About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

8
Reageer op dit artikel

avatar
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
WolfMr. VRobokatlambertoambertreeleaves Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Wolf
Gast
Wolf

Het is eingelijk heel simpel, Carmignac patrimoine heeft een stukje van zijn glans verloren. een getuige daarvan is de downgrade bij morningstar van Silver naar Bronze enige tijd geleden met als voornaamste reden dat er verschillende, als belangrijk beschouwde beheerders vertrokken zijn. Ze geven overigens ook zelf toe (note, halfjaar geleden ) dat ze een strategische fout hebben gemaakt vorige zomer, herinner u het china debacle. De dalende trend werd ingezet kort na de all time high in april toen noteerde het nog aan meer dan 715 EUR, dankzij een agressieve aandelenstrategie. Vervolgens is het zwaar onderuit gegaan in augustus.… Lees verder »

Mr. V
Gast
Mr. V

Als jullie CP zo goed vinden, waarom niet eens kijken naar volgende 2 fondsen:

1. LU0118259232
2. LU0165130088

Betere return op 3 en 5 jaar, hetzelfde op 10 jaar en nog minder volatiliteit (NIW is een streep).

Vraag mij alleen af als de Fed de rente zou verhogen of die fondsen er zouden onder leiden alhoewel ze zich toespitsen op Europa.

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Ja, dat zijn obligatiefondsen. Vroeger was het leven voor de defensieve belegger gemakkelijk en kon je met weinig risico een mooi rendement halen. Maar die tijd is voorbij en de laatste druppels rendement zijn stilaan uit obligaties geperst.

Eén ding is dus zeker: de rendementen uit het verleden zijn voor obligatiefondsen absoluut geen indicator meer voor de toekomst. We laten pure obligatiefondsen daarom links liggen en mikken op flexibele fondsen zonder veel beperkingen qua strategie.

Mr. V
Gast
Mr. V

Wat maakt BGF Euro Bond (LU0050372472) minder dan Rouvier Patrimoine. Beide worden actief beheerd en die eerste krijgt een gold rating van M*. Dat zegt niet alles natuurlijk, maar waarom zou dat fonds persé minder zijn dan Rouvier? Het presteert in ieder geval beter, ook dit jaar overigens. Waar halen die nog rendement uit?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Een obligatiefonds moet in obligaties beleggen. Een flexibel fonds kan in andere assets beleggen zoals aandelen, cash, grondstoffen enz.

Rouvier streeft een heel lage volatiliteit na en houdt het percentage aandelen vrij laag. Maar het heeft dus meer flexibiliteit dan een obligatiefonds.

Mr. V
Gast
Mr. V

Maar als obligaties niks meer opbrengen, hoe slaagt dat BGF euro bonds fonds erin van YTD toch +3% te staan? Waar halen die inkomsten uit?

Is het ook niet dat als mensen uit aandelen vluchten, zoals nu misschien, dat dan obligaties toch stijgen in waarde? Denk ook niet dat hetgeen de Fed zal doen enig gevolg heeft voor euro bonds.

lamberto
Gast
lamberto

Blijkbaar niet veel animo rondom dit onderwerp.

Een dikke jaar geleden had ik enkel op Carmignac Patrimoine nog 8% per jaar over een periode van 6 jaren. Tot de daling intrad en op dit moment nog maar 3,5% over blijft. Ben tot nu toe blijven zitten maar kijk al een tijdje uit om CP iets af te bouwen aangezien het een te groot deel uitmaakt van de volledige portefuille.

Misschien is het inderdaad echt tijd om CP wat af te bouwen en tevreden te zijn met 3,5% per jaar. Volledig van de hand doen doe ik toch nog niet.

ambertreeleaves
Gast

Op basis van de historische prestaties van het fonds is het een “goede huisvader” fonds dat op lange termijn returns nastreeft. Het slaagde er in het verleden ook in om de papieren verliezen (je hebt alleen verlies als je verkoopt) te beperken. Gat dit blijven duren? Misschien. Misschien ook niet. Dat weten we binnen 10 jaar. Mijn horison is trouwens 40 jaar. Om nu op korte termijn te gaan beslissen het fonds buiten te gooien, dat ljikt me kort door de bocht. Al denk ik wel dat vele mensen zich miskijken aan de 7pct per jaar de afgelopen 10 jaar.… Lees verder »

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be