About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

10
Reageer op dit artikel

avatar
4 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Al Fondsmr. vNataliephil2Robokat Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
mr. v
Gast
mr. v

Dit artikel is vermoedelijk door de meesten vergeten maar had het destijd gebookmarkt. Vooral de US varianten zijn mss wel iets. Wat vinden jullie van de US Performance IE00BQQPSW85 die mij wel interessant lijkt.

Als je goed kijkt op M* zie je dat die vooral de mix van 50% MSCI World en 50% US barclays aggregate bonds probeert te verslaan wat op zich een mix is die bijna geen enkel mixfonds verslaat. Soms slaagt die daarin maar op LT ligt die eronder.

Daarom ook: zijn er ETFs of fondsen die die 50/50 mix nog beter volgen of op LT zelfs verslaan?

Natalie
Gast
Natalie

Hoe betrouwbaar, solvabel is Legg Mason. Ik overweeg in hun Global Equity Growth and Income Fund (IE00B521MT84) te stappen wat als equity fonds best goed presteert maar had nog nooit van dit huis gehoord eerlijk gezegd. Enig idee vanwaar dat fonds beheerd wordt, hoe veilig die zijn bij een eventuele bankencrisis (exposure met grootbanken), etc..?

phil2
Gast
phil2

Wat te denken over volgend fonds als kandidaat-flexer-fonds : CPR Invest Silver Age ( LU1103786700) ?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Als je fondsen wil aanbrengen, dan kan je best zelf eerst even de oprichtingsdatum controleren. In dit geval is dat 29/08/2014.

Fondsen die niet minstens 8 jaar oud zijn, hebben onvoldoende historiek om in aanmerking te komen. Het heeft dus weinig zin om dergelijke jonge fondsen te presenteren.

phil2
Gast
phil2

Het artikel waarin ik over dit fonds gelezen heb, meldt dat dit fonds opgericht werd in 2009.
In het artikel was geen sprake van een ISIN-code, daarvoor ben ik gaan zien op M*. Misschien dat het fonds met die ISIN-code een jongere variant is… Inderdaad, na een nieuw bezoek aan M*, heb ik in de kleine lettertjes kunnen lezen dat de rendementsgegevens gebaseerd zijn op de prestaties van het fonds “CPR Silver Age P” met als ISIN-code FR0010836163, dat inderdaad opgericht is in 2009.

jempi25
Gast
jempi25

De USD versies hebben NOGO en de EUR Allow in de screenings. Dit omdat de Dollar duur is tov van de Euro? Redelijk resultaten toch! Maar de volatiliteit zoals jullie melden! IE00BQQPS958 veel obligaties 0.87 % verlies op 1 dag IE00BQQPSJ58 ongeveer 50/50 en 1.71% verlies op 1 dag IE00BQQPSR33 35% obli en 60% aand en 2.25 % verlies op 1 dag Wat is nu goed in deze tijd obli’s of aandelen die het fonds dirigeren? Zit nu in de fase om te bekijken om verder te gaan in kopen > want gisteren nog bevestigd ( Dhoore ) banken gaan… Lees verder »

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be