwachten? CP deed namelijk hetzelfde in 2008…
Ik wou dit gewoon even ter info meegeven…

Costaadeje
Gast
Costaadeje

Blijkbaar zou Edouard Carmignac het rustiger aan doen en het beheer gedeeltelijk overlaten aan iemand anders? Moeten wij daar iets achter zoeken?

Tom
Gast
Tom

Carmignac Patrimoine blijft toch wel erg ondermaats presteren de voorbije maanden vind ik. Terwijl letterlijk al mijn fondsen (van de defensievere tot de meer agressieve) momenteel in de plus staan, blijft Carmignac Patrimoine eenzaam wegzakken in de min. Ik besef dat elk fonds betere en slechtere periodes zal hebben, maar de Carmignac beheerders moeten toch serieuze steken hebben laten vallen precies en het blijkt moeilijk om het tij te keren. Als dit zich nog een tijd voortzet vraag ik me af hoe lang het duurt eer Carmignac Patrimoine niet meer aan een mediaanrendement van 4% zal komen en dus niet… Lees verder »

kurt
Gast
kurt

Carmignac Patrimoine is een logge tanker geworden, er zitten miljarden in dat fonds, beheer dat nog maar eens efficiënt.

Danny
Gast
Danny

Het Nordea fonds doet het ook niet zo schitterend .

platin
Gast
platin

Blijkbaar vergeten sommigen dat de mixer een defensieve portefeuille is.
Niet tevreden met mixer er is nog de flexer , en de dynamic flexer.
Iets andere opbrengsten maar wel een hoger risico.

Tom
Gast
Tom

Klopt inderdaad. Met dat verschil dat andere defensieve fondsen zoals Nordea en Ethna Aktiv momenteel bij mij wel nog lichtjes in de groene cijfers zitten. Carmignac Patrimoine doet het echt abnormaal slecht momenteel, niet alleen in vergelijking met offensievere fondsen die momenteel dik in de plus staan in mijn portefeuille maar zeker ook in vergelijking met andere defensieve fondsen zoals bovengenoemde (die het trouwens ook niet schitterend doen maar tenminste geen rode cijfers geven in mijn overzicht) Bij defensieve fondsen mag je normaalgezien niet de zeer hoge winstcijfers verwachten, maar ik het feit dat CP toch echt wel beneden alle… Lees verder »

Jens
Gast
Jens

In De Tijd staat vandaag een artikel over de teleurstellende prestaties van CP en Ethna Aktiv. Verwijder de link maar als het niet mag: https://www.tijd.be/markten-live/nieuws-fondsen/Vlaggenschipfondsen-slikken-negatief-rendement-op-drie-jaar/10021580

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Ik voorspel dat binnen een dikke 2 maanden de rendementen van beide fondsen op 3 jaar positief zullen zijn. Wie weet waarom ik dat durf zeggen?

evita
Gast
evita

Heeft het wat te maken met de dollar ?

Ann
Gast
Ann

Door de rente en het einde van het opkoopprogramma van de ECB ?

Moustache
Gast
Moustache

De top van 17-7-2015 voorbij.
Tenzij ze er in slag onder de koers van 24-8-2015 te duiken.
Ik zou er mijn hoofd in elk geval niet op durven verwedden.

Bert
Gast
Bert

Kijk eens naar de koersverloop 3 jaar geleden …

platin
Gast
platin

De brekers zijn wakker geworden op het andere forum.
Dit na maanden.

costaadeje
Gast
costaadeje

Klopt, want begin 2015 (tot eind april 2015) kenden we een te hevige stijging op de markten..daarna volgde een normalisering met als gevolg dat de koersen vanaf augustus 2018 (op 3 jaar dus) weer in de plus zullen staan…

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Heel juist. Daarom zijn geannualiseerde rendementen beter te vermijden om de werkelijke prestaties van fondsen te meten.

costaadeje
Gast
costaadeje

Daarom kunnen we ons niet baseren op geannualiseerde rendementen om een fonds uit de mixer te wippen? Defensieve mixfondsen hebben hun functie bij dalende markten, terwijl volatielere mixfondsen meer hun functie bij stijgende markten hebben? Ik denk dat we het zo moeten bekijken zeker?

Bert
Gast
Bert

Op de grafieken zie ik iets anders.
De markt, de mixer en heel veel anders zakte in deze periode 3 jaar geleden.
CP was een ven de grootste zakkers in de mixer portefeuille. Dus dit fonds ondersteunde de mixer niet in die dalende markt, maar trok het eerder meer naar beneden.

vak
Gast
vak

Op de website van IEXProfs is een artikel verschenen waarin Carmignac zelf uitlegt wat er allemaal verkeerd gegaan is

Kenny Latomme
Gast
Kenny Latomme

Beste auteur, Ik ben Kenny Latomme en één van de vertegenwoordigers van Carmignac in België. Ik ben een grote voorstander van open journalistiek, maar sta er toch op om bepaalde correcties aan te brengen m.b.t. uw geschreven artikel. De redenen van de mindere prestaties van Carmignac Patrimoine die u opsomt, zijn correct, maar naar mijn mening is het wel belangrijk voor uw lezers om aan te geven dat uw bron niet alleen onze conferentie in Brussel was, want daar was Didier Saint-Georges niet aanwezig, maar u eveneens informatie heeft gehaald uit een mailing die we deze week hebben uitgestuurd. Deze… Lees verder »

LucF
Gast
LucF

De Carmignac Patrimoine en ook het uitkerend compartiment ervan presteren inderdaad ondermaats (d.w.z. vergeleken met andere fondsen van dat type slechter). Voor de kapitaliserende versie zie ik nu een YTD rendement van 0,27% en op één jaar geeft dat nu nog 1,60%. Als je dat vergelijkt met de beste spaarboekjes (netto: MeDirect 0,40, MoneYou 0,24 en andere 0,10) dan is dat maar een klein beetje meer voor nochtans veel meer risico. Vergeet niet dat als er ineens een crash optreedt, de CP de dalende trend gedwee zal volgen! Ik stelde al een vraag over CP aan mijn bankier maar tot… Lees verder »

LucF
Gast
LucF

Ook nog even meegeven dat Carmignac een goede site heeft met allerlei info over zijn fondsen.
Zie: https://www.carmignac.be/nl_BE/onze-fondsen

Hagi
Gast
Hagi

Bruto wellicht. Is het enige fonds in de mixerportefeuille bij md waar er 1 percent insrapkosr w aangerekend

© 2012 - 2019 MijnKapitaal.be