About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

691
Reageer op dit artikel

avatar
187 Comment threads
504 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
119 Comment authors
JohanIkzelfVoiceE10NE (niet E10)Ann Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Ikzelf
Gast
Ikzelf

Waar download ik die Excel ??

Johan
Beheerder

Als je op de blauwe tekst klikt kan je de bestanden downloaden.

Voice
Gast
Voice

Ik heb gemerkt dat de hyperlinks in de Frankymatic niet meer werken. Ik krijg de melding: “Deze bewerking is geannuleerd wegens systeembeperkingen. Neem contact op met de systeembeheerder.” Voor de rest lijkt alles normaal te werken. Moet ik gewoon de hyperlinks opnieuw invoeren of is iets anders de oorzaak?

E10NE (niet E10)
Gast
E10NE (niet E10)

Mijn portefeuilles die ik met Franky-matic (reeds meerdere jaren) zonder noemenswaardige problemen beheer, doen eigenaardig (sinds ongeveer één week). Het bijwerken verloopt nog altijd vlekkeloos, maar wanneer ik de kleur van de nieuwe meer/min-waarden bv van groen naar rood verander (hetgeen vroeger geen problemen veroorzaakte), valt het bestand uit !! (maak gebruik van legale office-versie). Ben geen software-freak, heb ook nooit enige excel-cursus gehad, doch heb – dankzij de franky-matic-uitleg – mij steeds kunnen behelpen. Heeft iemand enig idee wat het probleem zou kunnen zijn?? (zelf vermoed ik iets met de opslag van de nieuwe gegevens).

Ann
Gast
Ann

Je moet de kleuren toch niet manueel veranderen. Dat verloopt allemaal automatisch.
Heb je het bestand opgeslagen op de harde schijf van je PC ? Of de laatste week in de cloud ?
Op het werk merken we dat sommige excels met code achter (wat het geval is bij de Franky-Matic) niet meer willen werken, of zelfs maar een eenvoudige berekening uitvoeren, wanneer collega’s dat bestand in de cloud bewaren.

E10NE (niet E10)
Gast
E10NE (niet E10)

Niks in de cloud opgeslagen en het bijwerken ( met berekeningen in alle rubrieken) lukt telkens ook. Misschien wat te veel persoonlijke “touchs” aangebracht, maar dat werkte ook al diverse jaren, dus….?

marenko
Gast
marenko

De laatste tijd heb ik in de franky-matic 1.9.2 een door mij onbekende fout.
Bij de portefeuilledatum en bij de Annual portefeuille staat er #WAARDE!
Alsook in de kolom W (annual) staat er op één lijn ook een #WAARDE! en in de andere rijen niets terwijl in de formulebalk staat de formule:
=ALS(Evaluatiedatum-Fondsen[[#Deze rij];[Form date Fonds]]>365; ((Fondsen[[#Deze rij];[Totale waarde]]/Fondsen[[#Deze rij];[Totale investering in EUR]])^(365,25/(Evaluatiedatum-Fondsen[[#Deze rij];[Form date Fonds]]))-1);””)

Kan iemand mij helpen even de fout te duiden want ik vind het storend dat de waarde niet getoond wordt.
Hoe kan ik een voorbeeld doormailen ter verduidelijking?
Dank

Ann
Gast
Ann

Geen idee of het hieraan ligt, maar ik heb dit telkens ik een nieuwe lijn toevoeg (nieuw fonds), maar waarvan alle details (juist aantal, aankoopkoers, e.d.) nog niet gekend zijn.

Guy
Gast
Guy

Belangrijk in de berekeningen is de kolom MUNT, deze moet sowieso ingevuld zijn.
Ook moeten in alle lijnen van “Transacties IN” en “Transactie UIT” tabellen alle kolommen ingevuld zijn.

marenko
Gast
marenko

Dank Ann en Guy voor het meedenken. Kolom munt is volledig ingevuld en bij transacties uit is ook alles ingevuld en toch blijft deze storende fout zich voordoen. Waarschijnlijk is het een fout in de fuctie ALS !!! maar mijn kennis daaromtrent is nihil.

Bach
Gast
Bach

Kijk ook eens na of je in de transacties in en uit voor het fonds in kwestie nergens een ongeldig karakter hebt ingegeven. Een spatie of een punt zou bv de oorzaak kunnen zijn. Hoewel Excel gegevens toont met een punt als scheidingskarakter voor de duizendtallen, is het niet zo gelukkig wanneer je deze zelf ingeeft.

marenko
Gast
marenko

Dank u wel Bach, Dit was de gouden tip. In de datumnotatie stond er een spatie teveel !!

Guy
Gast
Guy

De ALS functie lijkt mij OK .
Eventueel kan u de kolommen S T U V zichtbaar maken, deze bevatten immers waarden welke nodig zijn voor de de bewuste foutieve velden.
Hiermee kunnen we wellicht verder met het debugging werk.

Esweej
Gast
Esweej

Welnu, ik bemerk al geruime tijd dat in versie 1.9.3 de koersen niet meer opgehaald kunnen worden en de gogimatic niet meer werkt. Ik maak gebruik van de laatste versie van Excel. Kennelijk heeft Microsoft aanpassingen gedaan. Ik ben geen kenner van macro’s en weet niet hoe e.e.a. te herstellen. Is er iemand die de FrankyMatic kan herstellen, welke stappen ondernomen kunnen worden ? Ik begreep dat Franky zelf er de tijd niet meer voor heeft de versie te updaten. Verneem graag !

Het manneke
Gast
Het manneke

De wisselkoersen niet meer ophalen heb ik destijds opgelost door de macro aan te passen. Slechts een kleine wijziging was nodig. Staat hiernog ergens in deze commentaar rubriek :

Ga naar het einde van de macro en zoek volgende functie en pas aan : Private Function GetHTMLData(url As String) As String With CreateObject(“Microsoft.XMLHTTP”) Dit was vroeger : With CreateObject(“WINHTTP.WinHTTPRequest.5.1”) Good luck.

Het manneke
Gast
Het manneke

De Gogimatic werkt waarschijnlijk niet meer omdat de coulumn headers in de GOGI spreadsheet gewijzigd zijn sinds de toepassing van de Mediaan ipv Average. Dit is reeds enkele maanden geleden dat AlFonds deze wijzigingen het waarom ervan uitvoerig heeft uitgelegd.

