About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

19
Reageer op dit artikel

avatar
13 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
Al FondsPhilH.I.S.Robokatjean claude Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Phil
Gast
Phil

Werd de Balanced Dynamic Growth van Petercam reeds gescreend? (BE0946551257)

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Yep, je zal die zeker in de screenings terugvinden.
Even kort: het gemiddelde jaarlijkse rendement is amper 3,68% en je hebt zo’n 30% kans (1 op 3) op verlies. Dat risico lijkt te blijven: zelfs op een periode van 5 jaar blijft dat identiek.
Veel te pover resultaat voor het risico dat je loopt. Straf: de Medium lijkt het beter te doen dan de Dynamic, maar ook te pover.

H.I.S.
Gast
H.I.S.

Ik ze dit ook steeds tegen klanten: kritisch zijn, niet afgaan op enkel een “naam”

jean claude
Gast
jean claude

Ja, en nu dat Degroof met Petercam sinds een paar weken officieel gefusionnerd is moeten wij ook het beheer van de mix fondsen van Petercam, die denk ik, niet slecht presteerde heel goed in de ogen houden !
Kunt u daarover in MK iets zeggen ?

DirkVV
Gast
DirkVV

Ik blijf in herhaling vallen, maar wederom een scherp maar objectief artikel van de MK-redactie. Keep up the good work guys!

Op de website van Bank Degroof kan je nog een ander mixfonds terugvinden, nml. Select Global TPF Flexible met ISIN LU1063886011. Dit is een dakfonds, bestaande uit 6 fondsen van derden met ondermeer Carmignac Patrimoine & FvS Multiple Opportunities. Scoort deze variant beter dan het ISIS Medium-fonds?

Wuyts filip
Gast
Wuyts filip

Misschien is het belangrijk om hierin periodiek te beleggen om zo toppen en dalen op te vangen.

Drupke
Gast
Drupke

Dan denk ik dat NN Patrim. Balanced (LU0119195963) beter scoort als ik de screenings juist kan interpreteren (?) Uiteraard momenteel ook nog NOGO.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

NN Patrimonium Balanced: Volgens de screening heb je op periodes van 5 jaar zo’n 13% kans op een negatief resultaat. Ook het gemiddelde rendement over zulke periodes is slechts 4,42% per jaar. Voor de Mixer valt het door de mand.

christophe
Gast
christophe

Wij danken jullie weer voor deze analyse.

roel
Gast
roel

In het land der blinden is éénoog koning…
Als je zelf je referentiepunten mag kiezen, je assen van je grafiek zelf ijken, bepaalde prestaties uit het verleden ‘vergeten’ te vermelden, … etc. , dan kan je serieus mist veroorzaken bij de belegger.
Hoeveel personen die hun centen aan private vermogensbeheerders toevertrouwen hebben de kennis die je op deze site kan opdoen?

Dolfijn
Gast
Dolfijn

Heeft ISIS nu ook al z’n eigen fonds. Sorry, kon het niet laten . 😉

Maar serieus, een blik op de M* termijngrafiek, fonds hersteld pas eind 2013.. zegt idd genoeg.

Al ooit eens de fondsen van Fortis/Paribas bekeken.. die slagen er zelfs in een BEL20 fonds serieus te laten underperformen.

Alles bij mekaar vind ik het toch vreemd dat er zo bitter weinig fondsens als Flossbach zijn die in goede tijden een 8-10% rendement kunnen halen en anderzijds verliezen tot zo’n 10% kunnen beperken. Leren die andere fondsen niet bij?

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Juist daarom ben ik begonnen aan een reeks artikelen over de verplichte richtlijnen voor de publiciteit ( https://www.mijnkapitaal.be/fondsen/de-richtlijnen-over-de-publiciteit-van-fondsen/). Als je door de wetgever en de “controle*autoriteit” verplicht wordt om een reeks nietszeggende, soms zelfs eerder bedrieglijke en voor de meesten, onbegrijpelijke cijfers en formules in je folders te vermelden, dan is het vrij gemakkelijk om verstoppertje te blijven spelen. Als je merkt hoeveel fondsen er in BE worden aangeboden: denk jij dat al die fondsbeheerders werkelijk bij de top behoren? Meestal veel geblaat maar weinig wol… Mijn kruistocht tegen die verplichte opmaak van de KIID is al door verschillende mensen… Lees verder »

Pieter
Gast
Pieter

Zeer goed en to-the-point artikel. Dat is het Robinhood gehalte dat we intussen van jullie gewend zijn. Jullie zijn een eerder zeldzame objectiverende infobron, … in een stormvloed aan commerciële informatie die het wel vaker niet zo nauw neemt met de echte waarheid. Doe zo voort !

jhn
Gast
jhn

Ideaal bruggetje om Bank De Groof klanten richting MeDirect te sturen 😉
Ik vind dit zeer frappant, ze raken nog niet boven een hoop defensieve fondsen.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Even snel gaan piepen in de GOGI-cijfers waaraan ik momenteel de laatste hand leg: op 1/11/2015 draait dit fonds in overdrive en krijgt een duidelijke NOGO.
Het is dus duidelijk niet de moment.

Kevin
Gast
Kevin

Prima artikel!

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be