About the author

Related Articles

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
Natalie
Gast
Natalie

Vandaag De Tijd: “Een stijgende vraag naar Duitse staatsobligaties zet overal in de eurozone de langetermijnrente onder druk.”

Dat begrijp ik niet. Als er meer vraag is zou je denken dat de prijs stijgt?
En gezien de lage ECB rente dacht ik dat een lange duration momenteel geen kwaad kon?
Eigenlijk begrijp ik niet goed wat nu juist positieve en negatieve invloed heeft op LT oblis.

Al Fonds
Gast
Al Fonds

Je bekijkt de situatie langs de foutieve kant.
Als er veel vraag komt naar Duitse Staatsobligaties (=schuldpapier) dan betekent dat toch dat veel mensen geld willen geven aan Duitsland. Als die genoeg of teveel krijgen, willen ze er minder (intrest) aan geven.
Hopelijk nu duidelijk?

Eddy
Gast
Eddy

Wat is er aan de hand met “Invesco Balanced-Risk Allocation Fund A”?
Sinds april 2015 al ca -10%!?

juluscesar
Gast
juluscesar

het kan verkeren: de laatste 6 maanden +16%

Tiziano
Gast
Tiziano

Paul dhoore zei net op vtm dat Door de rentestijging de beurs nu gedaald is en dat hij nu stabiliteit verwacht.. laat het ons hopen mijn portefeuille staat op -5,5%

jean claude
Gast
jean claude

Onze portefeuille staat nog sterk positief tegenover begin van deze jaar ! Na zo een flinke stijging en de goede uitslagen van verleden jaar weet iedereen , dat er iets , niet prettig , waarschijnlijk gaat gebeuren . Nochtans zijn wij zijn nog ver van wat men een korrektie kan noemen en mogen wij zeker en vast nog niet van krisis spreken ! Wij beleven normale schommelingen voor de huidige politieke en economisch toestand . Volgens mij gaan die schommelingen en een dalend trend de volgende weken (of maanden) blijven duren en mischien wel nog 2 jaren in het geval… Lees verder »

Jens
Gast
Jens

Zowel aandelen als obligaties de dieperik in. Effect van Europese QE in geen tijd volledig uitgewist. Een interessante test voor de Mixer.

Kevin
Gast
Kevin

Zeer interessant artikel, ik denk dat mede met mij heel wat beleggers in mixfondsen met deze vraag zitten.

Het doet me ergens plezier om te lezen dat het ‘maar’ 8% kan dalen. Maar de sneeuwbal die daarna volgt baart mij dan weer zorgen?

Ik wil jullie even bedanken voor deze prachtige site en duidelijke informatie!

Vowani
Gast

Heel goede analyse! Het zou nuttig zijn om voor de fondsen uit het Mixerfonds maandelijks (of om de 3 maanden) een tabel te publiceren met hun asset allocatie. Dit bovenop de updates van de rendementen die jullie er regelmatig van updaten. Zouden jullie dat willen doen? (Ik weet dat het ook kan bij Morningstar, maar ik vermoed dat niet al jullie lezers die tools al machtig zijn).

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be