About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

8
Reageer op dit artikel

avatar
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Al FondsSloeberkeDartsFregKevin Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Sloeberke
Gast
Sloeberke

Bij de lancering van dit aanbod zag ik op een forum dat een Rabofanaat het Timberfonds van Pictet de hemel in prees.
Ik hoop dat hij niet al te veel volgers heeft want na één maand staat dit fonds op een verlies van zo’n 10 procent. Nochtans vindt hij zichzelf een expert in die zaken.

Darts
Gast
Darts

Je vergelijkt deze fondsen met de tracker, iShares Core MSCI World UCITS ETF ISIN IE00B4L5Y983.
Mijn besluit is dat iemand die de tracker zou gekocht hebben beter af was dan iemand die een gelijk deel in alle fondsen zou belegd hebben.
In andere artikels vergelijk je nogal eens met de tracker iShares MSCI World Inc (EUR) | IWRD
ISIN IE00B0M62Q58. Welke van beide draagt je voorkeur weg, of is het geen enkele.

Freg
Gast
Freg

Ik heb toch mijn twijfels over jullie omschrijving hier van het Security fonds. Het gaat wel degelijk om veiligheid van personen, organisaties en dergelijke in ruime zin. Misschien komt daar ook ethisch ondernemen bij te pas, maar dat lijkt me toch niet het hoofddoel van dit fonds. Morningstar omschrijft het fonds als: “De doelstelling van het fonds is wereldwijd beleggen in aandelen van bedrijven die meewerken aan het behoud van de integriteit, de gezondheid en de vrijheid van personen, bedrijven en overheden.”. In de top 10 fondsen zie ik bedrijven die onder andere bezig zijn met informaticabeveiliging (Symantec, Gemalto), voedselveiligheid… Lees verder »

Kevin
Gast
Kevin

Goed artikel, een oogopener. Een bedenking die ik me maak: zou de overlap niet kunnen liggen aan het feit dat het allen Pictet-fondsen zijn? De beheerders zullen wel verschillen, maar ze volgen de huisfilosofie, krijgen intern misschien tips etc. Hierdoor is er meer overlap. Na wat surfen vind ik LU0628613639, BlackRock Global Funds – Natural Resources Growth & Income Fund. Dat volgt de bovenstaande tendens niet, want tussen 2011 en nu stijgt het niet. Nogal overbodig fonds dus. Mijn idee is dat door de globale wereldeconomie waarbij alles aan elkaar hangt, sectorfondsen weinig zin hebben. Zeker large caps zijn ingebet… Lees verder »

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be