About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

61
Reageer op dit artikel

avatar
10 Comment threads
51 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
PeterjuluscesarRobokatAl Fondsjules Ceasar Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
juluscesar
Gast
juluscesar

Ben inderdaad te vlug geweest in de inschatting. De nl versie eerst 15% NL taks en dan 27 % BE taks (ik neem hier 30% vooruitlopend op wat mssch zal komen deze zomer). Dan blijft er ruwweg 1,16 over van het divident van 1,96. Het verschil tel ik nu bij de lopende kost van 0,83= 1,63 Zelfde doe ik nu bij de LU versie (blijkbaar in usd ????=wisselkosten) ….. ruwweg krijg ik daar 1,90 als kost +RV. Wat er op het einde bij verkoop zal gebeuren met beide fondsen kan je hier lezen: https://www.mijnkapitaal.be/fondsen/kap-versus-div-ronde2/ Wrssch kijk je om die reden… Lees verder »

Peter
Gast
Peter

Waar haal je die -4,59% YTD?
NN Daily Consumer staat +5,85% YTD dus iets boven de 5,32% van NN (L) F&B
zie: http://www.morningstar.nl/nl/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=F0GBR04LUE

Fidelity global consumer overigens maar 0,55% YTD

Peter
Gast
Peter

Welke van volgende 2 fondsen is het meest interessant: Bij Binck.be kun je NN Daily Consumer NL0000289767 kopen, bij oa. Keytrade op aanvraag NN (L) Food & Beverages LU0119207487. Dit blijken identieke dezelfde fondsen te zijn maar de NL heeft een lagere TER waardoor het rendement hoger ligt. Maar bij die NL betaal je dacht ik wel eerst 15% bronheffing op het dividend wat zo’n 1,96% is. De LU keert maar 0,28% dus er wordt een groter stuk gekapitaliseerd. De NL is volgens zijn fiscaal statuut verplicht alle dividenden uit te keren. Dus alles bij mekaar genomen, welke zou het… Lees verder »

Natalie
Gast
Natalie

Als je deze index bekijkt: https://www.msci.com/resources/factsheets/index_fact_sheet/msci-world-consumer-staples-index-usd-net.pdf hoe komt het dan dat die consumer staples (dus zonder durables) elk jaar behalve de crisisjaren (2008, 2001-2) zo sterk kan blijven presteren. Ik bedoel, als een sector meerdere jaren zo sterke winst maakt, geraakt die op den duur niet overgewaardeerd waarbij dan eens een stevige correctie zou moeten volgen?

Ook, als op die sheet de P/E Fwd lager ligt dan P/E (20 tov 23), wil dat zeggen dat men verwacht dat de earnings gaan stijgen (wat goed is) of de koers gaat dalen (niet zo goed natuurlijk)?

Dolfijn
Gast
Dolfijn

Wisten jullie dat die Fidelity Global Consumer (LU0114721508) een distrubitie fond is? Ik dacht dat jullie alleen KAP fondsen kozen, maar bij deze uiteraard geen 1,32% bij uitstap. Geen idee of deze veel dividend uitkeert, of is dat dividend maar minimaal en eerder bedoelt om die 1,32% te ontwijken?

Als ik juist ben is het niet gereglementeerd hoeveel een DIV moet uitkeren, dus zou een symbolische euro al voldoende zijn om een verdoken KAP als DIV uit te geven zonder uitstaptaks?

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Klopt, maar in 2014 en in 2015 werd er geen dividend uitbetaald.
Voordien was dat 0,02 en 0.03%.

Dolfijn
Gast
Dolfijn

Krijg je bij DIV fondsen automatisch de dividenden op je rekening of moet je daar zelf iets voor doen?

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Die krijg je automatisch gecrediteerd op jouw rekening. Bij de Belgische brokers worden ook de fiscale inhoudingen automatisch verrekend. Let wel op: bij sommigen gebeurt dat niet op hetzelfde moment.

