About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

11
Reageer op dit artikel

avatar
4 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
BobjuluscesarpeterdedonderMr. VAl Fonds Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Mr. V
Gast
Mr. V

Wat vind je zo bijzonder aan Capital Group? Heb al hun fondsen effe bekeken op M* en niks wat mij bijzonder opvalt. Kan je enkele isins geven van hun mixfondsen die je interessant vindt?

Dat “mixfonds” wat je vermeldt lijkt mij gewoon een oblifonds te zijn dat zich bovendien beperkt tot EM. Dacht dat jullie zoiets zelfs niet in overweging namen. Zo’n fonds heeft niet veel uitwijkmogelijkheden.

peterdedonder
Gast
peterdedonder

AlFonds zei: “ik ga deze fondsen eerst eens door mijn screeningsysteem draaien en er dan uitgebreid op terugkomen.” Het antwoord op je vraag, Mr. V, komt er dus wellicht aan. 🙂

Bob
Gast
Bob

Robokat … Bedankt voor je snelle reactie

Heb ik je dus goed begrepen , beste ‘ raadgever ‘als ik nu schrijf :

Alle fondsen ( al of niet door de falende bank uitgegeven ) en al hun beleggingsverzekeringen TAK21 en hun Pensioenspaarfonds zijn dus niet op de balans bij de bank in faling en blijven dus 100 % van de bankclient.

juluscesar
Gast
juluscesar

Opgelet Bob: gestructureerde fondsen (meestal met een afloop datum dus NIET. Dit zijn eigenlijk obligaties=leningen die je aan de bank (of een onderstructuur ervan) verleent en bij faling in rook op gaan. Zie ook antwoord robo (Bail-in regeling). Je moet nu ook niet in paniek schieten en hals over kop deze gestructureerde producten(zoals jouw ing magnet) gaan verkopen; zou kunnen dat er een pak kosten aan hangt. In jouw geval staat deze note aan ongeveer 105 %. Het zal zo zijn als je hem op het einde van de maand verkoopt zonder brexit problemen je zult kunnen uitstappen en ongeveer… Lees verder »

Bob
Gast
Bob

Beste Juluscesar
Bedankt voor je reactie die veel duiding geeft over zo een complex product. Ik zal het ter harte nemen !
Bob

Bob
Gast
Bob

Ik ben verontrust door het gebeuren met de OPTIMA Bank Dit staat nu op de site : Robokat 5 juni 2015 at 08:46 Fondsen maken nooit deel uit van de balans van de bank en jij blijft altijd eigenaar van fondsen, wat er ook met de bank gebeurt. En de fondsen worden bovendien nog eens bij een onafhankelijk bewaarbedrijf ondergebracht als extra zekerheid. MIJN VRAAG 18 juni van Bob ivm FALING van een bank. Aan Robokat betreft : veiligheid van mijn fondsen Is bv het KBC Pricos Pensioenfonds ook een fonds dat niet op de KBC balans staat en dat… Lees verder »

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Pensioenspaarfondsen zijn fondsen dus …

Structured notes zijn gestructureerde producten en geen fondsen. Meer nog, wegens de bail-in regeling, kunnen ze in aanmerking komen om de bank in moeilijkheden te redden van een faling. Met gedeeltelijk of volledig verlies van het kapitaal tot gevolg.

Kurt
Gast
Kurt

LU0552385535 Ms Global opportunity

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be