About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

18
Reageer op dit artikel

avatar
11 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
Het mannekejules CeasarAl FondsKrisJean-Claude Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Het manneke
Gast
Het manneke

Dergelijke rapporten van de belangrijkste fondsen in onze mixersamenstelling zijn een absolute meerwaarde voor MijnKapitaal met dank aan diegenen die al dit mooi werk leveren voor deze unieke site.
Indeed keep up the good work.

Kris
Gast
Kris

Ik weet het, ik val in herhaling, maar ook ik wil jullie aanmoedigen om zeker door te gaan met dit soort artikelen. Zeer nuttige informatie, zeker met jullie opmerkingen erbij.

jules Ceasar
Gast
jules Ceasar

Sluit hierbij aan, op het eerste zich lijkt Ethna erg klassiek bezig. We zouden graag wel wat inzicht krijgen of andere mix fondsen ook edelmetaal, hedgen, grondstoffen, vastgoed gebruiken….
Keep on the good work.

Jean-Claude
Gast
Jean-Claude

@ Al Fonds In de huidige lage renteperiode is de opbrengst van de obligatiesgedeelte van onze mixerfondsen zeker niet veel hoger dan 1,5 % netto . Wetende dat de beheerskosten van onze mixfondsen in het algemeen 1,5% tot 2,5 % bedragen is dus de winst van de obligatiegedeelte van een mixfond door de beheerskosten “opgevreten” . Wij weten ook dat vroeg of laat de rente gaan stijgen , de waarde van de obligaties gedeelte van onze mixfondsen dalen en daardoor de waarde van onze mixfondsen verminderen . Mijn vraag is : In de huidige toestand , zou het niet beter… Lees verder »

brunello
Gast
brunello

Mij valt wel op dat de obligaties redelijk langlopend zijn. (obligaties die nog 10 jaar lopen en meer). Gezien obligaties dan ook nog eens meer dan de helft van de portefeuille uitmaken moet dit toch redelijk gevoelig zijn aan rentestijgingen? Of slagen die erin om zich daar tegen in te dekken met comlexe constructies? (zoals ze er blijkbaar ook miraculeus in slaagden om volledig imuun te zijn aan die algemene dalingen in 2014 )

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Het is een tijdje geleden, maar de fondsbeheerder heeft ooit gezegd dat ze volledig zijn ingedekt tegen rentestijgingen…

juluscesar
Gast
juluscesar

Wa ik vaststel ; weinig emerging maar wel nog veel usd. Ook maar weinig munten-play.(buiten usd) Zo zie ik maar weinig BRL en RUB. Er waren nochtans koopjes te doen in die munten ?
Dacht dat zulke fondsen toch iets meer op ‘jacht’ waren gezien ze zelf toch meegaven in volle crisis OMOB obligaties te hebben gekocht onder de 50.

jempi
Gast
jempi

Heb het snel overlopen en ga dat nog opnieuw doen! Is interessant, maar als leek moet ik zoals een polis van de verzekering alles zeker 3 keer lezen! Maar mooi met de grafieken is het gemakkelijker om het te snappen! Thanks

peterdedonder
Gast
peterdedonder

Helemaal akkoord met Leon. Laat ze maar komen die artikels!

Leon
Gast

Uiteraard zijn dergelijke overzichten met uw inzichten zeer interessant, zeker als het een Mixer fonds betreft. Zo krijg je toch wat zicht op welke koers de boot vaart.

Blackbelt
Gast
Blackbelt

Zeker nog van deze overzichtjes maken!
Het is iedere keer een bevestiging (of niet natuurlijk) dat het fonds thuis hoort in de evenwichtige portefeuille.

kulderzipken
Gast
kulderzipken

Bemerking: Ik denk dat het juiste statement is dat de bonds zijn afgebouwd ten voordele van aandelen. (Ongeveer zelfde delta). Cashpositie is gestegen.

Vraag: Is er een manier dat ik als gewone sterveling ook op de hoogte kan geraken van dit soort presentaties? Of is de enige mogelijkheid het regelmatig checken van de sites van alle fondsenbeheerders?

Vowani
Gast

@Al Fonds: kan je de VOLLEDIGE presentatie (alle slides) hier ook posten aub? Dank!

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be