About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

14
Reageer op dit artikel

avatar
5 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
DVDAl FondsRobokatomegaDolfijn Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
DVD
Gast

Na enig opzoekwerk blijkt dat Triodos Microfinance Fund R Acc kan aangekocht worden bij Keytrade Bank Luxembourg, weliswaar voor minstens 10.000 euro. Ze zorgen ook voor de aangifte van de beurstax bij de Belgische fiscus.

omega
Gast
omega

Wat vinden jullie van Triodos Sustainable Mixed R Inc.. is een mixfonds van hen.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Dit fonds zit al maanden in de screening, maar misschien in Kap-versie.

Sam
Gast
Sam

Hartelijk dank voor alle verhelderende informatie die jullie op deze website delen. Er lijkt iets niet te kloppen. Aandelen kan men kopen en verkopen op vrijwel alle aandelenmarkten ter wereld. Vastgoed kan men zowel in België als in het buitenland gaan kopen, maar voor fondsen zou de belegger zich moeten beperken tot wat in België wordt aangeboden? Druist dit niet in tegen het vrij verkeer van kapitaal (http://www.europarl.europa.eu/aboutparliament/nl/displayFtu.html?ftuId=FTU_3.1.6.html)? Naast de fondsen van Triodos Bank waar het artikel naar verwijst, is er ook een Microkredietfonds van ASN Bank (https://www.asnbank.nl/particulier/beleggen/beleggingsfondsen/asnnovib-microkredietfonds.html). In België is Triodos Bank bij de beste van de klas (http://bankwijzer.be/nl/bankwijzer/home/… Lees verder »

juluscesar
Gast
juluscesar

Het asn milieu en waterfonds kan je als beursgenoteerd fonds vrij kopen in Belgie op de NL beurs. Het keert een erg klein dividend uit dat dubbel wordt belast (in NL en BE)

nonothing
Gast
nonothing

Lijkt mij een hele gevaarlijke belegging.
– 6% (too good to be true)
– geen correlatie met wereldwijde beurzen (met wat dan wel?)
– geen beursgenoteerde effecten (hoe bepaal je dan de reele NAV van dit fonds?)
– koersverloop is bijna lineair (heb ik lang geleden ook eens bij een paar hedge fondsen gezien en dat bleken achteraf ALLEMAAL ponzi-scheme toestanden te zijn
Misschien niet zo slecht van de Belgische overheid om de “gewone stervelingen” hiertegen te beschermen.

jules Ceasar
Gast
jules Ceasar

Misschien zie je hier wel spoken die er niet zijn. Het gaat immers om mini leningen aan kleine particuliere ondernemingen in ontwikkelingslanden. Die medemensen daar moeten normaal een veelvoud van de intrest betalen die jij krijgt…. Jij stelt kapitaal ter beschikking en zij gebruiken het om hun ondernminske op te bouwen. Vooraf wordt er goed bekeken of die onderneming levensvatbaar is en bijdrage is tot de gemeenschap. Robo opnieuw erg bedankt om ook eens dit blikje open te trekken. Tja je vraagt je meer en meer af voor wie de FSMA eigenlijk werkt. Ter aanvulling voor de durvende zoekers; ook… Lees verder »

nonothing
Gast
nonothing

Misschien zie ik inderdaad spoken maar het kan nooit geen kwaad om een beetje kritisch te blijven, óók op deze website.
Tot nu toe heb ik immers nog geen enkel antwoord gekregen op de vragen die ik hierboven stelde (trouwens: hoe waardeer je dan zo’n “onderneminske”?).

Dolfijn
Gast
Dolfijn

Wat die waardering betreft.. het GIMV investeert als holding ook in niet-beursgenoteerde start-ups.. ik weet niet waarom dat een probleem moet zijn maar weet eigenlijk ook niet hoe de waardering van die start-up bedrijfjes bepaald wordt.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be