About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

6
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
RonnyFrank DaemsRobokatAl Fonds Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Ronny
Gast
Ronny

Heel interessant en meerwaarde zou zijn, indien aan deze screenings de bovenstaande grafiekjes van voortschrijdend rendement kan gekoppeld worden. Ik vrees dat dit a) of heel veel werk is of b) voer voor excel-specialisten. Met 1 klik op bvb. een icoontje zou men dan de prestaties van een fonds de afgelopen jaren kunnen zien.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Wanneer komen de verkopers met een fonds aandraven ? Als ze kunnen uitpakken met een schitterend resultaat. Vermits maar weinig gegevens betrouwbaar zijn, kunnen de meeste beleggers onmogelijk een degelijk oordeel vellen en zijn ze alzo overgeleverd aan verkoopspraatjes, gelardeerd met sterren of kronen. Oogverblinding… In mijn screening komen ze allemaal met de billen bloot: dit fonds levert over 5-jarige periodes gemiddeld slechts een pover resultaat van 3,44% per jaar. Bovendien steven je zelfs na 5 jaar nog steeds in meer dan 10% van de gevallen af op een behoorlijk verlies. Dat het fonds momenteel in overdrive zit en geen… Lees verder »

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be