About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

22
Reageer op dit artikel

avatar
7 Comment threads
15 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
RobokatAl FondsevitaVo WaniChristoffel Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
evita
Gast
evita

Morningstar zou de rating van Patrimoine verlaagd hebben van Gold naar Silver ?

Vo Wani
Gast
Vo Wani

Ik begrijp niet wat de toegevoegde waarde is van deze lijsten. Op welke manier kunnen die ons écht helpen om betere beleggers te worden?

Christoffel
Gast
Christoffel

Pfff. We worden ferm geschoren, dat weet ik. Veel verhalen, alle Westerse beurzen toppen tov de laatste jaren (Bel-20, VS, …) en we gaan d’er op achteruit. Voor de Bel-20 wordt zelfs verwacht dat we de 3.000 punten gaan halen. Anderzijds merk ik dat we het veel op de emerging markets gaan zoeken die het in het verleden goed deden (en die dus goed scoren op de screening) maar wat ben ik er mee? Ik kan niet inschrijven op koersen uit het verleden. Winst wordt gemaakt in de het heden en de toekomst.

Kris
Gast
Kris

Ik vind deze lijsten zeker nuttig als tendensindicatoren. Een positief initiatief waarvan ik graag regelmatig een update zie.

Miquel
Gast
Miquel

Same for me :).

jules cesar
Gast
jules cesar

Misschien zou het goed zijn dat we kunnen komen tot een reeks fondsen die gedaald zijn maar koopwaardig daardoor. We beginnen dan natuurlijk erg dicht te zitten bij het voorspellen en volgen van tendensen…. Laat het mij dan zo formuleren dat een lijstje van dalers maar toch vroeger gescreend als goeie fondsen nuttig zouden kunnen zijn. Eigenlijk bekijk ik altijd een beetje op die manier de selecties. Wat er gedaald is koop ik een beetje bij; doe wel mijn huiswerk om na te kijken wat hiervan de oorzaak is en of er opklaring zou zijn. Voor Turkije lijkt dit niet… Lees verder »

Christoffel
Gast
Christoffel

De rendementen zijn toch echt wel om te wenen evenwel zijn het meestal fondsen met naam en faam. Enig idee welke extra inbreng het rendement zou kunnen verhogen of wanneer de fondsen het weer beter gaan doen? We halen niet eens meer het rendement van een spaarboekje en dat is tenminste niet zo tijdrovend. Alvast bedankt.

jhn
Gast
jhn

de ervaring heeft mij geleerd om uit beide lijsten te blijven, er zitten een aantal bekende namen tussen

zij die het graag volatiel spelen gaan hier heel veel lol aan beleven

de andere 99% gaat er een degout aan overhouden

mocht je nog ergens wat vrije tijd vinden 😉 om nog een portefeuille te starten kan je eens, “just for the fun”, de top 5 van elke lijst in een portefeuille gooien en zien wat er gebeurd. je hoeft van mij nog niet gespreid in te stappen 😀

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be