About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
Mouche
Gast
Mouche

En al gunnen we Al Fonds zijn welverdiende vakantie, toch hier even opmerken dat de hobbel nu toch meer aan het worden , zoals ik al vreesde. Alle winsten van dit jaar zijn zijn weggesmolten onder de hete zon van afgelopen week. Ik heb niet verkocht , maar vrees dat dit nog maar een begin is en dat het nog lang zal duren vooraleer we dit gaan te boven komen. China is ditmaal de boosdoener. Daar duiken alsmaar meer pessimistische geluiden op van een bubble in wording….Ik weet niet wat doen: redden wat er nog te redden valt of toch… Lees verder »

Jhn
Gast
Jhn

De boel blijft zakken en nog geen klein beetje ook!

luc1961
Gast
luc1961

Ik heb toch al iets bijgekocht zoals Merclin global equity en Carmignac Patrimoine maar ik doe dit wel gespreid. Ook een tak23 verkocht en een bepaald fonds Comgest growth europe wat afgebouwd juist voor de dip half mei. Maar sommige wereldwijde obligatiefondsen staan nu rood en de Templetons staan ongeveer nu break-even, vroeger bijna 8% winst. Gelukkig heb ik ook een indexfonds SSGA euro corporate industrial bonds dat bijna niet gedaald is.

Mouche
Gast
Mouche

Ik kan de bal ook terugkaatsen en vragen waarom jij denkt dat het nog niet voorbij is? Niemand die het kan voorspellen natuurlijk en ik hoop dat ik ongelijk heb, maar ik zie het op dit ogenblik toch nog somber in. De economische en politieke feiten op een rijtje gezet, hier toch wat te veel om in een paar woorden neer te pennen, voorspellen toch nog geen beterschap voor 2013…Het eerste deel van 2013 heeft de beurs het ondanks de impasse waarin we nog steeds niet uitgeraakt zijn, bijzonder goed gedaan. Ze konden nog teren op de goede resultaten van… Lees verder »

Mouche
Gast
Mouche

Ik wil niet de grote pessimist uithangen, maar de correctie is nog maar pas begonnen. Het is niet omdat het vandaag weer even een groene dag is, dat het hiermee gedaan is. Daar kan je pas over enkele maanden over oordelen. Als dan dat grafiekje weer teug naar omhoog gegaan is, ok, maar ik twijfel er toch aan. Iedereen had het er over dat de beurs te positief gereageerd heeft de laatste maanden, daar waar de economische vooruitzichten ronduit somber zijn. Ik blijf voorzichtig en koop nog niet bij.

lamberbee
Gast

Mijn Carmignac A’skes zijn van 18 naar 8% gegaan de laatste 2 weken. Even slikken en had beter mijn overweging van de helft te verkopen uitgevoerd. Maar we blijven er in zitten 🙂

Kleine Garnaal
Gast
Kleine Garnaal

Ik zou durven zeggen, een herhaling van vorig jaar, het wordt zomer, business draait wat minder en in september terug serieus klimmen.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be