About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

17
Reageer op dit artikel

avatar
9 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
jempiRobokatLe EffRonaldGeert Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
jempi
Gast
jempi

Dus eigenlijk beter nu een hedge fonds bijkopen van First Eagle,Blackrock enz ??
Kenne jullie de isin nummers
De dollar is toch aan het zakken tov de € of is dit nu niet aan de orde?

Ronald
Gast
Ronald

Daarom denk ik dat een positie aanhouden in goud helemaal niet slecht is…spaargeld brengt immers niks meer op en de waarde word steeds verder uitgehold

Le Eff
Gast
Le Eff

De Bel20 steeg ook dik 13% sinds 1/1. Dit zijn toch niet allemaal export bedrijven? Toch is koersgroei parallel met USD/EUR groei…

Geert
Gast
Geert

Het is wel duidelijk dat de mixerfondsen geselecteerd zijn voor een buy and hold strategie. Door hun spreiding (sectoren, landen etc) kunnen ze veel bruuske wijzigingen aan, behalve eventueel dit muntrisico???
Zou het dus zo maar kunnen dat je tegen de stoploss drempel valt alleen door de prestaties van de munten? Je ziet immers niet hoeveel % effect van de fondsbeheerder dan wel van de muntwijziging komt. Zou je bij het doorbreken van de SL dan wel moeten reageren? En waar zou je dan wel in beleggen?

Tiziano
Gast
Tiziano

Goed artikel bedankt!

Blackbelt
Gast
Blackbelt

Spelen op munten is hetzelfde als de markt of sectoren timen.

Als je in fondsen belegt ga je er van uit dat de beheerder dat beter kan dan jezelf.
Ik lig er niet wakker van. Als ik mijn portefeuille door de x-Ray haal, dan zou ca 35-40% in dollar zitten.

Naar Brazilië zou ik nog niet te rap overstappen. De economische situatie is echt een ramp, en weinig mensen die verbetering zien.
Die munt kan nog wel wat klappen krijgen.

juluscesar
Gast
juluscesar

Opnieuw erg bedankt om op de valuta oorlog in te gaan. Blijft natuurlijk altijd het gezichtspunt (hier usd/euro) dat belangrijk is. Zet op morningstrar eens de grafiek van bv Ethna op usd….of speel eens Zwitser 😉 Spijtig dat er geen universele munt is (nou ja buiten Bitcoin) of zouden de goldbugs toch een beetje gelijk hebben dat we het moeten relatief afzetten tov de waarde van dit edelmetaal ? Meteen nog een reden om meerdere verschillende mix fondsen te nemen met elk hun inhoud (bv ook edelmetaal, …) en strategie(Bv intern hedgen en shorten). De meester in het timen is… Lees verder »

Wita
Gast
Wita

Bedankt AL Fonds voor je verhelderende uitleg. Een vraag aan jou en de lezers van MK : Deze week plan ik in te stappen in 4 defensieve en 4 dynamische fondsen uit de mixer, telkens aan 5.000 euro per fonds. Defensief : Carmignac Patrimoine Ethna Active Concept Kaldemorgen Invesco Balanced Risk Allocation Dynamisch : Deutsche Invest Multi Opportunities Flossbach vS Multi Opportunities BlackRock Global Funds-Global Allocation First Eagle Amundi International Kan het, mij baserend op jouw artikel, momenteel interessanter zijn om bijvb, Carmignac en Flossbach aan te kopen aan 8.000 euro elk, en de andere fondsen aan 4.000 elk, om… Lees verder »

Jhn
Gast
Jhn

Ik zou het in schijven doen van 1000 euro, elke maand een paar fondsen bijkopen in schijven 1000 euro.
Normaal zou het niet moeten, maar als beginner doe je het volgens mij beter wel.
Veel succes

Ronald
Gast
Ronald

Ik steek er wat van alles in…hedged, non hedged…euro, nok, usd, zeker ook wat goud en ontroerend goed…alles goed mixen..resultaat zal altijd redelijk zijn op middelange termijn, welke kant we ook uitgaan. En….je moet er niet van wakker liggen:)

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be