About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

14
Reageer op dit artikel

avatar
5 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
jhnAl FondsVino1961zorro Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Vino
Gast
Vino

Al Fonds,

Dank voor de duidelijke reactie.
BlackRock Global Funds – European A2 (LU0011846440) lijkt mij dan een beter alternatief, geografische verdeling 26,3 % VK en valutaspreiding 42,5 % GPB. Deel je mijn mening ?
Heb sinds vorige maand een (gratis) jaarabbo op een beleggingsblad. Hierin staat men zeer positief tov de Britse economie en de beurs van Londen wordt als goedkoop bestempeld. Men adviseert zelf om tot 20% v/d portefeuille te gaan ! Advies is de vermelde Cazenova of SSgA UK Index Equity.

1961
Gast
1961

@zorro : als je de top10 aandelen van een fonds wil kopen heb je toch al minstens 5000 euro nodig. Het probleem is dan nog wanneer kopen of verkopen als je er niet veel verstand van hebt.

Vino
Gast
Vino

Eén lettertje verschil :
Cazenove UK Equity Fd BEuro Inc
Cazenove UK Equity Fd XEuro Inc

Al Fonds,

Heb beiden eens in Morningstar geopend en dan heen en weer geschakeld op hetzelfde beeld, zie zeer weinig veranderen, een beetje rendementsverschillen en een duidelijk verschil in dividentenrendement, maar naar samenstelling toe volledig identiek !
Waar zit het verschil en welk fonds desgevallend verkiezen.

In jouw diverse portefeuilles is UK slecht of zelfs niet vertegenwoordigd ( tenzij ik er over gekeken heb), geloof je niet in die markt ?

Jhn
Gast
Jhn

Ik heb 2 UK fondsen deze Cazanove B en de Mid250, no kidding, maar daar haal ik de beste resultaten mee. I love the queen.

zorro
Gast
zorro

En nog iets, over indexfondsen: het is interessant om eens de vergelijking te maken van de evolutie van het fonds tegenover de onderliggende index. Mijn conclusie: geen enkel fonds haalt zijn doelstelling.

Zorro
Gast
Zorro

Een goede raad: koop geen fondsen ! Je kan (voor goed presterende aandelenfondsen) beter beleggen in de afzonderlijke aandelen waarin het fonds zelf belegt. 15 jaar geleden was het nog duur om (via de banken) aandelen te kopen maar bij internetbrokers zijn de makelaarskosten zeer klein geworden.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be