About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

6
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
4 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Al Fonds (Marc Person)RikRobokat (Carl De Ridder)John Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Rik
Gast
Rik

Wat is het verschil ts. ‘R Valor C EUR’ en ‘R Valor F EUR’ (-> dat je terugvindt in een TAK-23 bij delta lloyd) ?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Dit fonds is een voorbeeld van “oude glorie”. Tussen 2000 en 2007 heeft het uitzonderlijke prestaties neergezet. Tijdens de crash van 2007-2009 is het even hard teruggevallen als de markt. Sindsdien is het nooit meer goedgekomen en gedraagt het zich als een “indexhugger” van de MSCI World. Dus geen enkele meerwaarde t.o.v. een ETF

Dit is ook de reden waarom onze screening cijfers niet onbeperkt terug in de tijd gaan qua aantal periodes. Oude glories mogen niet oneindig blijven teren op hun mooie verleden.

John
Gast
John

Ik heb de volgende vragen over dir artikel en het eerste commentaar.

  1. Wat is de termijn waar de prestaties uit het verleden niet meer relevant zijn voor de beleggers vandaag?
  2. Waarom vinden jullie dit fonds niet goed. Blijkbaar heeft dit fonds met 80%/90% aandelen bijna hetzelfde resultaat kunnen neerzetten als de breed gediversifieerde MSCI world index. Is het niet zo dat de overbljvende 10%/20% cash veiligheid brengen.

Hoe verhoud de prestaties van dit fonds zich tov van de fondsen in de Flexer en de Flexer Dynamic die qua risico profiel gelijkaardig zijn?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

In het pre-2007 tijdperk waren de Emerging markets hét succesverhaal voor beleggers. Wereldwijde fondsen die sterk inzetten op EM hebben toen buitengewone prestaties neergezet. Sinds 2007 zijn de EM echter gaan achterlopen. We merken een duidelijk verschil tussen fondsen die zich daarop aangepast hebben en andere die dit niet deden. We nemen in de screening altijd een stukje pre-2007 mee, maar niet te ver in de tijd zodat dit niet gaat doorwegen op de cijfers. Indien het fonds er zou in slagen om een lagere volatiliteit/drawdown te bieden, zou het inderdaad een meerwaarde bieden. Dit fonds doet dit helaas niet:… Lees verder »

© 2012 - 2019 MijnKapitaal.be