About the author

HKDS

In de jaren 90 ontdekte ik dat ik meer rente op mijn spaarrekening kon krijgen bij een andere bank dan mijn huisbank. De volgende stap in de zoektocht naar meer rendement was het overhevelen van spaargeld naar kasbons en obligaties. Door vervolgens mijn beleggingshorizon te verruimen en op zoek te gaan naar beleggingen voor onbepaalde tijd, ben ik bij fondsen terechtgekomen. Dit paste perfect in mijn filosofie van spreiding over verschillende activa.

Related Articles

16
Reageer op dit artikel

avatar
7 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
PjèrkeAl FondshkdsRudyFrankiebis Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Pjèrke
Gast
Pjèrke

Ik dacht toch dat er vorig jaar tegen alle verwachtingen in enorm veel werd gewonnen op obligaties met een looptijd van 30jaar?
Probleem is dat het niet juist ‘voelt’ om dit nu nog aan te kopen. Als we eens wisten wat centraal bankiers van plan waren was het allemaal heel wat makkelijker

Frankiebis
Gast
Frankiebis

Op basis van jullie 3 of 5-jaars screening, heb ik deze sinds Jan 13 in portefeuille en heb tot nu een annuiteit van 10%, vorige week is er wel 3.5% afgegaan (dank u frankymatic!). Na een begin (1.5 jaar) met verlies, ‘vliegt’ dit fonds sinds het 3de kwartaal van 2014. Een mooi illustratie van het begrip beleggingshorizon … Ik ben ook niet direct van plan om het weg te doen gezien de volgens Morningstar grote hoeveelheid cash (38%) en korte duration (1 jaar) en effectieve looptijd (3.14). Ik heb wel de kapitalisatievariant bij Rabobank.be aangeschaft maar de Templeton fondsen zijn… Lees verder »

Jens
Gast
Jens

Ik heb het fonds ook al enkele jaren en ben niet van plan het te verkopen, in tegenstelling tot de 100% high yield fondsen. Het kwam vaak voor in de lijstjes op 3 jaar die jullie vroeger publiceerden. De duration is relatief laag. Heb ook de variant met maandelijkse uitkering, zoals Vowani.

Kevin
Gast
Kevin

De grafiek (groei) zag er in het verleden goed uit, maar we leven nu eenmaal in een obligatiebubble (ontkennen moeten we niet doen). Wie dit fonds in 2009 zag zal er ook in gelooft hebben omdat de markten onderuit ging en de rente daalde.

Ik weet niet hoe we anno (medio 2015) hier tegenover moeten kijken.
Het feit dat het deels in groeilanden investeert is positief, maar doen al onze mixers dat niet? (Constant veranderen naar andere obligatiemarkten)

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Dit fonds komt zeker niet in aanmerking om opgenomen te worden in onze Mixerfondsselectie en dat wordt ook nergens gesuggereerd.
Ik hoop dat we ook nog eens mogen schrijven over een ander fonds dat niet bij de 13 geselecteerden zit.
Kijk bijvoorbeeld eens na of dit fonds niet interessant is om cash in op te slaan. Het heeft ook een interessante maandelijkse coupon.

costaadeje
Gast
costaadeje

Het fonds is ook opgenomen bij de fondsen van het keyplan. Zou je het aanraden om het op te nemen in je eigen keyplan?

Rudy
Gast
Rudy

beter Amundi Fonds Bond Global Aggregate

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Nochtans suggereert men om beter geen govie’s aan te kopen.

Rudy
Gast
Rudy

Als ik het goed gelzen heb, gebruiken ze niet alleen staatsobligaties maar ook bedrijfsobligaties, obligaties uit opkomende markten en munten….een “multi-asset” binnen de obligatie wereld met top resultaten.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Wil Total Return ook niet zeggen dat het een hedgefund is: een fonds dat zowel bij stijgende als bij dalende beurzen op zoek gaat naar psoitieve resultaten ?

Rudy
Gast
Rudy

Hedgefund??? Global Aggregate van Amundi is toch een Lux UCITS fonds….

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Ik had het natuurlijk over het fonds uit het artikel…

Vowani
Gast

@hkds: dank voor jouw analyse! Ik heb dit fonds al meerdere jaren in mijn portfolio. En ik blijf het ook aanhouden, omdat “emerging market obligaties” een interessante diversificatie vormen in het huidige renteklimaat. Weliswaar kan de KOERS van fonds gevoelig zijn aan schokken (korte termijn volatiliteit), maar het levert een aantrekkelijke maandelijkse COUPON op (relatief gesproken tegenover wat cash momenteel slechts opbrengt).

Ronald
Gast
Ronald

Zou ik nu direct niet kopen…

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Nochtans zitten daar heel wat bonds in die in dit artikel aangestipt worden: https://www.mijnkapitaal.be/obligaties-spaarverzekeringen/obligaties/obligatiesfondsen-na-9-maart-2015/
Dit fonds neemt ook afgeleide producten op om zich in te dekken of short te gaan.
Maar het is en blijft een obligatiefonds

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be