About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

25
Reageer op dit artikel

avatar
13 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
RobokatRickKoenSzpilmanubist Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Rick
Gast
Rick

wat denken jullie bij mijnkapitaal over BHP Billiton?

Koen
Gast
Koen

JPM Natural resources aangekocht in januari 2014 en denk niet dat ze sindsdien al uit het rood zijn geweest

Szpilman
Gast
Szpilman

Ik zit sinds een maand ook in BR World Mining, voor een klein bedrag weliswaar en staat nu al +11% (ingestapt aan 28,55). Het is wel bij uitstek mijn meest volatiele fonds.
Ik hecht niet zo veel geloof aan wat “experten” zeggen, ze hebben al meermaals bewezen dat ze er ook goed naast kunnen zitten.

ubist
Gast
ubist

Ondanks dat de koers naar beneden is gedonderd, is het toch niet allemaal kommer en kwel. Had ik in april 2001 (start vh fonds) 10.000€ belegd, had ik nu toch een mooie 32.000€ kunnen cashen.

Visbak
Gast
Visbak
Al Fonds (Marc Person)
Lid

Ik heb daarstraks geschreven dat het momentum gewijzigd is voor de Aziatische markten. Voor goud, goudfondsen, mijnfondsen en edele metalen noteer ik nog steeds een W.

Kevin Gardedieu
Gast
Kevin Gardedieu

Als ik vandaag even snel naar de grafieken kijk, zie ik wel dat de daling toch wat weg is. Het goudmijnfonds is zelfs al terug aan het stijgen. Misschien te vroeg voor conclusies en te weinig opgezocht voor structurele stappen te identificeren, maar misschien dat het wat gebeterd is.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

@Costaadje: Je kan dat fonds wel vinden bij Binckbank, maar dat betekent nog niet dat je het kan aankopen. Als je het opzoekt, krijg je een hele reeks foutcodes waar je niet veel mee aan kan.
Probeer dan maar eens op de knop Kopen te drukken: dan krijg je het bericht dat er enkel sluitingstransacties mogelijk zijn…
En als afsluiter: ik wou nu wel aan de Costa Adeje zitten.

costaadeje
Gast
costaadeje

Oke; bedankt voor de info.
Nochtans gemakkelijk terug te vinden bij binckbank (op de homepage, rubriek onder “uitloggen” is een zoekfunctie (Naam/code) waarin je de ISIN-code kan intikken).

costaadeje
Gast
costaadeje

Is de isin-code LU0208853274 van het JPMorgan Natural Resources (Acc)? Je kan het blijkbaar ook krijgen bij Rabobank? Klopt dit?

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Jouw Isincode klopt. Voor de Inc-versie zijn de laatste 4 cijfers 3514.

costaadeje
Gast
costaadeje

Gebruikte ISIN-code: LU0612318385
Die vul je bovenaan rechts in in een speciaal hiertoe voorziene rubriek.
Klopt mijn stelling dat Binckbank 12,50 euro aanrekent bij aankoop van een fonds (bedrag onder 2500 euro)? Keytrade rekent 8 euro aan zeker ongeveer? Bedoeling is om telkens kleine bedragen aan te kopen en geleidelijk aan op te bouwen wanneer ik een nieuw fonds koop..vandaar mijn vraag..

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Waarschijnlijk ben jij klant bij een ander Binckbank dan ik. Ofwel niet slim genoeg om het te vinden…
Keytrade: als ik me niet vergis is de transactiekost bij KT € 9,95 en… geen transactiekost bij uitstap.

costaadeje
Gast
costaadeje

Ik heb net de test gedaan bij binckbank en als je de ISIN-code van Blackrock Natural Resources ingeeft, dan kan je het blijkbaar toch kopen…Klopt het dat nu nu 12,50 euro betaalt bij aankoop/verkoop van om het even welk fonds bij Binckbank (bedrag van aankoop/verkoop van onder de 2500 euro)?
Wat verwacht u trouwens van de evolutie van de grondstoffen in 2014? Trekken grondstoffen (behalve goud dan) weer aan wanneer de economie beter gaat?

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Mag ik weten welke Isincode je gebruikt hebt ?
Zonder die fondsen te willen pushen: die JPM-fondsen ( Acc en Inc ) kan je terugvinden in de screenings per kwartaal. Je kan ze dus tegen mekaar afwegen.

costaadeje
Gast
costaadeje

Waar kun je het fonds “Blackrock Natural Resources” kopen? Binckbank? Keytrade?

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Kort en bondig: online, bij geen van beide.
Bij Keytrade heb ik wel JPMorgan Natural Resources gevonden: ik heb niet nagekeken of het beter is of gewoon een waardig alternatief.

Blackbelt
Gast
Blackbelt

Gewoon Keytrade bellen en de isin code bij de hand houden. Ze kopen dat wel voor jou.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be