About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

37
Reageer op dit artikel

avatar
12 Comment threads
25 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
RobokatNatalieHagiMeDirectJethro Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Hagi
Gast
Hagi

Sinds de soft close bijna -10%, iemand een verklaring?

Natalie
Gast
Natalie

10% lijkt wat overdreven (waar haal je dat) maar dit fonds is inderdaad sinds begin juni meer dan 5% gedaald zie ik, wat voor dit fonds wel heel veel is.

Hebben jullie van MK contact met Nordea en kan je hen misschien om een uitleg vragen?
Alvast bedankt.

MeDirect
Gast
MeDirect

Er is deze ochtend een misverstand geweest over het Nordea fonds bij mijn backoffice collega’s. Maar ik kan u verzekeren dat het fonds beschikbaar is en deel uitmaakt van de Mixer Model Portefeuille. Alle orders worden uitgevoerd. Het fonds zal ten laatste binnen 1 uur terug normaal getoond worden. Mijn excuses voor het ongemak.

Jethro
Gast
Jethro

Ik merk dat Nordea geschrapt is bij de Mixer portefeuille van MaDirect.
Apart aankopen is ook geen optie meer.
Weet iemand iets meer ?
Toch een hard close ?

Peter
Gast
Peter

Als ik het goed begrijp stelt dit fond een rendement van 4% voorop.. als ik echter op M* kijk op vandaag staat dit fonds over 3 en 5 jaar 6-7% geannualiseerd.. wil dat zeggen dat je tussen nu en een jaar eerder 4 of 6% return mag verwachten?

Zan
Gast
Zan

In het artikel over soft close van Nordea Stable Return staat er dat soms geldt: De bank geeft immers de identiteit van kleine beleggers niet door en de bank treedt zelf op als “bestaande belegger”.

Geldt in dit geval nog steeds dat , bij een dreigend faillissement van die bank, ikzelf en niet de bank de eigenaar van die effecten ben, en dat ik die effecten dus niet kwijtraak?

Al Fonds (Marc Person)
Lid

De eenheden van de fondsen komen nooit op de balans (boekhouding) van de bank en gaan alzo niet mee in het faillissement.

juluscesar
Gast
juluscesar

De laatste keer dat we een discussie(dacht zelfs nog op het andere forum) hadden over een ‘zacht sluiten’ van een fondsen kreeg ik zelf ook het gevoel dat het nu of nooit was om in die fondsen te stappen want men ging in dit geval een soort ‘herverdelende’ (instap)kost gaan vragen. Dus vlug nog wat ingestapt in een azie en emerging fonds. Bleek nu juist dat dit zo een beetje de start was van het wegkwijnen van de opkomende fondsen….Tja je zit dan men een sector fonds dat je eigenlijk zou moeten verkopen maar je doet het niet want ooit… Lees verder »

kulderzipken
Gast
kulderzipken

Wat baat een soft close van het ene fonds om het tegen zichzelf te beschermen, als dezelfde beheerders met dezelfde inzichten en dezelfde strategieën een nieuw fonds oprichten. Lijkt me eigenlijk net hetzelfde alsof er één groot fonds was. Zelfde beperkingen en problemen bij het uitvoeren van hun beleggingsstrategie.
Wat mis ik?

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Toch niet helemaal. Als een groep een portefeuille heeft met allemaal obligaties met een rente van 5% dan blijf je daar 5% rente krijgen. Ga je nu obligaties bijkopen met een lagere rente, dan daalt uiteraard de gemiddelde rente. De nieuwe instappers profiteren van de oude obligaties met hogere rente die al in de pot zaten. Sluit men nu die bestaande portefeuille dan blijven de bestaande klanten 5% krijgen. De nieuwe krijgen uiteraard de lagere rente. Die 5% is maar een voorbeeld om het uit te leggen. In Tak21 heb je dat ook regelmatig gezien: men sluit af en begint… Lees verder »

Kulderzipken
Gast
Kulderzipken

Ok. Ik begrijp je punt voor obligaties. Maar als je te groot bent om je strategie uit te voeren (maw na analyse blijken er te weinig interessante aankoopmogelijkheden te zijn of is er te weinig volume in de aankoopmogelijkheden die je ziet.) dan moet je toch ooit kiezen met welk fonds je de beste aankopen gaat doen als de analyse waar je van uit gaat (zelfde beleggingsteam en manager) voor beide fondsen gelijk is. (zelfde beleggingsteam, – strategie en manager.) Wij niet kunnen weten of ze één fonds effectief zullen bevoordelen of dat ze het eerlijk verdelen, maar ik denk… Lees verder »

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Ik ben eens gaan terugbladeren in mijn archieven: de laatste maal dat dit fonds een ALLOW kreeg van GOGI was in februari 2016. Sindsdien allemaal NOGO ! Leg de nodige voorzichtigheid aan de dag om geen teleurstellingen op te lopen.

Raoul
Gast
Raoul

Daarom nogmaals dank aan alle vrijwilligers van MijnKapitaal voor hun inzet en de tijd die ze hieraan spenderen.

Natalie
Gast
Natalie

Waarom schrijf je dat het belangrijk is om niet te lang te wachten met een eerste positie in te nemen? Ik las ergens dat ze misschien op 1 oktober een hard close zullen doorvoeren.. dan kan er toch zowiezo geen geld meer bij, ook niet van diegene die reeds geinvesteerd zijn in dat fonds?

eric
Gast
eric

Beste Robokat, onlangs zag ik bij een bank een product dat een beetje gelijkt op jullie mixerfonds, namelijk het Select Global TPF Flexible fonds. Het fonds bestaat voor gelijke delen uit 6 onderliggende fondsen, zijnde Carmignac Patrimoine, Nordea Stable Return, First eagle Amundi, Flossbach Multiple Opp, BNY Newton GRR en tot slot BL Global Flexible. Na enig rekenwerk blijkt dat deze combinatie in het verleden puike rendementen opleverde. Ik geef enkele voorbeelden : in 2011 : 2,2 %, 2012 : 6,9 %, 2013 : 4,5 %, 2014 : 11,2 %, 2015 : 3,7% en in 2016 : 5,1%. Vooral het… Lees verder »

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Ik kan je nog een reeks dakfondsen opnoemen die allemaal op onze Mixer lijken. Private Invest Best Manager (zie de challengers) en ook Vector Top Mangers Mixed om er zo uit mijn hoofd twee te noemen. Waarom halen die mindere resultaten dan onze Mixer ? Omdat je geen eieren kunt eten zonder schalen te breken. Ik wil zeggen: die beheerders rekenen elk jaar ongeveer 1% beheerskosten om al die fondsen samen aan jou te verkopen. Ze zijn niet allemaal zo gek om alles gratis te doen zoals de mensen van MijnKapitaal die dan nog een broker gevonden hebben om het… Lees verder »

Kurt
Gast
Kurt

De job van je leven… wordt dakfondsmanager, je leest mijn kapitaal en copypaste wat fondsen, waarschijnlijk wordt je er nog dik voor betaald ook.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

De grootbanken leven daar van.
Of je puzzelt enkele trackers bij mekaar (zie de lazy portfolio) en je laat je daar dik voor betalen. Daar kan ik ook voorbeelden van noemen ==> lees de infofiches.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be