Ik heb dit simpel opgelost door telkens er een nieuwe versie is van de GOGI gegevens de column headers te wijzigen in de GOGI spreadsheet naar de oude benamingen die door de Frankymatic versie 1.9.3 kunnen worden gelezen:
AV1L120 en AM1L120

Beter is de formules in de Frankymatic aan te passen , maar dat is iets moeilijker natuurlijk.
Hopelijk kan je hiermee verder.

goudvis
Gast
goudvis

Ik ben al jaren een gebruiker van de Franky-Matic, waarvoor bij deze een welgemeende dank u wel aan Franky en het MijnKapitaal team. Ik heb sinds kort Office 2016 op mijn computer geïnstalleerd en heb sindsdien het volgende probleem met de Franky-Matic: – het excel bestand wordt geopend – ik moet “inhoud inschakelen” aangezien dit wegens de macro’s in de file automatisch wordt uitgeschakeld (dit is altijd zo geweest) – op dat ogenblik crasht excel en wordt het programma gesloten Ik gebruik momenteel de versie v1.9.3, maar heb eveneens al geprobeerd om oudere versies te gebruiken en heb steeds bovenstaand… Lees verder »

Ann
Gast
Ann

De Franky-Matic haalt vandaag geen koersen meer op van aandelen van de site van De Tijd. Kan dat iets met de nieuwe website te maken hebben ?
Hoe kan ik dat aanpassen ? Of link ik die nu ook best naar Morningstar ?

Kevin
Gast
Kevin

Wat doen jullie bij een transfer van fondsen? Zouden jullie een ‘verkoop’ registreren en dan de eenmalige aankoop terug registreren?

Probleem is dat mijn Franky-Matic iets geheeld anders aangeeft dan mijn online portefeuille bij mijn broker.

Peter
Gast
Peter

@Franky

> De tool werkt nu voor fondsen, trackers en aandelen als die noteren
> op de site van Morningstar BE, NL, FR of DE.
Hoe moeilijk is het om dat uit te breiden met http://www.morningstarfunds.ie?
Ik heb nl. een fonds in mijn portefeuille bij MD dat ik niet vind op BE, NL, FR noch DE.
Enkel op http://www.morningstarfunds.ie. (Ja ‘k weet het, zo houdt het nooit op, hé)
Je mag mij ook zeggen waar in de macro ik wat moet aanpassen, als dat kan.

Peter
Gast
Peter

Oplossing ondertussen zelf gevonden.

forbin2
Gast
forbin2

Zelf heb ik ook dit probleem ervaren, ben benieuwd hoe je dit hebt kunnen oplossen.
Hebt u hiervoor de macro moeten aanpassen?

Peter
Gast
Peter

Inderdaad, ja. Ik heb een stukje code toegevoegd aan de code om de koersen te gaan ophalen. (zoek naar ‘morningstar’ in de methode getCourse()) Daar vind je (voor het geval van fondsen) specifieke code om de koers op te halen op morningstar.fr en morningstar.de (al de rest van de gevallen – dus bv. morningstar.be) wordt in de else afgehandeld. Ik heb er een lijn specifiek voor morningstarfunds.ie een toegevoegd. Eigenlijk dezelfde code als voor morningstar.de, maar op het einde van de instructie de komma en de punt verwisseld. En daarmee krijg ik geen fout meer bij het ophalen van de… Lees verder »

Peter
Gast
Peter

Ik heb bij MD een door hen beheerde portefeuille van fondsen waar ik maandelijks in “bijstort” en die ik (naast verschillende andere fondsen die ik zelf beheer) opvolg met de FrankyMatic. Aangezien MD in 2018 voor de fondsen in door hen beheerde portefeuilles de retrocessie niet meer doorrekent (maar met een vast kostenpercentage werkt) hebben ze begin december 2017 alle (11) fondsen vervangen door hun versie zonder retrocessiekosten. (andere ISIN-nummers!!!) Dus voor elk van de 11 fondsen hebben ze op bv. 1 dec 2017 alle X eenheden die ik in portefeuille had van de oude versie verkocht en voor exact… Lees verder »

Voice
Gast
Voice

In mijn Franckymatic krijg ik bij de GOGI voor het fonds LU1038809395 Flossbach v.S Multi Opp.II K € nog steeds NO GO te zien n.t.s. in de GOGIscore er SPREAD aangegeven wordt. Die NOGO werd vroeger aangegeven omdat het fonds niet lang genoeg bestond. Nu kunnen blijkbaar genoeg evaluaties gemaakt worden maar neemt mijn Franckymatic dit niet over. Graag oplossing hiervoor aub

HugoVdP
Gast
HugoVdP

Beste Voice, ik krijg in mijn Frankymatic nog steeds “NO SCORE” in plaats van “NO GO” bij dit fonds, en dat is omdat de waarde in kolom “AH” AM1L120 nog geen 120 periodes (5 jaar) heeft bereikt. Dit leid ik ook af uit de formule. Groeten!

Voice
Gast
Voice

Hallo Hugo, ja bij mij is het ook NO SCORE en niet NO GO. De reden is inderdaad dat de 120 periodes niet zijn bereikt. Het rare eraan is echter dat in de GOGIscore van Al Fonds er SPREAD aangegeven wordt. Zie ook de reactie van AL Fonds hieronder. Ik heb echter zijn aanbeveling niet geprobeerd. Al bij al is het niet zo’n groot probleem. Toch bedankt voor uw reactie.

Ann
Gast
Ann

Je kan dit oplossen door achteraan de ISIN-code van het moederfonds, dat al langer bestaat, te vermelden. Zelfde werkwijze als bij dividendfondsen.

Ann
Gast
Ann

Is er iets gewijzigd bij de wisselkoersen ? Krijg hier al een paar dagen foutmeldingen op. Het probleem doet zich voor bij alle wisselkoersen.

Het manneke
Gast
Het manneke

Zelfde probleem vastgesteld.

Andrew
Gast
Andrew

Beste,

Ik ben vrij nieuw hier bij MijnKapitaal, maar ik probeer de Franky matic & Gogi matic onder de knie te krijgen. Kan het zijn dat de Franky matic in de link Franky-matic v1.9.3 eigenlijk nog steeds v1.9.2 is? Als ik deze open staat het er zo op en ik zie voor de gogi score ook verwijzingen naar AV1 die er bij de gogi score niet meer is.

Kan dit kloppen?

jempi25
Gast
jempi25

Beste
Misschien kijk ik erlangs maar zie dat ik begonnen ben in april 2015!
Nu in mijn Frankymatic zie ik portefeuilledatum staan 22/10/2015????
Heb ik ergens een fout ???
Groetjes en bedankt

GejeM
Gast
GejeM

Hebt ge geen aankopen gedaan
In 2016 of 2017? Het gaat hier over een (gewogen) gemiddelde aankoopdatum.

