About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

19 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
juluscesar
juluscesar
4 jaren geleden

Nadeel van wat je leest is dat de instapkans dan al vaak voorbij is.

Peter
Peter
4 jaren geleden

Interessant wat ouder artikel. Zit mij af te vragen of het verstandig zou zijn om een stuk te beleggen in iets als Robeco High Yield bonds, zie: http://www.morningstar.be/be/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=F00000M0TO

Denk dat je bijna zeker in deze tijden een meer dan goed rendement zal krijgen en doet wat beter dan de meeste andere gelijkaardige fondsen. Ook M* is positief over het team maar het blijven wel junk bonds natuurlijk en bovendien mogen ze ook in mortgage backed securities beleggen. Is dat niet een beetje beleggen in het soort fondsen dat in 2008 ten onder ging?

Peter
Peter
4 jaren geleden

Bedankt voor de info. Wat wel vreemd is dat ik zojuist zie dat in jan-februari toen de aandelenmarkten ivm China een correctie kregen, dit Robeco HY fonds (en andere) evenzeer naar beneden gingen. Ik dacht dat high yield bonds juist weinig tot zelfs inverte correlatie hadden met aandelen. Als ik kijk vanaf begin 2015 zie ik ook dat HY bonds eigenlijk vrij sterk de aandelenmarkt gevolgd hebben, dus omhoog tot in april vorig jaar, naar beneden in augustus cfr vorige correctie China. Is dit normaal?

Peter
Peter
4 jaren geleden

In artikel staat dat HY in crisis minder volatiel is dan aandelen. Wat echter correlatie betreft, zou je die niet eerder invers verwachten tussen aandelen en (high yield) bonds en waarom is dat blijkbaar niet het geval?

costaadeje
costaadeje
6 jaren geleden

Ik vroeg me af hoe je kan zien in welke soort obligaties het fonds “JPMorgan Investment Funds – Global Income A (div) – EUR” belegt? Gaat het hier om risicovolle obligaties (HY-obligaties, obligaties met BBB-rating?)
Als het gaat om risicovolle obligaties, is het dan nog zinvol om dit fonds aan te kopen?
Graag jullie mening…

Montauriol
9 jaren geleden

kan je daar iets mee aanvatten evita ?
https://fundlab.credit-suisse.com/index.cfm?nav=fund_detail&id=LU0110060430
je moet belgie kiezen en confirm

evita
evita
9 jaren geleden
Antwoord aan  Montauriol

Bedankt !

evita
evita
9 jaren geleden

Robokat, welk is de ISIN-code van dat Fidelity Funds European High Yield Fund ?

evita
evita
9 jaren geleden

OK, bedankt !

Andi73
Andi73
9 jaren geleden

Hoi,

Bij deze: Petercam L Bonds Higher Yield, staat bijvoorbeeld geen looptijd of duration, wat moet je daar dan uit afleiden?
En er zijn 110 posities in obligaties, is dat dan nog voldoende, want dit is dan toch een pak minder dan de 433 posities aangehaald in het eerste voorbeeld hé?

Andi73
Andi73
9 jaren geleden

Ok, dank je voor de verduidelijking.

Montauriol
9 jaren geleden

En wat gebeurt er met de koersen bij een hyperinflatie ? Sterke daling ?
Ik blijf daar voorlopig toch vanaf.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

19
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x