About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

23
Reageer op dit artikel

avatar
6 Comment threads
17 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
LucRobokat (Carl De Ridder)NatalieMeDirectJens Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Natalie
Gast
Natalie

Met de strategie van NSR is blijkbaar iets foutgelopen het afgelopen jaar want staat nu behoorlijk onder zijn gemiddelde, ie. latest Y1 1,80% tov AV1L120 van 7%.

Luc
Gast
Luc

Is beleggen geen langetermijngebeuren?

Jens
Gast
Jens

Ik bedoel, mijn aankooporder was voor een bedrag kleiner dan €500 (dus geen ‘grote order’). Minimumaankoop zou volgens de website van MeDirect €100 zijn. Heb om uitleg gevraagd.

MeDirect
Gast
MeDirect

Beste Jens, ik heb dit alvast nagevraagd en het Nordea Stable Return fonds kan zeker aangekocht worden vanaf 100 EUR. Maar, gisteren was er eventjes een probleem met de connectiviteit met onze broker. Waarschijnlijk heeft dit uw foutmelding gegeven. Gelieve contact op te nemen met ons Client Service Center om te kijken of uw order uiteindelijk doorgegeven is of niet.

Jens
Gast
Jens

Zonet een kooporder proberen doorgeven voor Nordea Stable Return via MeDirect (eerste positie), maar dat bleek toch niet mogelijk. Bedrag < €500.

wickedwillie
Gast

Hebben jullie hier meer nieuws over? Ik dacht dat ik deze week ergens een artikel gelezen had met de melding dat nieuwe intekeningen/aankopen niet meer mogelijk worden door het succes van het fonds?

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Er is daarover al gecommuniceerd: als ik me niet vergis, was die soft-closer enkel bedoeld voor institutionelen.
Particulieren kunnen nog steeds aankopen. Tenzij jij een order van meer dan 1 miljoen euro wil plaatsen…

Mr. V
Gast
Mr. V

Waar heb je gelezen dat particulieren nog steeds kunnen aankopen en tot welk bedrag. Kan je iets meer uitleg geven. Op nordea.lu is sprake van een soft close sinds 7 september. Alvast bedankt.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Mijn collega Robokat heeft naar aanleiding van een eerdere vraag contact opgenomen met Keytrade Bank en op 7 september medegedeeld dat dit fonds nog steeds daar verkrijgbaar is. Je kan die mededeling vinden als commentaar op het artikel “de samenstelling van het mixerfonds”.
Zoals steeds waren wij er weer snel bij.

Mr. V
Gast
Mr. V

Een ander fonds met een vrij strakke curve is LU0546912899. Het is een hedged variant die goed presteert vind ik. Ook opmerkelijk is dat deze variant YTD beter doet dan zijn reguliere klasse. Bekijk het eens op Morningstar. Ik geef de distributie omdat het rendement quasi identiek is aan de kapitalisatie zonder 1,32% tax indien je ooit wil uitstappen. Wat vinden jullie van dit fonds?

Koen
Gast
Koen

Alweer erg duidelijk, Robokat. Ter aanvulling: voor Rouvier Patrimoine (bij mij nog niet toegevoegd, gezien bij MD niet in kleine hoeveelheden verkrijgbaar) kan dezelfde redenering worden gevolgd, toch?

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be