Kevin
Gast
Kevin

Ik zit met meer dan 200 transacties bij ‘Transacties IN’, bestaat er een eenvoudige manier om ze allemaal in één keer correct te hebben? Kopiëren en plakken lukt niet, eerste regel blokkeert de rest.

GejeM
Gast
GejeM

Hebt ge geprobeerd van eerst voldoende plaats te maken in de tabel transacties -in?

Ann
Gast
Ann

Zoals GejeM zegt, eerst meer dan voldoende plaats maken, en dan alles wat niet berekend wordt, kopiëren en als waarde plakken. De linken zal je in de eerste kolom opnieuw moeten leggen. De kolommen die berekend zijn, volgen normaal gezien automatisch.

Kevin
Gast
Kevin

Ik wil absoluut niet vervelend doen, maar de GOGI score in de franky-matic geeft nog altijd #VERW aan.

Wibo
Gast
Wibo

idem voor mij: franky-matic geeft nog altijd #VERW aan.

HugoVdP
Gast
HugoVdP

Ik had hetzelfde probleem sinds oktober en heb nu de oorzaak gevonden. Hopelijk helpt het anderen ook: In het twee-wekelijks GOGI-bestand (GOGIscore.xls) werden in kolommen H t/m J de hoofdingen gewijzigd naar “MED”. Dit was voorheen “AV”. In kolom K werd dit “NBR”en was voorheen “AM”. Daarom herkende de Franky-matic deze linken niet meer. Als je deze hoofdingen terug aanpast in je GOGI-bestand naar de oude benamingen, werkt de Franky-Matic terug. Althans, bij mij is dat zo.

Kevin
Gast
Kevin

Inderdaad, zo doe ik het ook.

Het manneke
Gast
Het manneke

Sinds de wijziging naar Mediaan in de GOGI id dit de oplossing (work-around) om dit probleem op te lossen.
Zo doe ik het dus ook. Cut and paste hoofdingen van vroegere GOGI en het werkt !
Seasons Greetings,

Kevin
Gast
Kevin

Onlangs werden mijn fondsen van Rabobank naar Keytrade overgezet, helaas is op alle fondsen waar een instapkost (vaak 1%) op afgehouden werd, iets fout gelopen. In mijn Franky-Matic had ik altijd het correcte percentage, dat al 3 jaar lang. Maar nu klopt het niet meer. Er zit bij sommigen 1% à 1,05% verschil op waardoor de Franky-Matic nu niet meer betrouwbaar is en dus ook het geannualiseerd rendement niet meer klopt. Doe ik er goed aan om alle lijnen van een bepaald fonds te verwijderen en die te vervangen door de eenmalige transfer? Dus die transfer dan te gaan beschouwen… Lees verder »

anita
Gast
anita

Vraagje aan excelkenners.
Ik kan Franky-matic niet meer openen, ook een nieuwe kan ik openen maar na opslaan krijg ik steeds het bericht microsoft excel werkt niet meer.
Wie weer hier een oplossing voor?

Mario
Gast
Mario

Ik had het probleem ook. Het ligt aan koppeling met gogi-bestand die ik niet op deze manier gebruik. Probleem zit hem in vba on-open event.

anita
Gast
anita

Hoe kan ik dit oplossen ?

Franky
Gast
Franky

Maak de cel E4 eens leeg. Als dit het probleem niet oplost mag je je bestand naar MK sturen dan zal ik de code aanpassen.

Anita
Gast
Anita

Met cel E4 leeg te maken niet opgelost.
Waar vind ik het mailadres bij contacteer ons kan ik niks plakken om het bestand door te sturen

Anita
Gast
Anita

Kan hier niks plakken alleen een tekst typen

Voice
Gast
Voice

Vraagje aan Franky of andere Exelkenner,
In de tabel fondsen is de kolom M = de totale investering. In deze kolom worden de aankopen bijgeteld en de opbrengst van een verkoop afgetrokken.
De kolom S geeft nogmaals de totale investering weer maar ik merk dat in deze kolom de opbrengst van een verkoop NIET afgetrokken.
Waartoe dient de kolom S en is het normaal dat de opbrengst van een verkoop niet wordt afgetrokken of zit er gewoon een fout in mijn bestand?

Franky
Gast
Franky

Kolom S wordt gebruikt in kolom T. Kolom T wordt gebruikt om de aankoopdatum van het fonds te bepalen. Hierbij wordt er geen rekening gehouden met de verkopen.

Het manneke
Gast
Het manneke

Ik krijg bij de laaste update ppoging van mijn Frankymatic/mixerfondsen steeds “operation timed out” foutberichten op bijna alle mixerfondsen .
Zijn er nog MK gebruikers die dit hebben vastgesteld?
Het lijkt mij tevens dat de M* server sterk is vertraagd, kan dit het probleem zijn?

Gijs
Gast
Gijs

Ik heb inderdaad ook gemerkt dat het updaten van de sheet met data van M* een pak langer lijkt te duren dan pakweg enkele maanden geleden.

Ik heb echter geen probleem met time-outs. Alles werkt gewoon nog, juist 3-4x trager dan tijdje terug.

Ann
Gast
Ann

Dat veel trager werken is mij gisteren ook opgevallen.

marenko
Gast
marenko

Ik heb de franky -matic ingevuld met alternatieve isin codes in Alt. GOGI ISIN en die te vinden zijn op morningstar.be en de link bij de betreffende isin code geplaatst. de franky-matic afgesloten en terug opgestart De fondsen die wel in de GOGIscore staan worden wel ingevuld in de kolommen GOGI Momentum, AV1L120, AM1L120 Kan iemand mij helpen de fout aan te wijzen? Hieronder de procedure die ik gevolgd heb uit de handleiding “Alt. GOGI ISIN: hier kan je een alternatieve ISIN code opgeven voor in het geval dat je fonds niet voorkomt in het GOGI-bestand. Dit is bijvoorbeeld handig… Lees verder »

marenko
Gast
marenko

Aanvulling bij mijn vraag hierboven !!! was de vraag vergeten te plaatsen

Ik heb de franky -matic ingevuld met alternatieve isin codes in Alt. GOGI ISIN en
die te vinden zijn op morningstar.be en de link bij de betreffende isin code geplaatst. de franky-matic afgesloten en terug opgestart

De de kolommen GOGI Momentum, AV1L120, AM1L120 worden niet ingevuld

Voice
Gast
Voice

De aankopen van First Eagle Amoundi moeten omgezet worden van dollar naar euro vooraleer je die kan registreren. Maar hoe kan je nu weten aan welke koers precies die aankopen zijn gebeurd? Misschien een domme vraag maar ik merk dat bij mij een aanzienlijk verschil ontstaat tussen het investeringstotaal op de Frankymatic en die op de tabel van MeDirect.

