About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

13
Reageer op dit artikel

avatar
4 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Al FondsTizianononothingLuchkds Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Tiziano
Gast
Tiziano

Het beste of slechtste fonds bestaat niet, er is maar 1 ding wat het verschil maakt tussen hoge winsten en beperkte verliezen en dat is de fondsbeheerder. En omdat een fonds niet beter doet als zijn index wil niet per se zeggen dat het beleggen in een tracker slimmer is. Als de index 25% winst maakt het eerste jaar om daarna terug te dalen naar 5% winst dan ben ik ook gelukkig met een fondsbeheerder die eerst “maar” 20% winst maakt om daarna het verlies te beperken tot 10% winst. Maar dan is de vraag welke beheerder is het meest… Lees verder »

nonothing
Gast
nonothing

Ik begrijp niet zo goed wat er nu bewezen wordt. Voor het eerste fonds: Indonesia (FIF) D €: met welke index werd er vergeleken? Index Em Mkts? Vergelijkingen tussen fondsen en indexen zullen altijd mank lopen vermits je ze gewoonweg NIET kan vergelijken. De correlatie tussen fondsen en indexen is meestal onbestaande, zeker als de fondsen ECHT ACTIEF worden beheerd. Als er een grote correlatie is betekent dit immers per definitie dat er GEEN ACTIEF beheer is. Anderzijds is het ook zo dat in dit soort vergelijkingen alles staat of valt met 2008 t.e.m. maart 2009. Als je de evaluatie… Lees verder »

ambertreeleaves
Gast

Een zeer interessante oefening. Ik kijk uit naar de resultaten.

Ik ben benieuwd hoe jullie het index beleggen gaan aanpakken. Er zijn hier veel keuzes te maken.
Iemand die in indexen belegt, belegt zelden in één index. Je kiest je asset allocation: een bepaalde samenstelling van aandelen en obligaties. Door de twee te combineren krijg je een lagere volatiliteit.

Een index belegger keist ook voor aandelen die de hele wereld afdekken, met een bepaalde verdeling US/EU/EM. Welke combinatie gaan jullie hier nemen?

Daarnaast moet je in principe ook elk jaar herbalanceren – net zoals bij het mixer fonds.

HKDS
Lid

De resultaten staan in de xls die kan bekomen worden door op “SELECTIE PERIODE 10 JAAR” te klikken.

Luc
Gast
Luc

Maar “bewerken” lukt niet!

jules Ceasar
Gast
jules Ceasar

Nog even het citaat verder aanvullen. OOK sector of landen fondsen moet je zelf actief beheren; zo zit ik met de ‘daver op het lijf” voor mijn Fidelity China fund. Verkopen ??? Anderzijds zijn er ook meer en meer trackers (etf) die over gaan naar actief beheer. Sommige doen dit geautomatiseerd bij andere is er echt beheer zoals bij Ishares Agressive allocation. Nog anderen bootsen het beheer van andere (hedge) funds na…maar voor sommige hier is dit not done 😉 Tja maar de recente opstart van de meeste etf zal altijd een probleem blijven om goed te kunnen vergelijken met… Lees verder »

Dejo
Gast
Dejo

Ik heb Fidelity China Fund verkocht. De toekomst zal uitwijzen of dat een slimme zet was.

tr1981
Gast

Als je niet in zo’n Chinees bases fonds zit, is het dan nu de moment om in te stappen of nog even wachten tot op verder zakken?

nonothing
Gast
nonothing

Ik ben zeker dat Julius Caesar nooit in dit fonds zou belegd hebben 🙂
In die tijd hadden ze immers nog geen casino’s 🙂 🙂 🙂

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be