About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

17
Reageer op dit artikel

avatar
6 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
RobokatWillyDegraeve veronAl Fondsjhn Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Willy
Gast
Willy

Robokat,
Betreffende het toemaatje. Ik vind een paar etf’s beschikbaar via de Duitse beurs gebaseerd op de “STOXX Europe 600 Basic Resources”. iShares STOXX Europe 600 Basic Resources UCITS ETF (DE) ISIN DE000A0F5UK5 te krijgen via Medirect en LYXOR ETF STOXX Europe 600 Basic Resources ISIN FR0010345389 via Binck, DeGiro, Deutsche Bank. Kunnen zij een alternatief zijn voor de Amerikaanse ETF?

Degraeve veron
Gast
Degraeve veron

Wat is de ISIN code van S&P Global Natural Resources Index. Bij Morningstar vind ik wel S&P Global Natural Resources maar dit is ook een fonds.

Ann
Gast
Ann

Beste,ik wil graag investeren 20.000€ ergens,wat is beste te doen volgens jullie? Dank u

jhn
Gast
jhn

spreiden is de boodschap … maar de belangrijkste spreiding is: tijd. spreiden in tijd. mijn persoonlijk verhaal: het duurt een (hele) tijd vooraleer je een basis hebt opgebouwd. je zal sowieso winst maken, maar ook verlies, hou rekening mee dat de winst een maand later allemaal weg kan zijn. dan moet je volhouden. verkoop wanneer het verlies meer als 10% is, en doe voort … hier vind je veel goede ideeën, veel succes. het ergste wat kan gebeuren is: je koopt ineens 20 fondsen van elke 1000 euro en de komende maanden doet zich een crash voor, BOENK! van uw… Lees verder »

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Mijn ervaring met heel wat klanten: men begint te sparen. De fondsen zakken gedurende een hele periode en dan maakt iemand zijn rekening op. Hij merkt dat hij/zij bijv met een verlies van 20% staat en ze stoppen met sparen. Op dat moment was het juist interessant om door te sparen.
De periode dat het daalt of laag staat, kan echter wel langer zijn dan jouw cashvoorraad om door te sparen.

Vowani
Gast

@Robokat: Bedankt voor deze oplijsting. Ook fijn dat je meteen de links meegaf naar de Morningstar-fiche van die fondsen. Dat is heel service-gericht naar je lezers toe.

Stein
Gast
Stein

Beste Robokat,

Vanuit de optiek USD is het volgende fonds misschien ook wel interessant?
Swiss & Global AM LUX JB EF Natural Resources-USD/B, ISIN : LU0303760135
Het is wel niet te vinden op Morningstar.BE

https://www.bourse.lu/instrument/uci/information?cdVal=119867&cdTypeVal=OPC

Vriendelijke groet en Zalige Kerst iedereen

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Beste Robokat, de meeste van die alternatieven in EUR zijn gewoon omgerekende varianten. Koop je het fonds in EUR dan zit je eigenlijk toch in USD.
Bij de instap kan het een voordeel zijn om rekening te houden met de pariteit van de EUR/USD. Bij de uitstap kan het in je voordeel of in je nadeel spelen.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be