Filip
Gast
Filip

@Franky: met de berekening voor kolom Y1 en Y3 blijkt iets fout te lopen. Meer bepaald bij het zelf ingeven van een ISIN bij Alt.GogiISIN.
Test: Verwijder alle waardes uit Y1 en Y3, en plaats één (of meerdere) ISIN(S) onder Alt.GogiISIN.
Voor de “normale” ISIN’s worden de waardes opgehaald (uit M* vermoed ik), maar voor de AltGogiISIN’s blijkt dit niet te werken. Alleszins niet bij mij 🙂
Is dit inderdaad een algemeen probleem? Of heb ik ergens corrupte xlsx?

Alvast bedankt!

Franky
Gast
Franky

Gebruik je de laatste versie? Indien niet probeer eens de laat versie. Indien je de laatste versie gebruikt mag je je bestand doorsturen naar mk, dan kijk ik het eventjes na.

RVDH
Gast
RVDH

Ik heb recent het bestand Franky-matic-v1.9bis en Gogiscore-in-tabel bassissheet gedownload.
Het inbrengen van fondsen is perfect gelukt maar het lukt niet om van de functionaliteit van het Gogi bestand gebruik te maken.
Ik weet niet hoe ik in cel E4 de lokatie moet inbrengen van het Gogi bestand.

Met vriendelijke groeten,

Robert

GejeM
Gast
GejeM

De methode die ik gebruik is het laatst gedownloaded GOGI-bestand in verkenner op te zoeken, dan daar rechts op te klikken en Eigenschappen te selecteren. Van het mini-window dat ge dan krijgt copiëert ge wat naast “Locatie” staat in cel E4, voegt dan een backslash (“\”) toe en dan plaatst ge nog de naam van dat bestand er achter (kunt ge best nemen na het sluiten van het mini-window en op F2 drukken). Bij mij werkt het zo, ik hoop dat het ook jou helpt. Succes.

RVDH
Gast
RVDH

Bedankt voor de snelle reactie.
Ik heb jou werkwijze gevolgd maar het werkt nog niet.
Plak je de link rechtstreeks in cel E4 of doe je dit ook via hyperlink.
Ik doe waarschijnlijk iets fout maar ik weet niet wat.

Groetjes,
Robert

GejeM
Gast
GejeM

Nee, je hoeft het enkel in tekstvorm in cel E4 te plaatsen.
Als dat in orde is, dan moet de inhoud van kolom AG en AH een waarde geven.
Als dat niet zo is, probeer dan eesrt nog een de macro “Bijwerken” uit te voeren.

Guy
Gast
Guy

Is de versleuteling vh GOGI-bestand verwijderd?

Guy
Gast
Guy

To RDVH

De Y1 kolom wordt opgevuld met Morningstar gegevens.
Het zijn de AV…. kolommen die verwijzen naar de GOIscore.xls. Wat vind u in deze kolommen? Foutcodes?

Franky
Gast
Franky

Bij het bijwerken krijgen jullie een foutmelding bij het ophalen van de wisselkoers van de Amerikaanse dollar. Dit komt omdat de link (url) werd aangepast. Om dit op te lossen klik je met de rechter muisknop op de wisselkoers van de Amerikaanse dollar en klik je op “hyperlink bewerken”. In het venster dat wordt geopend staat bij adres http://www.wisselkoers.nl/amerikaanse_dollar. Dit moet worden http://www.wisselkoers.nl/dollar.

Lucas
Gast
Lucas

Ik had hier inderdaad een probleem mee sinds vorige week.
Is in orde nu.
Bedankt Franky

Guy
Gast
Guy

Franky
In mijn zoektocht naar de oorzaak vd USD koers foutmelding heb ik ook vastgesteld dat gedurende een korte periode tussen het veld “Laatste koers” en de koers zelf een paar (rommel?)tekens waren toegevoegd. Dit gaf dan ook uiteraard aanleiding tot een foutmelding.
Daarom heb ik de “GetExchangeCourses” aangepast. Het aantal tekens tussen de twee bewuste velden wordt niet meer vast op 26 gezet, maar wordt berekend.

Dim courseStart As String

courseStart = InStr(InStr(1, data, “Laatste koers”), data, “”) + 5
course = Replace(Mid$(data, courseStart, InStr(courseStart, data, “</") – courseStart), ",", ".")

Misschien in een latere update overnemen?

Met Vriendelijke Groeten,
Guy

Guy
Gast
Guy

Franky

Een toevoeging (correctie) aan mijn programma suggestie.
Ik stel vast dat om één of andere reden door de browser bij het invoeren van de COMMENT in de programma regel:
courseStart = InStr(InStr(1, data, “Laatste koers”), data, “”) + 5
tussen de laatste dubbele quotes een belangrijk html gegeven wordt ingeslikt.
Tussen de quotes komt namelijk een html DIV parameter, uiteraard tussen een groter en kleiner dan teken.
Met Vriendelijke Groeten,
Guy

Mario
Gast

Heb ik net ook opgemerkt en snel aangepast. Ik wou het even melden maar zag dat jullie de oplossing hier ook al gezet hebben. Ik doe dit een keer per maand en vorige maand was me dit niet direct opgevallen.

hagi
Gast
hagi

Franky,

Werkt dit ook op iOS (macbook air)? Alleen lezen niet schrijven mogelijk.
Bedankt

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Neen.

Guy
Gast
Guy

Bedoelt u iPad air? Macbook air is immers OSX.
Groetjes,
Guy

Frankiebis
Gast
Frankiebis

Sinds vorige weken kan ik de wisselkoersen en fondskoersen niet meer automatisch ophalen.
Heeft nog iemand dat probleem (gehad)?
Heeft iemand een idee hoe men dat kan oplossen?

Groeten,
Frankiebis

lamberto
Gast
lamberto

Iemand misschien een Mac OSX versie van deze handige Excel sheet?
Geeft in Office 2016 de volgende fout:

Compileerfout: kan project of bibliotheek niet vinden

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Neen, spijtig genoeg niet.

