About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

6
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
RobokatJensAl FondsBertE10 Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Jens
Gast
Jens

Zo heb ik het gisteren ook gedaan bij het opstarten van een nieuw plan. Heb Eurose wel een hoger gewicht gegeven (t.o.v. Evolutif) ondanks de aanbeveling hier om net het tegenovergestelde te doen. Ik zie weinig verschil in de behaalde rendementen terwijl Eurose veel defensiever is en ik toch een beetje pessimistischer ben geworden. Verder ook Franklin Biotech buitengegooid, 2 high yield fondsen en Carmignac Emerging Patrimoine. Ik heb nog twee obligatiefondsen nu, een total return en een emerging bunds local currencies.

Bert
Gast
Bert

Heb toch een bedenking bij punt 3. Waarom kan je niet beide DNCA fondsen in je portefeuille hebben ? Je ken deze beide hebben, maar de verdeling hiervoor aanpassen zodat deze 2 samen evenveel gewicht hebben dan een eenheid van je andere mixerfondsen. Dit maakt voor mij dat het geen keuze hoeft te zijn van de defensieve of dynamische aanpak van het fondsenhuis. Maar misschien moeten we wel eens kijken bij morningstar of beide fondsen niet hetzelfde beheer hebben.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Verschillen: gisteren nog een gesprek gehad met een fondsenexpert. Een ogenschijnlijk klein detail in het fondsenreglement kan zorgen voor grote verschillen, zelfs als beide fondsen beheerd worden door hetzelfde beheersteam.
Een typisch voorbeeld: al die hedge-varianten wijken soms danig af van hun “moederfonds”. Soms in hun voordeel, soms in hun nadeel.

E10
Gast
E10

prima artikel (zoals steeds)

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be