About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

22
Reageer op dit artikel

avatar
5 Comment threads
17 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
RobokatJohanobelixAl Fondshkds Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Johan
Gast
Johan

Ben paar weken geleden naar een infoavond van de finotheker geweest en die passen een gelijkaardige strategie toe met uit en instappen. Omdat ze dat voor iedereen samen doen, zouden de kosten beperkt zijn.
Ik heb een afspraak om de details te vernemen.
Ze selecteren hun fondsen wel op een gelijkaardige manier als jullie rekenwijze (hetgeen me verraste omdat ik dat hier voor het eerst gezien heb)
Je vindt op het internet weinig info over hun belegginsproduct (hier ook niet 🙁 ) wat me dan weer minder positief lijkt.
Groeten!

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Finotheker is een verzekeringsmakelaar en mag dus in principe geen fondsen verkopen. De kans is dus groot dat men je een tak23 verzekering zal proberen aan de man te brengen.

Via de menu’s kan je snel onze artikels over tak23 vinden, waar onze menig heel duidelijk is.

jef
Gast
jef

Aan al Fonds
het was maar een reactie op de bedenking dat bepaalde fondsen beter zouden verdwijnen ( en dit was natuurlijk ook een achterafredenering); ik was daar niet mee akkoord vandaar de uitgebreide motivering ;
groetjes
jef

Desmarets Jef
Gast
Desmarets Jef

beste ik kan zeker niet akkoord gaan met het besluit van Al fonds die stelt dat fondsbeheerders dergelijke fondsen moeten weren. Ik meen dat het mislukken van die fondsen enkel bewijst dat het principe van “buy en hold” mislukt is . Ik heb het fonds dat in Japan belegt ( lu 0248317363) opnieuw onder de loepe genomen en benaderd met een beleggingstactiek waarbij wordt uitgestapt op een topkoers -10% en ingestapt op een bodemkoers +10% en dan is een belegging van 10 delen in dat fonds geevolueerd van een waarde van 1160 in 2006 tot een waarde na laatste uitstap… Lees verder »

Rudi
Gast
Rudi

en zou je dat ook verwachten van JAPAN , toch nog bij vele fondsbeheerders positief beoordeeld
o.a. : Aberdeen Global Japanese Equity LU0011963674
Heeft al serieus wat gas teruggenomen …..

jean claude
Gast
jean claude

@ Rudi
Volledig mee eens maar de Japaanse economie moogt u niet onderschatten en zo maar afschrijven !
De Japaanse aandelen hebben hun plaats in alle goed gespreide portefeuille .
Mischien is het onze economie die tegenover de japaanse economie overschat is en dat een strenge korrektie vroeg of laat komt . Wie weet ?

jempi
Gast
jempi

Gelezen en ik ben wakker geworden! Maar of de fondsbeheerders wakker zijn? Zullen ook wel met hun handen in hun haar zitten!

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be