About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

46
Reageer op dit artikel

avatar
13 Comment threads
33 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
Al FondsomegaRobokatmidtjuluscesar Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
midt
Gast
midt

Wel bedankt voor de info Robokat.

Heb KBC’s documentatie van 10 jaar geleden nog eens nageslagen:

– in de powerpoint pressentatie voor PPP en Live-PPP (TAK23) titelt KBC “vermogensbeheer met kapitaalsbescherming”. Verder spreekt men van “kapitaalsbeschermde fonds”

– in de productfiche is het echter “jaarlijks vastlegging van beschermingsniveau van 90%. Deze bescherming vormt geen garantie”.

KBC maakt het wel heel verwarrend tot op het misleidende af.
Zelfs de lokale relatiebeheerder weet het blijkbaar niet zo goed want “8 jaar houden ander R.V.”.

Wel, dat was dan ook jaren voor MijnKapitaal werd opgericht. 🙂

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Zodra er sprake is van een formele rendementsgarantie, valt de tak23 onder dezelfde regels als tak21 qua RV.

Gezien Privileged Portfolio Protected geen enkele formele garantie inhoudt, is de RV niet van toepassing. En dat staat ook letterlijk zo in de productfiche, dus afkoop kan op gelijk welk ogenblik zonder RV. Je relatiebeheerder slaat dus wel degelijk de bal mis en als de de infofiche zou raadplegen zou hij dat weten. Maar die werkt natuurlijk voor de bank en niet voor jou.

midt
Gast
midt

Nog even dit: KBC heeft wel een mooie geste gedaan over die 10 jaar:
De verplichte rapporten-service kostte de eerste jaren nog 250€+BTW en is later op 150€ gebracht.

midt
Gast
midt

De TAK23 Priviledged Portfolio Protected wordt verkocht met kapitaalgarantie. Dus KBC rekent erop dat je die 8 jaar houdt om vrijstelling van R.V. te bekomen.

KBC melde een sterk 2015 Q1, met 25% groei in beheerd vermogen en 13% groei in commissie- inkomsten (623M voor 2015 Q1). Blijkbaar worden nog heel wat PP(P)’s verkocht.

juluscesar
Gast
juluscesar

AF kan jij dit bevestigen dat een tak 23 GEEN 8 jaar moet worden bijgehouden ?

Thent
Gast
Thent

Heb het nagekeken. Bij mijn vrouw geen dergelijke kosten voor jaarrapporten terug te vinden.

thent
Gast
thent

Mijn vrouw heeft ook een fonds van KBC met ISIN “BE0146659926” dat vooral/enkel belegt in andere fondsen van KBC. Is dit analoog? Heeft de laatste jaren nochtans niet zo slecht gepresteerd.

Ronald
Gast
Ronald

Dat zijn dus de gebruikelijke gangsterpraktijken…ik begrijp niet waarom men in godsnaam klant blijft bij zo’n kl….bank..

De kleine spaarder
Gast
De kleine spaarder

Ik lees vandaag op een forum dat klanten die inschreven op KBC PPP een rekening gekregen hebben (lees een bedrag gewoon afgetrokken van hun zichtrekening) van 151 euro als administratievergoeding. De grootbanken blijven de mensen uitmelken…

Raoul Van B.
Gast
Raoul Van B.

Ik kreeg vandaag hetzelfde. Het is geen administratievergoeding, het is een vergoeding voor 2 halfjaarlijkse rapportjes van de fondsbeheerders, te bezichtigen in het plaatselijk kantoor. Stel dat er 10 000 individuen hun geld in dit fonds hebben gestoken, dan vangt KBC hier anderhalf miljoen euro per jaar extra om twee volkomen vrijblijvende rapportjes te schrijven over de voorbije investeringen van het fonds e.d. .
Je kan dit aangetekend opzeggen als je er zou hebben op ingetekend.

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Hopelijk is dat dan niet het gewone (half)jaarrapport dat ze wettelijk verplicht moeten aanleveren?

sanpas
Gast
sanpas

De Isincode is BE0175479063. Heb dat Fonds vergeleken met B-20/Euro St-50 en DJI. Het respectievelijk resultaat over 10 jaar geeft +% van 149-28-17-58. Mogelijk een beetje paarden met koeien vergelijken omdat in het Waterfonds geen banken zitten. Maar het typische is dat na het hernemen van de beurzen het Waterfonds het blijft beter (veel beter) doen dan de indexen. Alles heeft te maken met het drinkwatergebrek men spreekt ook wel eens van “het blauwe goud”. Ik ben bij een beleggingsclub en in 2006 zijn we ingestapt door het geloof hierin hebben we in 2013 bijgekocht. Overigens bijna alle leden hebben… Lees verder »

evita
Gast

Ze heeft op die instapkosten korting gekregen, maar ik weet niet exact hoeveel.
Als ze een deelbewiijs verkoopt ( en dat kan op elk moment) dan is dat aan de koers , die vermeld is in haar portefeuille.

sanpas
Gast
sanpas

De meeste mensen tillen veel te zwaar aan in en uitstapkosten je moet deze namelijk omdelen naar het aantal jaar dat je in het fonds blijft en DAT in mindering van de return brengen! Een aantal jaar geleden ben ik bijna volledig overgestapt van aandelenbelegger naar fondsbelegger en met grote tevredenheid. Ik heb namelijk grote problemen met de shorters en met fondsen heeft dat veel minder invloed dan bij aandelen. En over “manden” geef mij toch maar een extra grote mand voor het KBC Fonds Eco Water. Ga de grafiek van 10 jaar terug maar eens opzoeken en je zal… Lees verder »

omega
Gast
omega

@sanpas en anderen.. Ik heb dat KBC Eco Fund Water Acc eens bekeken. Wat is daar zo bijzonder aan op 10J bekeken?

evita
Gast

Een familielid van mij is in oktober 2012 in de Defensive-variant van hierboven gestapt met een bodemkoers van 95%..De koers was toen ( volgens haar zeggen) 290 euro, de koers is nu 324,21 euro dat betekent dus een winst van 11,79% op nog geen 2 jaar. Ze moet wel elk jaar voor de nodige interne transacties 152 euro betalen , maar dat zijn peanuts hé.
Ik kan dat moeilijk geloven !
Graag hierop een reactie.

evita
Gast

Stel dat ik beleg in één van die 3 fondsen van hierboven en KBC gaat failliet.
Als ik het goed begrepen heb, ben ik dan mijn geld kwijt.
Klopt dit ?

Martin Carton
Gast

Ik heb zo een zelfde voorstel gekregen van Belfius
Belfius Fullinvest Medium C cap BE0131577455
Dit zou een actief beheerd fonds zijn maar als ik wat verder kijk zitten er alleen fondsen in van Belfius, het zal ook veel “kosten” opbrengen voor de bank.

verondegraeve@gmail.com
Gast
verondegraeve@gmail.com

“Peugeot “spaarrekening.
Ik vermoed dat de waarborg regeling in Frankrijk ook geldt voor Belgen en dit ook is zoals in Belgie,
Betekent wel dat men zich als Belg moet richten tot het franse garantiefonds
100.000 per rekening per persoon per instelling dus totaal 200.000
Als een gezin twee indiviuele rekenigen heeft elk met 100.000 en dan nog een gezamelijke rekening met 100.000 is het max gewaarborgde bedrag € 200.000 in dit geval

Graag uw opinie over het voorstel Peugeot spaarrekening

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Als je even geduld hebt, dan komen we daar binnenkort op terug.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be