Koen
Gast
Koen

Nog een praktische vraag (niet gevonden in de handleiding): wat doe je best als er transactiekosten zijn?
– kosten negeren zorgt ervoor dat aankoopkoers klopt, maar winst wordt overschat (want investering onderschat)
– kosten toevoegen doet het omgekeerde (startkoers te hoog)
Verder enorm blij met deze geweldige tool.

G
Gast
G

Is er iets veranderd met de berekeningen sinds de 1.9.3 update?
De GOGI scores komen niet (meer?) overeen tussen Franky-matic en de GOGIscore spreadsheet.

Franky-matic berekent de GOGI Y1 en GOGI Y3 in de spreadsheet zelf, maar de uitkomst wijkt af van de scores die vermeld zijn in de GOGI spreadsheet van MijnKapitaal.

Voorbeeldje uit mijn Flexer:

LU0211333025 krijgt een “SPREAD” in de MijnKapitaal spreadsheet, maar krijgt een “STOP” voor zowel de Y1 als Y3 in Franky-matic.

GOGI score data:
AV1L120: 9%
AM1L120: 120
Y1: 4%
SCORE: SPREAD

Franky-matic data:
AV1L120: 9% (lookup uit GOGIscore)
AM1L120: 120 (lookup uit GOGIscore)
Y1: 13.51% (eigen berekening)
SCORE: STOP

HVdP
Gast
HVdP

Beste G,
Ik denk dat je FrankyMatic goed werkt.
De GOGI spreadsheet werkt met de getallen op 1december.
De FrankyMatic kijkt steeds naar de online getallen van Morning* voor de Y1.
Als je nu de grafiek van LU0211333025 bekijkt van 01/12/2015 tot 12/12/2016, zal je zien dat vorig jaar begin december een daling van enkele % voorkwam, en dit jaar net een steile klim. Daarom zit er zo’n groot verschil op de Y1 getallen van begin december met vandaag.
Met de FrankyMatic ben je steeds “up-to-date”.

Het manneke
Gast
Het manneke

Zelfde opmerking hier . Voorbeeld LU0171283459 Blackrock Gl Alloc A2 ( er zijn er nog andere in de Mixer)

Gogimatic (10/1/2017) : SPREAD

Frankymatic V1.9.3 : (12/1/2017) NOGO

Tegenstrijdige signalen , of is er iets verandert of interpreteer ik dit verkeerd ?

Kevin
Gast
Kevin

Die GOGI-score veranderd dagelijks, omdat het de berekening start exact 1 jaar geleden. Verander in je formule de veiligheidsbuffer naar “*0,85” en je zal 1 of 2 dagen vroeger een ‘STOP’ krijgen 😉
Alles boven 0,85% van dat langjarig gemiddelde is zogezegd in ‘overdrive’. Mocht je het op 0,50 zetten zul je zien dat je amper nog ‘SPREAD’ zou krijgen. Tenzij een fonds hard onderuit gaat.

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Dit gaat uit van het idee dat je op die manier “goedkoop” kan inkopen, maar dat werkt niet zo. GOGI werkt enkel door de grote overdrijvingen op korte termijn uit te sluiten, zodat je nadien niet geconfronteerd wordt met een vervelende correctie. Dat is het enige wat GOGI kan GOGI heeft echter geen enkel idee of de huidige koersen op lange termijn nu interessant zijn of niet. GOGI kent immers geen “waarde”, enkel relatieve stijgingen en dalingen. Toch verwarren mensen de hoogte van de koersen (=waarde) met de relatieve dalingen/stijgingen (=mate van verandering). Alsof je zou zeggen: de temperatuur buiten… Lees verder »

Kevin
Gast
Kevin

Dat snap ik, ik gebruik GOGI ook eerder als veiligheidsbuffer. Wanneer je een defensieve portefeuille wil samenstellen dan zit je op lange termijn sowieso goed bij de mixer. Maar er zijn altijd mensen die toch nog argwaan hebben of schrik om ‘te hoog’ te kopen. Aan die mensen zou ik aanraden om dan eerder die 0,90 in de FrankyMatic te gaan verlagen naar 0,80 of misschien nog lager. De GOGI zal dan langere periode ‘STOP’ geven (als dat al een gerust gevoel zou geven). Voor de Flexer is GOGI misschien wel iets waardevoller. Je stapt daar in volatiele fondsen en… Lees verder »

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Een fonds dat onder zijn gemiddelde presteert, daar valt niets uit af te leiden over de waardering van het fonds. Dat is nog altijd niet “veilig” om te kopen.

Herneem mijn analogie van hierboven. Wanneer de temperatuur nu met 5, 8 of 10 graden is gedaald, het zegt nog altijd niets over hoe warm het is. En of je dat getal nu vermenigvuldigt, deelt, optelt of aftrekt, een verandering in temperatuur gaat nooit iets zeggen over de temperatuur zelf.

Alain
Gast
Alain

Rekenfoutje bij dividend fondsen. Ik heb in 1997 ooit eens een vastgoed fonds aangekocht op aanraden van mijn bankier dat een jaarlijks dividend uitkeert. Nu ben ik op het punt aanbeland dat de uitgekeerde dividenden – de aankoop waarde negatief is geworden. Namelijk -2,37 euro. Dus de Totale investering in EUR is negatief. Dit heeft tot gevolg dat het jaarlijks redement de mist ingaat en niet meer kan berekend worden. Er staat #NUM!. Als ik nog wat verder kijk vind ik dat de meerwaarde % ook niet klopt. De toenmalige aankoopwaarde is 1283,67 euro Dividend 0 ==> rendement 12.26% meerwaarde… Lees verder »

peterdedonder
Gast
peterdedonder

@Franky: Zie jij enige mogelijkheid om het correct jaarlijks rendement in te bouwen (volgens de methode van hkds) ipv de huidige benadering (die bij aankopen die ver uit elkaar liggen blijkbaar nogal eens durft af te wijken)?

peterdedonder
Gast
peterdedonder

Ik heb mij dit weekend weer eens verdiept in de artikelenreeks “Ben ik goed bezig?” van hkds (bv. https://www.mijnkapitaal.be/thema/diversen/ben-ik-goed-bezig-13/). Daarin krijg je uitgelegd hoe je het jaarlijks rendement kan berekenen voor een fonds waarin je meerdere aankopen op verschillende tijdstippen hebt gedaan (door te vergelijken met een virtueel spaarboekje). Ik heb een fonds waarvoor ik ooit twee aankopen heb gedaan; een op 26 jan 2005 en een op 15 jan 2013. Als ik het jaarlijks rendement bepaal met de Excel sheet zoals hkds uitlegt, bekom ik 4,93% Als ik dat fonds (en de twee aankopen) echter inbreng in de (voor… Lees verder »

Johan Vanden Bossche
Gast
Johan Vanden Bossche

Graag de sleutel om uw download te kunnen openen. Deze website via Beursig.nl ontdekt; Alvast bedankt !
Mvg
Johan

Koen
Gast
Koen

En nog een vraag voor Franky erbovenop: is het mogelijk (en zinvol) om (1) bij elke transactie (aan- of verkoop) ook ergens een indexcijfer/inflatie op te halen, en dan (2) naast het “gewone” geannualiseerde rendement een gecorrigeerd geannualiseerd rendement (bovenop inflatie/index) toe te voegen?
Reacties van anderen uiteraard ook welkom.

