About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

16
Reageer op dit artikel

avatar
5 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
jhnRobokathagiAnnAl Fonds Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Ann
Gast
Ann

Kunnen jullie dit fonds in de GOGI-lijst opnemen : LU0582532197 – Robeco Emerging Conservative Equities – B EUR (of de kapitalisatie-variant) ? Nu heb ik geen houvast. Alvast bedankt.

jhn
Gast
jhn

EM is te ver van mijn bed!
Heb het al eens geprobeerd, maar dat was geen succes.
Zoek het niet te ver!

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Soms is dat een zichzelf vervullende profetie.

Je kan tegenwoordig geen nieuwsbrief meer lezen of financiële website bezoeken of er is wel een fondsmanager die komt vertellen dat het hét moment is om in EM te beleggen. Het afgelopen half jaar was dat heel opvallend, wie allerlei financiële sites volgt zal dat wel bevestigen.

Je ziet dan ook een grotere instroom in die fondsen waardoor de koersen gaan oplopen. Wat op zich waarschijnlijk nog meer beleggers aantrekt en waardoor die koersen nog meer gaan stijgen.

Is er een echte opportuniteit of is dit het gevolg van wat er tegenwoordig gepromoot wordt?

Wild Fire
Gast
Wild Fire

Nog een mogelijke reden om (een deel van je vermogen) te investeren in Emerging Markets (EM), is dat 10-jarige Koers/Winstverhouding (de Shiller P/E of CAPE) van de EM nu slechts op 40% staat van de CAPE van de Amerikaanse beurs. Die is momenteel duur (CAPE van 25). Ik heb hier een grafiek die de verhouding tussen de waardering van beide beurzen weergeeft over de laatste 20 jaar. Daarop zie je dat de EM in 1997 op een dieptepunt van 30% staat tov de S&P. Vervolgens stijgt die Shiller P/E van de EM naar 140% (in 2007). Daar toont de grafiek… Lees verder »

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be