Karine
Gast
Karine

Al Fonds, waar haal jij dat, op 5 jaar 20% verlies ?
Wanneer ik kijk zoals Dolfijn zegt :
5 Jaar geannualiseerd 13,63%, tegenover index 1,5%

P.S :Men zou hier op het forum zo een post moeten maken waar iedereen voorstellen kan doen over fondsen en waar dan ook iedereen kan op reageren. Zou interessant kunnen zijn.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Je interpreteert de cijfers wel foutief.
Ga eens kijken in de screenings: de kans dat je na 5 jaar toch een negatief resultaat scoort, is zo’n 20%. Eén op vijf.
Het gemiddelde rendement van al die periodes ligt inderdaad hoger dan die van de index.

Dolfijn
Gast
Dolfijn

Had hier gisteren nog iets gepost maar is nu blijkbaar weg dus nog maar eens proberen. Hierboven had ik het dus over de UK consumer staples index die op 20 jaar +11% per jaar haalde wat dus niet slecht is. Nu viel mij wel op dat die in 2014 maar 3,39% haalde, wat weinig is voor zijn doen. De MSCI UK index in zijn geheel haalde overigens ook maar 0,5%. Wat is hiervan de oorzaak? Was 2014 een zwak jaar voor Britse bedrijven ofzo of is dat een typfout in die pdf? die index pdf: https://www.msci.com/documents/10199/0c31f904-628b-4c2f-8c0d-b8bdcd87fd26 Als je die index… Lees verder »

Jan H
Gast
Jan H
BeginnendBelegger
Gast
BeginnendBelegger

Bij rabobank jammer genoeg niet te vinden?

Dolfijn
Gast
Dolfijn

NN Daily Consumer Goods presteerde goed in het verre verleden, maar nu zie ik wel dat dit fonds bij M* ‘under review’ staat vanwege een reorganisatie. Bovendien wordt dit fonds sinds 2011 beheerd door een andere manager, Jeff Meys, die volgens de analyse van M* maar weinig ervaring had met die sector en in die 3j maar middelmatig presteerde tov voordien. Sinds 2011 viel het fonds idd wat terug tov de index die het volgt. Nu wou ik dus vragen of men ergens te weten kan komen wie nu dat fonds beheerd sinds het dus ‘under review’ staat sinds april… Lees verder »

Dolfijn
Gast
Dolfijn

Ook, bij Binck moet je NN Daily Consumer Goods vreemd genoeg op de beurs (Euronext Fund Service) kopen, waarbij de koers constant verandert.. is dat dan iets anders dan de niet-beursgenoteerde variant waarbij de koers bepaald wordt door de NIW die éénmaal per dag wordt berekend? Als de koers van de beursgenoteerde variant steeds veranderd, gebeurt dit dan onder invloed van koop en verkoop ipv. de NIW.. dus dat de koers van de beursgenoteerde variant niks te maken heeft met de niet-beursgenoteerde variant? Hoe zit dat juist en blijf je beter weg van de niet-beursgenoteerde variant, als er zowiezo een… Lees verder »

Dolfijn
Gast
Dolfijn

Op de website van NN wordt dat fonds alleen in Nederland officieel aangeboden.. wil dat zeggen dat als ik dat als Belg koop dat bij eventuele failliet van NN ik het moeilijker zal hebben om mijn aandeel in dat fonds te claimen, ook praktisch gezien?

In Belgie bieden ze het vrij gelijkaardie “Food & Beverages” aan, maar het scoort wel iets minder. Neem je als Belg toch beter dat om later eventuele problemen te vermijden bij failliet NN of wat dan ook? Had dit graag geweten uiteraard.

Dolfijn
Gast
Dolfijn

De ISIN blijkt hetzelfde als wat ik op M* vindt.. het is wel een fonds met NL isin, dus hoe zit dat ook met belastingen? (sorry voor de vele vragen 😉 )

Dolfijn
Gast
Dolfijn

Wil je zeggen dat je bij NL fondsen geen beurstaks betaalt en dus zelf moet aangeven?

Lux fondsen (de meeste dus) zijn toch ook buitenland en daar houden banken toch ook automatisch 1,32% tob af bij uitstap.

Peter
Gast
Peter

Beweren dat al die consumer fondsen gelijkaardig zijn is beetje kort door de bocht. Fidelity global consumer heeft bvb veel Amazon, Walt Disney, Comcast en Time Warner in port wat je bij fondsen als NN Daily Consumer of KBC Food & Personal Prod totaal niet gaat vinden.

Cyclische en defensieve comsumptiegoederen hebben een totaal ander verloop op de beurs.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be