Franky
Gast
Franky

Laat mij daar eens over nadenken.

Jens
Gast
Jens

Vraagje voor Franky,
Is het mogelijk om het rendement per jaar tevoorschijn te toveren? Zegt weliswaar minder dan geannualiseerd rendement portefeuille, maar zo zou je eens kunnen vergelijken met indices/trackers. Alle informatie (aan- en verkooptransacties) zijn beschikbaar in het document, dus dit zou mogelijk moeten zijn. Ik weet alleen niet hoe.

Franky
Gast
Franky

Ik zou ook niet weten hoe. Hou er rekening mee dat enkel de meest recente NIW wordt bijgehouden.

Mark Vandeurzen
Gast
Mark Vandeurzen

Heeft er iemand een idee waarom het aandeel GIMV (ISIN: BE0003699130; Ticker: GIMB) niet is terug te vinden op de sites van morningstar die door de Franky-matic worden ondersteund?

Franky
Gast
Franky

Deze url gaat ook werken: http://www.tijd.be/beurzen/Gimv.60115785

Sander
Gast
Sander

Hallo, ik heb een vraag ivm met de Excel-file:
Hoe wordt de Portefeuilledatum bepaald? Ik heb namelijk mijn eerste fondsen gekocht en ingegeven begin maart, maar die datum staat op 22/04/2016…

SP
Gast
SP

De datum die je moet ingeven bij de aankoop van fondsen, is dat de datum waarop je het order plaatst of zoals ik vermoed de settledate?

SP
Gast
SP

Kan iemand hierover een beetje uitleg geven?

jempi25
Gast
jempi25

Venster > Compileerfout : Een variabele is niet gedefinieerd > en in blauw in de tekst oHtml =
Daarna venster deze opdracht onderbreekt de foutopsporing?

Franky
Gast
Franky

Ik had nog iets snel aangepast voor dat ik de nieuwe versie heb doorgestuurd naar mk en dat heb ik blijkbaar niet goed getest. Ik laat asap een correcte versie online zetten. Mijn excuses voor het ongemak.

Ann
Gast
Ann

Daarstraks heb ik de nieuwe GOGI-tabel gekopieerd naar mijn bestand.
Meestal moet ik dan eerst even Franky-Matic afsluiten en terug openen, en alles werkt perfect. Maar zelfs na een 5-tal pogingen krijg ik bij alle velden mbt GOGI een #VERW!.
Is er misschien iets gewijzigd waar ik geen acht op had ?

Esweej
Gast
Esweej

Ann, heb hetzelfde probleem aan de hand gehad. Probeer eerst eens om het pad naar het bestand gogi-score (je slaat het eerst op op je PC) exact in te typen in de frankymatic. Dus niet met het aanmaken van een hyperlink. Sla het bestand dan op. Vervolgens zet je het excelbestand van de gogi-score eerst open. Daarna in de frankymatic “bijwerken”. Dat zou moeten werken. D’r is nu een nieuwe spreadsheet, dat kan ook helpen.

Ann
Gast
Ann

Het probleem is ondertussen opgelost met de hulp van Franky. Blijkbaar had de tabel in mijn GOGI-bestand de naam GogiScore3 (en die 3 mocht er niet bij staan).

jempi25
Gast
jempi25

Krijg deze melding
Methode range van object worksheet is mislukt?
Iemand tip voor de Frankymatic?
Dacht dat ik dit reeds enkele dagen geplaatst had maar zie het nu niet meer staan, daarom opnieuw geplaatst door mij!

Jo
Gast
Jo

Krijg al enkele dagen bij het bijwerken van mijn Frankymatic de boodschap: ‘er heeft zich een fout voorgedaan bij het ophalen van de huidige waardes. De ISIN met rode rand zijn niet bijgewerkt. In het tweede popupschermpje staat het volgende: Er heeft zich een fout voorgedaan bij het ophalen van Y1. De ISIN’s met rode rand zijn niet bijgewerkt’. Het gaat hier om één enkel fonds (het laatste).
Ik heb de link naar morningstar nog eens gecontroleerd, maar die is correct en opent ook de juiste pagina als ik de link aanklik vanuit Excel.
Iemand enige suggestie wat er mis zou zijn?
groeten
jo

Guy
Gast
Guy

Om de Y1 op te halen moet op Morningstar voor het bewuste fonds gegevens voorhanden zijn die MEER dan één jaar oud zijn.

Jo
Gast
Jo

Oké bedankt voor jouw antwoord. Moet recent dan toch veranderd zijn, want een aantal weken geleden liep dit zonder foutmelding.

Jo
Gast
Jo

en gezien het alleen over fondsen uit de Mixer gaat

jempi25
Gast
jempi25

Soms hapert M* en gaan de linken tijdelijk niet open > vandaar dat je niet kunt bijwerken en er een rode rand ontstaat rond deze fondsen! Ligt niet aan de Frankymatic

Kevin
Gast
Kevin

Mijn Frankymatic komt altijd 1 dag achter (evaluatiedatum). En nee, mijn computerdatum staat juist.
Bv. vandaag is het 25 februari om 19:51. Mijn Franky heeft 24 februari aan.

Franky
Gast
Franky

Deze datum wordt gebruikt om het geannualiseerde rendement te berekenen. De reden waarom dit een dag achterloopt is omdat als je vandaag op bijwerken klikt (ik doe het meestal ’s morgens bij de koffie) de meeste NIW’s van (eer)gisteren zijn, vandaar D-1.

