About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

15
Reageer op dit artikel

avatar
4 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Robokatluc1961VowaniAl Fonds Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
luc1961
Gast

Tot mijn verbazing stijgt vandaag templeton global total return (LU0170475585) met +- 2%. dit is toch een forse stijging voor een obligatiefonds. Het is een dollarfonds. Wat zou de reden zijn?

Vowani
Gast

Op de bedrijfswebsite van Franklin Templeton vind je de gedetailleerde fondsfiches van beide fondsen: (A) Franklin Global Fundamental Strategies Fund portfolio: http://www.franklintempletongem.com/gem-en-cy/advisor/funds/portfolio/11913/Franklin-Global-Fundamental-Strategies-Fund/Portfolio, en (B) Templeton Global Income Fund: http://www.franklintempletongem.com/gem-en-cy/investor/funds/portfolio/4243/Templeton-Global-Income-Fund/Portfolio. Bij vergelijking van beide fondsvarianten ziet men meteen dat de samenstelling van beide fondsen vrijwel identiek is. Vergelijk bijvoorbeeld de sectorsamenstelling (“sector breakdown”) en de landensamenstelling (“country breakdown”) op de “Portfolio”-tab van beide fondsen. Het enige verschil is dat de Franklin-versie wat meer cash aanhoudt (17% versus 9%) momenteel. Maar als we dit verschil in cashpercentage wegfilteren, is de verhouding tussen percentage aandelen en percentage obligaties vrijwel gelijk, en zijn de… Lees verder »

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Nog deze maand heb ik een persoonlijk gesprek met enkele mensen van Franklin Templeton. Jouw bemerking ga ik zeker aan hen voorleggen. Wordt alzo vervolgd.

Vowani
Gast

@Al Fonds, hartelijk dank hiervoor bij voorbaat!

Vowani
Gast

Kunnen jullie aub in het artikel hierboven ook de ISIN-code (LU0211332563) en de URL toevoegen naar de Morningstar-pagina voor het Templeton-fonds: http://www.morningstar.be/be/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=f0gbr05xb8

de versie met dividend uitkering van de Templeton-variant is: LU0211326839 (USD)

Vowani
Gast

Vermits de grafiek van beide fondsen vrijwel identiek is, en beide fondsen uit hetzelfde fondshuis komen, is de “Templeton”-versie (LU0211332563) een goed alternatief voor die personen die de “Franklin”-versie (LU0316494805) niet (of niet zonder kosten) kunnen aankopen bij hun bank of makelaar. (Bijvoorbeeld bij Deutsche Bank zit de Templeton-versie in het standaard aanbod, maar de Franklin-versie niet). Daarom zou ik jullie willen verzoeken de “Templeton”-versie toch te vermelden op de lijst van het Mixerfonds, vermits er in de toekomst beleggers zullen zijn die bovenstaand artikel niet zullen lezen, maar wel de artikels over het Mixerfonds zullen volgen.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be