About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

20
Reageer op dit artikel

avatar
12 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
RonaldRobokatronald raemdonckKarienbartgijssens Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Ronald
Gast
Ronald

Zo slim zijn we ondertussen al geworden!:) thx voor de update…gelukkig hebben we een heel goede mix…

Ronald
Gast
Ronald

Juist, alleen betaal je dan wel de 1,1% bij verkoop…dividend dat het fonds uitkeert is niet slecht:5,6% laatste 12 maand…sinds aankoop 24 maand geleden sta ik ruim 8 % negatief…de dividenden maken een groot stuk hiervan goed…ik denk toch dat divenden beter geherinvesteerd worden, en je (ingeval dit wil) beter stukjes van het fonds verkoopt, zelfs met die 1,1% taks…

ronald raemdonck
Gast
ronald raemdonck

heb ik aandachtig gelezen en snel mijn portefeuille nagekeken om te zien welke fondsen er een groot dividend uitkeerden… surprise! kwam ik deze tegen: LU0098860793

http://www.morningstar.be/be/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=F0GBR04ARS

betaald een mooi dividend uit, dat waarschijnlijk voor een groot stuk betaald word door gedeeltelijke uitkering van mijn eigen kapitaal.

te mijden?

Karien
Gast
Karien

Als men geïnteresseerd is in dit product. Is het dan niet gewoon kwestie van gespreid in te stappen en bij te kopen als het juist een zwakke periode gehad heeft ?

bartgijssens
Gast
bartgijssens

Opmerking: in het artikel wordt de ene keer 25% RV vermeld, de andere keer 27%. Ja, ik weet hoe dat komt, maar misschien zijn minder frequente lezers een beetje de consistentie kwijt. Ook al gaat het maar over 2%.

stan
Gast
stan

Ik heb verleden week een telefoontje gehad van DB met de vraag of ik geinteresseerd was om in te stappen. Ik heb gemeld dat ik te weinig informatie had om deze beslissing te nemen. Wat ze me wel konden zeggen is dat er op jaarbasis 5% wordt uitgekeerd en dat daarvoor het kapitaal desnoods wordt opgevreten. Maar er werd vlug bijgezegd dat dit uiteraard de beldoeling niet is omdat ze geloven in dit fonds. Bij DB is de instapkost 1% maar via een promotie van cashback (1%) bedraagt de instapkost 0% en de bediende ging navragen of en wanneer het… Lees verder »

Blackbelt
Gast
Blackbelt

Hier ook veel zin om dit te kopen in vervanging van een obligatiefonds.

Beurstaks is voor mij minder belangrijk gezien ik toch plan om het minstens 5 jaar te houden.
Kent iemand de instapkosten bij Keytrade?

stan
Gast
stan

Zo nieuw is dat Fonds ook weer niet. Ik zie op site van DB: startdatum: 31/12/2014; NIW:112,01 EUR.
Ik concludeer (heb daar nergens bevestiging van) dat wie dit fonds kocht op 31/12/2014 op datum van vandaag 12% koerswinst heeft en daarenboven een maandelijkse uitkering van 5%. ( 5% op jaarbasis uiteraard of 1,25% op drie maanden)

stan
Gast
stan

mooie commentaar. Ik vind het wel belangrijk te weten of het fonds zijn eigen kapitaal zal opvreten of zal kiezen voor een lager rendement. Is daar uitsluitsel over?Ik vind het eigenaardig dat DB die het fonds verkoopt zo weinig informatie geeft op de website: geen verkoopsbrochure, wat algemene informatie maar niets in detail. Ik heb veel zin om in te stappen (maandelijks een bijkomend inkomen) maar aarzel omdat het artikel niet echt positief is. Ik zie het eerder zo: een keuze tussen CP kapitalisatie of een CP distributie(met maandelijks een uitkering. Zo simpel is het dus blijkbaar niet.

jules Ceasar
Gast
jules Ceasar

Bedankt klaar en duidelijk.

jempi
Gast
jempi

Stel me nog altijd de vraag kap of dv versie? Bij CP, maar ook bij andere fondsen met meer dan 25 % obligaties, betaal je nog 1,32 % beurstaks op fondswaarde!
Heb het moeilijk om te kiezen bij aankopen? Zou toch uiteindelijk starten want het geld is aangekomen bij MD!

Ronald
Gast
Ronald

Doe mij maar de gewone carmignac graag…(met mayonnaise)

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be