Koen
Gast
Koen

Franky, een vraagje: ik heb mijn lokale kopie wat uitgebreid met volgende zaken. – MK MAR/Quality Indicator (op te halen uit Gogibestand) – AV3L120 uit Gogibestand –> als ik dan ook nog ergens de Y3 zou kunnen ophalen, zou dat een apart “momentum” signaal kunnen opleveren; Y3 ophalen zit echter ergens in jouw code, en daar waag ik me liever niet aan – Gemiddelde aankoopwaarde in EUR per ISIN (berekend op basis van beschikbare waarden); en daarop gebaseerd een kooptip: ik wil vooral een visueel signaal (heb dat nu allow genoemd) als de huidige waarde lager is dan mijn gemiddelde… Lees verder »

jempi25
Gast
jempi25

PS: Had dit hier
https://www.mijnkapitaal.be/portefeuilles/screenings-selecties/gogi-op-16-september-2015/
al eens gevraagd maar is geen reactie op?
Als ik de laatste GOGI download krijg ik voor
Carmignac Patrimoine bv laatste jaar -3.98 % en momentum -178%
Bij mij heb ik de GOGI ingevoerd in de frankymatic excel1.9.1
krijg ik
Y1 -6.45% en momentum -229%
Heeft dit te maken met de opstartdatum van portefeuille, verschillende prijzen aankoop, data enz?
Of heb ik toch iets verkeerd gedaan?

Franky
Gast
Franky

Jempi, ik kan uit uw vraag afleiden dat je nog niet goed hebt begrepen hoe GOGI werkt. Het laatste GOGI-bestand van MK geeft de Y1 weer op 15/1/2016 terwijl de frankymatic bij het bijwerken de Y1 van dat ogenblik ophaalt. Als ik jou een gouden raad mag geven: werk eens een paar maanden uw portefeuille handmatig bij (alle blauwe cellen). Het zal je helpen om te begrijpen hoe de frankymatic werkt.

jempi25
Gast
jempi25

Dus 15/1 toen de GOGI op MK kwam was het – 3.98 % en toen ik bijwerkte zoals vandaag -6.39 % en gisteren was dit – 6.14 %.
Dus met de Frankymatic zijn het de actuele cijfers!
Maar heb ik het goed dat het ook alles met de aankoopprijs en startdatum te maken heeft van iedere belegger?
Fantastisch programma!
Elke moment de juiste waarden > heb het eens via M* vergeleken en het is juist de actuele waardes!

tom
Gast
tom

Franky, prachtig hulpmiddel uw excel!
Ik merk op ander item dat Nordea toegevoegd werd aan de MK Mixer en momenteel GOGI = NOGO krijgt, dit zie ik ook in MK GOGI bestand van 16.03. Doch als ik Frankymatic los laat dan komt hier een ALLOW uit? Neemt uw xls nog de oude manier van rekenen en pas je dit aan of doe ik gewoon iets verkeerd? Alvast bedankt!

Franky
Gast
Franky

Aangezien Y3 niet op m* staat blijft de frankymatic werken met Y1

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Toch wel: “3 Jaar geannualiseerd”

Franky
Gast
Franky

@Robokat, die had ik niet door, ik dacht dat jullie L3Y anders berekende. Hoelang gaan jullie de alternatieve berekening nog aanhouden? Is in principe eenvoudig aan te passen, maar ik vraag mij af of dit nog de moeite is. Je kunt ook eenvoudig met een formule de alt. GOGI ophalen uit het GOGI-bestand. Je moet gewoon onderstaande formule achteraan toevoegen aan de tabel FONDSEN. Voor een Engelstalige Excel: =IF(ISNA(VLOOKUP(IF(Fondsen[[#This Row];[Alt. GOGI ISIN]]””;Fondsen[[#This Row];[Alt. GOGI ISIN]];Fondsen[[#This Row];[ISIN]]);INDIRECT(“‘” & GoGiBestand & “‘!GOGIscore”);COLUMN(INDIRECT(“‘” & GoGiBestand & “‘!GOGIscore[GOGI special]”));FALSE));””;VLOOKUP(IF(Fondsen[[#This Row];[Alt. GOGI ISIN]]””;Fondsen[[#This Row];[Alt. GOGI ISIN]];Fondsen[[#This Row];[ISIN]]);INDIRECT(“‘” & GoGiBestand & “‘!GOGIscore”);COLUMN(INDIRECT(“‘” & GoGiBestand & “‘!GOGIscore[GOGI… Lees verder »

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Het is voorspelbaar dat we dit nog tot augustus moeten doen, pas toen zijn de markten vorig jaar terug gecorrigeerd.

tom
Gast
tom

merci Franky,
alvast – naast GOGI tip- een col GOGI Special toegevoegd in de Frankymatic, alleen steekt nog een foutje denk ik in de formule die je hier copy/paste (zie ” ipv ” + tekort in het begin). Heb de klassieke formule gecopied en AV1L120 vervangen door GOGI special in te lezen.
bedankt

jempi25
Gast
jempi25

Beste Franky
Vraagje
Krijg ook steeds het venster >> Bijwerken
Dan haalt ie de GoGIscore erbij en moet ik opnieuw wachtwoord ingeven
Dan OK klikken en dan opent bij mij opnieuw een venster EXCEL
En er staat
Deze werkmap bevat een of meer koppelingen die niet kunnen worden bijgewerkt?
Heb 2 keuzes
Klik op koppelingen bewerken > als u de bron van de koppelingen wilt wijzigen of de waarden opnieuw wilt bijwerken
Klik op Doorgaan > als u de koppelingen niet wilt wijzigen
Enig idee ?
Dank u

Willy
Gast
Willy

Zelfde fenomeen bij mij (versie Franky-matic-v1.9.1-20160105). Als ik op “doorgaan” klik, wordt het scherm leeg en moet ik in het Excel(2016)lint “beeld” op “zichtbaar” klikken om weer … beeld van onze Franky te krijgen.

Guy
Gast
Guy

To jempi25 & Willy

Na de opstart , al eens nagezien wat er te vinden is in tab:gegevens -> lint:verbindingen ? Dit zou leeg moeten zijn.

jempi25
Gast
jempi25

Is dus leeg! Thanks.

Willy
Gast
Willy

Ook bij mij is “verbindingen ” leeg. Bij “koppelingen” staat wel de koppeling die ik gemaakt heb naar mijn eigen excel-bestand van mijn financiën. Kan dat de oorzaak zijn?

Ann
Gast
Ann

Dag Franky,
Ik was van zin om enkele holdings en een vastgoedbevak aan te kopen, en deze ook mee in de FrankyMatic te importeren om de opvolging eenvoudig te maken : Aankopen, Verkopen, dividenden en de koers.
Maar nu blijkt dat een ervan niet in M* staat, dus die waarde zal ik zelf af en toe moeten invullen (of is er een andere oplossing ?)
Sinds ik enkele dagen geleden diegene die wel in M* staat heb toegevoegd, krijg ik op verschillende fondsen foutmeldingen : rode randjes, overloop,….
Is er iets dat ik kan aanpassen om deze problemen niet meer te hebben ?

Franky
Gast
Franky

Kan je mij een paar voorbeelden bezorgen.

Ann
Gast
Ann

Dag Franky, Het gaat over Cofinimmo en GIMV. Deze laatste komt niet op M* voor.
Ik heb ze nu beiden onderaan gezet, en de linken weg gehaald (dus manueel koers invullen). Maar ik blijf de foutmeldingen op het einde wel krijgen (wel geen rode randen meer rond de fondsen). Door het weghalen van de link werkt de StopLoss natuurlijk ook niet meer…

Guy
Gast
Guy

Beste Franky In mijn Franky-matic (1.9.1) portefeuille heb ik ook aandelen staan. (bv. Appl) Sedert een behoorlijk aantal dagen krijg ik steevast de foutmelding bij het ophalen van de huidige waardes van dergelijke type invoeringen. Na een aantal debugging operaties hierna een aantal bevindingen: 1- Blijkbaar heeft het niets te maken met de Franky-matic versie , de vorige versies geven een identiek probleem. 2- In de “GetCourse” function komen we in deze type invoeringen uiteraard terecht in de Elseif … ”/stockreport/“. Ik heb vast gesteld dat op de web Morningstar de parameters NU (? ) in kleine letters zijn gecodeerd.… Lees verder »

Guy
Gast
Guy

Het gaat wel degelijk in item 2 over de SPAN parameter. Is opgeslokt in mijn reactie.

Het Manneke
Gast
Het Manneke

Dag Guy,
Zelfde probleem met bijvoorbeeld Engie aandeel. Blijkbaar reageert M* soms met een soort interne request om de laatste koers op te halen . Deze waarde is niet zichtbaar in de GetHTMLData text die Frankymatic ophaalt van M* . Je ziet ook in de HTML text data alleen een “-” staan op de plaats waar de laatste koers zou moeten staan .
Heb ook nog geen automatische oplossing gevonden maar ik ben dan ook geen Excell macro -expert . Gewoon manueel de laatste koers ingeven …

Franky
Gast
Franky

Ik heb de komende dagen weinig tijd maar ik zet dit op mijn to do lijstje. Ik hou jullie op de hoogte.

Het Manneke
Gast
Het Manneke

Thanks Franky !

Franky
Gast
Franky

Bij mij wordt AAPL (nu) perfect opgehaald. Maar je hebt gelijk een UCase kan nooit kwaad. Ik pas het aan voor de volgende versie. Dat “-” is een ander paar mouwen. Ik heb ook geen flauw idee van de reden.

Guy
Gast
Guy

Franky ik heb nog steeds geen oplossing gevonden voor het AAPL probleem.
Welke URL gebruikt u voor de AAPL?

Franky
Gast
Franky

Wordt er nooit iets opgehaald of soms wel en soms niet? Anders moet je mij uw bestand nog eens doorsturen.

Guy
Gast
Guy

Franky. Het lukt nooit om de waarde van een aandeel op te halen, fondsen daarentegen geen probleem.
Vooraleer terug aan de slag te gaan met dit probleem, wou ik zeker zijn dat we van dezelfde basis (url) vertrekken. De url die ik gebruik is voor AAPPL is-> http://tools.morningstar.be/wgashqk908/stockreport/default.aspx?id=0P000000GY&SecurityToken=0P000000GY%5d3%5d0%5dE0EXG%24XNAS&ClientFund=0&LanguageId=nl-BE&CurrencyId=EUR&UniverseId=E0EXG%24XNAS&BaseCurrencyId=USD

Guy
Gast
Guy

Franky. Het lukt nu wel met de moningstar.nl !?! Wordt het een België Nederland? 😉
De websites NL en BE zijn licht verschillend, ik probeer uit te vissen wat hier misloopt.

Hein
Gast
Hein

Beste Franky, Al Fonds, Ik heb een vraag over het berekenen van de GOGI en de juiste implementatie hiervan in de exel files Kan het zijn dat er voor de waarde van “latest year” in de file “Franky-matic-v1.9.1-20160105″ een andere waarde wordt gebruikt dan bij de file”GOGIscore-Frankymatic”? vb: Voor FR0010135103 (Patrimoine (Carmignac) K €) “Latest year (Y1)” krijg ik bij: “Franky-matic-v1.9.1-20160105” de waarde -2,06 %. (Deze waarde is terug te vinden op de morningstar site bij ‘rendement 1 jaar onder rendement%) en bij “GOGIscore-Frankymatic” de waarde 0,72%. (Deze waarde is ook terug te vinden op de morningstar site maar dan… Lees verder »

Franky
Gast
Franky

In het bestand “GOGIscore-Frankymatic” zie je de toestand op 31/12/2015. De Frankymatic gaat telkens wanneer je op bijwerken klikt de meest actuele Y1 ophalen bij morningstar. Dus als je GOGI zelf wilt berekenen kan je best de Y1 van de frankymatic/morningstar gebruiken. Let op: het gemiddelde rendement, AV1L120, moet je wel altijd uit het bestand “GOGIscore-Frankymatic” halen want die ga je niet terugvinden op morningstar.

Mathias
Gast
Mathias

Hallo,

Bedankt voor deze tool maar ik heb een klein probleempje. Volgens de handleiding past de tabel “transacties IN” zich automatisch aan na het invoeren van een transactie. In mijn geval past deze zich dus niet automatisch aan. Kan ik manueel een nieuwe regel toevoegen?

Groeten

Franky
Gast
Franky

Mathias, de frankymatic maakt gebruik van tabellen. Het einde van een tabel wordt aangegeven met een omgekeerde L (sorry ik kan geen printscreen toevoegen). Met die omgekeerde L kan je het bereik van je tabel aanpassen door er boven te gaan staan en te verslepen. Ik heb het echter nog nooit voorgehad dat een tabel zich niet automatisch aanpast als je in de rij vlak onder de tabel gegevens invoert. Als het niet lukt hoor ik het graag.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be